Tavuk Kapama

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler:

* 1 su brd aşurelik buğday
* 1 adet büyük soğan
* Yarım çy brd sıvıyağ
* 1 tatlı kş biber salçası
* 6 adet baget
* 2 su brd pirinç
* 3,5 su brd sıcak su
* 1 çrb kş tane karabiber, tuz

Yapılışı:
DSC01650.JPG

1. Doğranan soğan sıvıyağda kavrulur.
2. Rengi dönünce salça eklenir, biraz kavrulur ve tavuk eklenip 5 dk kavrulur.
3. Üzerine su, tuz karabiber eklenir, tavuklar haşlanır.
4. Yıkanan pirinç ve bir gün öncesinden ıslatılan buğday karıştırılır, fırın tepsisine yayılır.
5. Pişen tavuklar üzerine dizilir ve suyu gezdirilir. Üzerine alüminyum folya kaplanır 45 dk 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Sonra folyo açılır ve üzeri kızartılır.alıntı
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
bugdayi sadece corbada severim sade pirincle yapicam mutlaka tesekkürler paylasim icin:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst