Hanımefendi'nin melekleri kendi mutfağımdan yaptığım lezzetleri Sizlerin mutfağına taşımak için Yaptığım tarifleri sizlerle paylaşıyorum buyrun lezzet yolculuğuna ilk olarak Siteye yeni üye olduğum dönemlerde yapmış olduğumuz pasta yarışmasında 2.lik aldığım Barbie pastamı paylaşıyorum
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Barbie bebekli pastamın yapılışna gelince hanımlar
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. bende yukarıdaki gibi masmelow şekerlerinin küçük küçük kestim erimesi daha kolay oluyor pudra şekeri yalnız yukarıda verdiğimden fazla kullandım bir püf nokta daha kıvamı tam olarak tutturmak için mısır nişastasıda kullandım eğer daha farklı renkler isterseniz ozaman gıda boyasını kullanmanız gerek
gelelimdiğer malzemelere pandispanyası için malzemeler
6adet yumurta 6kaşık şeker 6 kaşık un 1paket kabartma tozu
yumurtayı ve şekeri mikserle iyice yumurtaların ve şekerin rengi beyazlaşasaya kadar çırpın daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla çırpın burası önemli un ekledikten sonra miksrele çırpınca kek kabarmıyor daha sonra yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp hamurumuzu boşaltalım benim kilitli ytuvarlak kek kalıbım vardı onunla yaptım tam ölçü oluyor daha sonra fırında 175 derecede 35 dakika pişirin sonra kekin soğuması için bir kenara alın
süsleme aşamasına gelince 1gün dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açın ve diğer taraftan soğuyan kekin ortadan değil üst kısmını kesin kekiniçini boşaltın
kreması için malzemeyi yazmayı da unutmadan yazayım 1litre süt 3 kaşık un 3 kaşık nişasta 1 adet yumurta 1buçuk subardağı şeker malzemelerin hepsini tencereye alalım önce mikserle çırpalımki pütür pütür olmasın kremamız krema koyulaştıktan sonra 25 gr margarini içine katıp pişen kremayı mikserle 10 dakika çırpın kremanız böylelikle harika bir kıvamda olacaktır arzuya göre kremanın içine damla çikolata veya dilediğiniz malzemeyi kata bilirsiniz dahda lezzetli olması için ben bu pastamda muz ve damla çikolata kullandım
içini boşalttığımız kekin içine kremayı boşaltın daha sonra kekin parçalarıyla kekimizi kapatalım açtığımız şeker hamurunu kekin üzerine kapatalım fazla gelen yerlerinin bıçak yardımıyla keselim daha sonra süslemek için değişik inciler boncuklar kullanarak süsleme yapalım bu tamamen sizin el becerinile olan süslemeler olacak tabii ben elimdeki inciler ve straz taşlarım vardı onlarla süsleme yaptım ve tabiki bebek kızmın barbie bebeğinin üst kısmını çıkardım ve onuda şeker hamuruyla birlikte model vererek tamamladım laf aramızda kızım hala bana bozuk çalıyo bebeğimi niye kırdın die bebeği tekrar eski haline getirdim ama hala artık sağlam değil kırıldı bir kere onun kalbi diyor en kısa zaman da bir bebek almam gerekiyo ona inanın saniye susmuyo
neyse canlarım ben pastayı böyle yaptım sıra sizlerde haydi bakalım mutfağa birşey daha bu pastayı yapmak için inanın tam bir sabır gerekiyo ben nerdeyse sabır taşına dönecektim çünkü süslemeleri yaparken:gulegule::gulegule:
başta verdiğim tariflede güzel oluyo şeker hamuru benimkilerin doğum günüdede şeker hamurunu lokumla yaptım oda çok güzel oldu arkadaşlar
:lilav:
Sosyete mantısını hiç tavukla denedinizmi?-ciko Kızlar ben denedim çok da güzel oldu ve hemen sizlerle paylaşmak istedim
Tavuklu Sosyete mantısı için malzemeler:
1. 1kilo yufka
2.2 bütün tavuk göğsü
3.İki baş soğan sivri biber
4.Kekik, karabiber,tuz,kimyon
5.Yarım margarin kızartmak için 1su bardağı
sıvıyağ
6.sarmısaklı yoğurt ve salça
Yapilışına gelince tavuk göğüslerini haşlayıp rondo da doğruyoruz kıyma gibi olucak.Tavada soğanları ve sivri biberleri kavuruyoruz kavurduğumuz harca tavuk göğsümüzü ekliyoruz baharatlarını katıp harcı iyice harmanlıyoruz daha sonra ocakdan alıp biraz dinlendirdikden sonra üçgen şeklinde kestiğimiz yufkaların arasına koyup sarıyoruz tavada kızartıp servis tabağımıza alıp önce sarmısaklı yoğurt daha sonra salçalı sosumuzu üzerine döküp afiyetle yiyoruz :sirin:

Etli haşlama Pataes yemeği:sirin:
Malzemeler
1.1 Kilo dana eti :sirin:
2.1kilo patates:sirin:
3.Maydanoz ve limon:sirin:
4.Bir baş soğan
Yapılışı
Etlerimizi önce düdklü tenceremizde haşlıyoruz daha sonra soyduğumuz patatesleri ve soğanı çiğden tencerimize katıp hepsini birlikte pişiriyoruz ocakdan almadan 10 dakika önce maydanozlarımızıda ekleyip pişirdikden sonra ocakdan alıp servis ediyoruz
AFİYET OLSUN:sirin: