maviboncuk
Daimi Üye
Malzemeler:
* 1 su brd aşurelik buğday
* 1 adet büyük soğan
* Yarım çy brd sıvıyağ
* 1 tatlı kş biber salçası
* 6 adet baget
* 2 su brd pirinç
* 3,5 su brd sıcak su
* 1 çrb kş tane karabiber, tuz
Yapılışı:
1. Doğranan soğan sıvıyağda kavrulur.
2. Rengi dönünce salça eklenir, biraz kavrulur ve tavuk eklenip 5 dk kavrulur.
3. Üzerine su, tuz karabiber eklenir, tavuklar haşlanır.
4. Yıkanan pirinç ve bir gün öncesinden ıslatılan buğday karıştırılır, fırın tepsisine yayılır.
5. Pişen tavuklar üzerine dizilir ve suyu gezdirilir. Üzerine alüminyum folya kaplanır 45 dk 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Sonra folyo açılır ve üzeri kızartılır.alıntı
* 1 su brd aşurelik buğday
* 1 adet büyük soğan
* Yarım çy brd sıvıyağ
* 1 tatlı kş biber salçası
* 6 adet baget
* 2 su brd pirinç
* 3,5 su brd sıcak su
* 1 çrb kş tane karabiber, tuz
Yapılışı:
1. Doğranan soğan sıvıyağda kavrulur.
2. Rengi dönünce salça eklenir, biraz kavrulur ve tavuk eklenip 5 dk kavrulur.
3. Üzerine su, tuz karabiber eklenir, tavuklar haşlanır.
4. Yıkanan pirinç ve bir gün öncesinden ıslatılan buğday karıştırılır, fırın tepsisine yayılır.
5. Pişen tavuklar üzerine dizilir ve suyu gezdirilir. Üzerine alüminyum folya kaplanır 45 dk 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Sonra folyo açılır ve üzeri kızartılır.alıntı