Sitemizin versionunu güncellemeli miyiz?

Sitemiz yeni sistem ve tasarıma geçmeli mi?


  • Kullanılan toplam oy
    25

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bu işlemi yapacak arkadaşla görüştüm şimdi, kendisi bile vb4'ü en azından şimdilik önermiyor. Bende nette araştırdığım kadarı ile pek tavsiye eden yok. Bu nedenle bu güncellemeyi şimdilik askıya alıyoruz. :)

:sevindirikasli::sevindirikasli::sevindirikasli:
Çok sevindim desem kızarmısınız bana-kop
 
OP
Admin

Admin

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
668
Tepki
2.444
Puan
93
Yaş
42
Konum
İstanbul
Bazı kullanıcıların tüm mesajlarına tıklayınca mesajlar görünmüyordu biliyorsunuz. Onu düzeltmek için sayaçları sıfırlamak gerekiyor. Sitede çok mesaj olduğu için database boyutu çok yüksek. Çok yüksek olunca da bu sıfırlama olayında sorun çıkıyor.

Bunun yanısıra bazı etiket sayfaları filanda yeni sisteme uymadığından hatalar oluştu. Google'dan bu sayfalara gelmek isteyenler hata ile karşılaşıyordu. Muhtemelen ileride bazı problemler daha çıkacaktı. Elimizde hem yeni halinin hem eski halinin yedeği vardı. Bu arada vbulletin forumu ile çok ilgili arkadaşlara da danıştım. Yedeği varsa mutlaka en eski haline çevirmemi tavsiye ettiler. Nitekim bende öyle yaptım.

Tasarım konusuna gelince söylediğim gibi tasarımı bu versiona entegre edeceğim. Renkleri filan tekrar ayarlamam gerekecek, yine biraz zamanımı alacak ama yapacağım. Dileyen o zaman o tasarımı kullanabilecek.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben Yeni halini cok sevmistim hem daha hizliydi sanki.
Siz ayrintilarini daha iyi biliyorsunuz tabii.

Sizde kac gündür ugrasiyorsunuz ama o hali cok iyiydi ya. :)

Siz o versiyonu ekleyince ben kullananlardan olacagim.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende sadiye gibi yeni tasarımı çok sevmiştim eklenirse direkt ona geçerim o kadarda uğraştınız benim içim cız etti valla kısmet artık en uygun nasıl olacaksa o olsun...
 
OP
Admin

Admin

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
668
Tepki
2.444
Puan
93
Yaş
42
Konum
İstanbul
Esasında yine güncelleme şansımız var. Ama oluşan hataları gidermek çok zor oluyor. Belki ben biraz hızlı karar verip güncellemeye tam hazırlık yapamadığım içinde sorunlar olmuş olabilir. Bir arkadaşım ben sorunsuz güncelleme yaparım diyor ama, onun yapacaklarını bende yapabiliyorum ve yaptım da. Aslında herşey hallolmuştu, fakat bazı kullanıcıların tüm mesajlarının görünmemesi üzerine o sorunu düzeltmek için çabaladık. Bu seferde iyiden iyiye bozuldu.

Ayrıca o sistemde olan herşey kendi özelliğiydi ve bütün eklentiler kapalıydı. Mesela bu sistemde profilini şekillendirme olayı sanırım eklenti ile oluyor. O sistemde orjinalinde var. Orjinal olmayıncada bütün eklentiler siteyi yavaşlatabiliyor.

Tasarım olarak diğer sistemdeki tasarımı bu sistem içinde yapmışlar. adresinden görebilirsiniz. Yine bu tasarımı alıp renklerini diğeri gibi ayarlayıp bu sisteme kuracağım. Dilerseniz o tasarımı kullanabilirsiniz.

Çok gerekirse de profosyonel bir arkadaşa yeniden güncelleme yaptırırız. Bu hafta sonunu böyle geçirelim de, hafta içerisinde duruma göre bakarız. Yalnız şunu da farkettim, forum üyelerinin bir çoğunu hiçbir şekilde memnun etmek mümkün değil. Herkesin göz zevki ayrı oluyor. Dolayısıyla birisi beğenirken diğerine tasarım itici gelebiliyor. Bazı üyelerimiz forumun hızından rahatsız oluyor, ama imzasına şu mesaj yazma alanından daha büyük resim eklemekten geri kalmıyor. Veya profil güncelleme bölümünden profilini öyle bir güncelliyor ki, her yere ayrı ayrı resimler, ayrı ayrı renkler ekliyor. Bu seferde forum ister istemez kasılıyor.

Çok samimi söylüyorum, şu sitenin sunucusu tam donanımlı olmasa bile normalde bu site gibi 3 tane siteyi rahat kaldırabilecek özelliklere sahip. Fakat bu eklentilerden, karışık profil sayfalarından dolayı filan zaman zaman yavaşlıklar olabiliyor.


Üstte söylediklerimi lütfen kimse kişisel algılamasın. Bundan sonra bu forum ile uğraşacaksam sitenin geleceğini, azınlık da olsa üyelerimizin memnuniyetini düşünerek kurallar belirleyip o kurallarla hareket edilmesine çalışacağım.

Güncelleme yapacak olsam da, yapmayacak olsam da bu böyle olacak arkadaşlar kimse kusura bakmasın.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Emeginize yazik oldu gercekten.

En iyisi nasil olacaksa öyle olsun.
Biz her türlü burada olmaktan memnunuz. :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst