Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
attachment.php
attachment.php
attachment.php



attachment.php





attachment.php



Hanımefendi'nin melekleri kendi mutfağımdan yaptığım lezzetleri Sizlerin mutfağına taşımak için Yaptığım tarifleri sizlerle paylaşıyorum buyrun lezzet yolculuğuna ilk olarak Siteye yeni üye olduğum dönemlerde yapmış olduğumuz pasta yarışmasında 2.lik aldığım Barbie pastamı paylaşıyorum




Barbie bebekli pastamın yapılışna gelince hanımlar

Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. bende yukarıdaki gibi masmelow şekerlerinin küçük küçük kestim erimesi daha kolay oluyor pudra şekeri yalnız yukarıda verdiğimden fazla kullandım bir püf nokta daha kıvamı tam olarak tutturmak için mısır nişastasıda kullandım eğer daha farklı renkler isterseniz ozaman gıda boyasını kullanmanız gerek
gelelimdiğer malzemelere pandispanyası için malzemeler
6adet yumurta 6kaşık şeker 6 kaşık un 1paket kabartma tozu

yumurtayı ve şekeri mikserle iyice yumurtaların ve şekerin rengi beyazlaşasaya kadar çırpın daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla çırpın burası önemli un ekledikten sonra miksrele çırpınca kek kabarmıyor daha sonra yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp hamurumuzu boşaltalım benim kilitli ytuvarlak kek kalıbım vardı onunla yaptım tam ölçü oluyor daha sonra fırında 175 derecede 35 dakika pişirin sonra kekin soğuması için bir kenara alın
süsleme aşamasına gelince 1gün dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açın ve diğer taraftan soğuyan kekin ortadan değil üst kısmını kesin kekiniçini boşaltın
kreması için malzemeyi yazmayı da unutmadan yazayım 1litre süt 3 kaşık un 3 kaşık nişasta 1 adet yumurta 1buçuk subardağı şeker malzemelerin hepsini tencereye alalım önce mikserle çırpalımki pütür pütür olmasın kremamız krema koyulaştıktan sonra 25 gr margarini içine katıp pişen kremayı mikserle 10 dakika çırpın kremanız böylelikle harika bir kıvamda olacaktır arzuya göre kremanın içine damla çikolata veya dilediğiniz malzemeyi kata bilirsiniz dahda lezzetli olması için ben bu pastamda muz ve damla çikolata kullandım
içini boşalttığımız kekin içine kremayı boşaltın daha sonra kekin parçalarıyla kekimizi kapatalım açtığımız şeker hamurunu kekin üzerine kapatalım fazla gelen yerlerinin bıçak yardımıyla keselim daha sonra süslemek için değişik inciler boncuklar kullanarak süsleme yapalım bu tamamen sizin el becerinile olan süslemeler olacak tabii ben elimdeki inciler ve straz taşlarım vardı onlarla süsleme yaptım ve tabiki bebek kızmın barbie bebeğinin üst kısmını çıkardım ve onuda şeker hamuruyla birlikte model vererek tamamladım laf aramızda kızım hala bana bozuk çalıyo bebeğimi niye kırdın die bebeği tekrar eski haline getirdim ama hala artık sağlam değil kırıldı bir kere onun kalbi diyor en kısa zaman da bir bebek almam gerekiyo ona inanın saniye susmuyo
neyse canlarım ben pastayı böyle yaptım sıra sizlerde haydi bakalım mutfağa birşey daha bu pastayı yapmak için inanın tam bir sabır gerekiyo ben nerdeyse sabır taşına dönecektim çünkü süslemeleri yaparken:gulegule::gulegule::cak::cokkomik::cokkom ik:

başta verdiğim tariflede güzel oluyo şeker hamuru benimkilerin doğum günüdede şeker hamurunu lokumla yaptım oda çok güzel oldu arkadaşlar:eek::eek::eek::eek::eek:__________________



:lilav:

Sosyete mantısını hiç tavukla denedinizmi?-ciko Kızlar ben denedim çok da güzel oldu ve hemen sizlerle paylaşmak istedim :huhuu:
Tavuklu Sosyete mantısı için malzemeler:
1. 1kilo yufka :huhuu:
2.2 bütün tavuk göğsü:huhuu:
3.İki baş soğan sivri biber:huhuu:
4.Kekik, karabiber,tuz,kimyon:huhuu:
5.Yarım margarin kızartmak için 1su bardağı
sıvıyağ:huhuu:
6.sarmısaklı yoğurt ve salça :huhuu:
Yapilışına gelince tavuk göğüslerini haşlayıp rondo da doğruyoruz kıyma gibi olucak.Tavada soğanları ve sivri biberleri kavuruyoruz kavurduğumuz harca tavuk göğsümüzü ekliyoruz baharatlarını katıp harcı iyice harmanlıyoruz daha sonra ocakdan alıp biraz dinlendirdikden sonra üçgen şeklinde kestiğimiz yufkaların arasına koyup sarıyoruz tavada kızartıp servis tabağımıza alıp önce sarmısaklı yoğurt daha sonra salçalı sosumuzu üzerine döküp afiyetle yiyoruz :sirin:
p0765110211.jpg





Etli haşlama Pataes yemeği:sirin:
Malzemeler
1.1 Kilo dana eti :sirin:
2.1kilo patates:sirin:
3.Maydanoz ve limon:sirin:
4.Bir baş soğan
Yapılışı
Etlerimizi önce düdklü tenceremizde haşlıyoruz daha sonra soyduğumuz patatesleri ve soğanı çiğden tencerimize katıp hepsini birlikte pişiriyoruz ocakdan almadan 10 dakika önce maydanozlarımızıda ekleyip pişirdikden sonra ocakdan alıp servis ediyoruz
AFİYET OLSUN:sirin:


p0669211210.jpg

__________________





 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Hamsi buğulama için malzemeler :sirin:
1. 2 kilo hamsi :sirin:
2. iki büyük baş soğan :huhuu:
3.tuz,maydanoz,1çaybardağı su:sirin:
4. limon,yarım çaybardağı sıvıyağ:huhuu:
Yapılışına gelince yarım daire şeklinde doğradığımız soğanları tepsimizin altına döşüyoruz daha sonra hamsileri bir güzel sıraladıkdan sonra üzerine maydanozlarımızla süslüyoruz yarım çay bardağı sıvıyağı ve birçay bardağı suyumuzu gezdiriyoruz limon dilimlerimizide dizip fırına veriyoruz :nk:

p0681100111.jpg



p0683100111.jpg


p0684100111.jpg


AFİYET OLSUN HANIMLAR:sirin::sirin::sirin:
__________________
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
elelrine saglik sila hepsi cok guzel ama bu barbi pastasinin susulemesindeki sabrina hayran kaldim
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim maren ablacım evet o pastayı yaparken gerçektende büyük sabır gerektiyordu ikisene önce o sabır vardı ama şimdi varmıdır inan onu bende bilmiyorum:cokkomik::cokkomik:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
hamsilipilav1.jpg


hamsilipilav2.jpg


hamsilipilav3.jpg


Malzemeler
25 gr tereyağı
25 gr margarin
Bir buçuk kase mısır unu
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla su
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Tencerede tereyağını ve margarini eritin
Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
Üzerine yıkanmış pirinç ve tuz ilave edip, kavurun.
Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla suyu ilave edin. .
İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
Karabiberi ilave edin. Kısa bir süre kaynatın.
Pilav hafif pişince bir kenarda biraz dinlenmeye alın.
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp temizledikten sonra mısır ununa bulayın daha sonra kalıbınıza dizin daha sonra pilavınızı dizdiğiniz kalıbın içine dökün kalan hamsileride üzerine düzgün bir şekilde dizin
Tavada kalan yağ ve suyunu pilavın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın. Afiyet olsun
__________________
Takıldığınız yerde bana sorabilirsiniz kızlar
HEPİNİZE AFİYET OLSUN
__________________


 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
p0344020910.jpg


Ballı Fındıklı Kurabiyem için malzemeler:1 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı süzme bal
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta (çırpılmış)
4 su bardağı un
Yarım şeker kaşığı kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın
2 bardak kıyılmış fındık
Yapılışına gelince:

Yağı eritin. şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Yumurta ve diğer kuru malzemeyi de katarak Yumuşak bir hamur elede edene kadar yoğurun cevizden büyük parçalar alıp yuvarlak bir şekilde açın açtığınız hamurun bir ucuna fındıklı ballı harçtan koyup sarın ve daha sonra bıçak yardımıyla kesin fırın tepsisine yerleştirin 170 derece de 15-ila 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun canımcımlarım
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
sirinkurabiye1.jpg


sirinkurabiye2.jpg


Kurabiyemin ismi Şirin kurabiye
Şirin kurabiyem için malzemeler

1.3Yumurta
2.2Subardağı pudra şekeri
3.1Paket oda sıcaklığında erimiş sana hüner margarin
4.Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1yemek kaşığı su
5.Fındık içi
6.Aldığı kadar un kabartma tozu vanilya
Üzerindeki sosomuz için malzemeler
2yumurta akı 4yemek kaşığı pudra şekeri

Şirin kurabiyemin yapılışı
Yumurtaların biri tam olarak diğer ikisininde sadece sarılarını kabımıza alıyoruz pudra şekeri ve margarinle birlikte iyice yoğuruyoruz kabartma tozu ve vanilya yıda ekliyoruzkulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar unumuzuda ekledikten ve iyice yoğurduktan sonra hamuru ikiye ayırıyoruz yarısına fındık içini diğer yarısınıda bir yemek kaşığı su ile sulandırdığımız gıda boyasınıda hamurun diğer yarısına ekleyip iyice yoğuruyoruz daha sonra kurabiye kalıplarımızla şekil vererek tepsiye diziyoruz
ayırdığımız yumurta akı ve pudra şekerini bir kase içinde iyice çırpıp krema torbasına katıyoruz ve istediğimiz şekilleri verip fırında 160 derecede 20 dakika pişiriyoruz Afiyet Olsun-hmm
__________________

 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon





Malzemeler ve yapılışı
Malzemeler (30 adet muffin için)

2 yumurta
1 su bardağı şeker
2/3 su bardağı çiçek yağı

1/2 litre süt
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
6 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
İç Dolgusu için

1 paket Dr.Oetker Gourmet Puding Çikolatalı Vişneli
1/2 litre süt
Üst süslemesi için

2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı krema sertleştirici (Hemen tüketecekseniz kullanmasanızda olur)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile çırpın. İçine sıvıyağ, süt ve vanilini ilave edip tüm sıvı malzemenin karışmasını sağlayın.
Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı beraber eleyin.

Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyip beraberce karıştırın. Bu aşamada pütürlerin olması sizi rahatsız etmesin. Muffin yaparken pütürler iyidir. :)

Karışımı muffin kalıplarına 2/3ü dolacak şekilde paylaştırın. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Bu arada pudingi paketin üzerinde yazan tarifle hazırlayın. Soğumaya bırakın.

Krem şantiyide soğuk sütle çırptıktan sonra krema sertleştirici ilave edin. Krema sertleşene kadar çırpın. 2-3 dakika yeterli olacaktır.
Pişen kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğumadan süsleme yapmak olmaz krem şanti erir
Soğuyan keklerin tepelerini tırtıklı bir bıçakla kesin. Böylece dümdüz muffinler elde edeceksiniz.

Muffinlerin ortasını çay kaşığı yardımı ile oyun. Bu oyuklara pudingten koyun. Muffinin üstünü puding ile sıvayın.
Hazırladığınız krem şantiyi krema sıkma poşetine alın ve pudingle doldurulmuş muffinlern üzerine sıkın.

11.Süsleme için muffinlerden oyduğunuz ve üzerinden kestiğiniz kek parçalarını rondoda ufalayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin. Birazda süsleme şekeri ile renklendirin.Afiyet olsun
:lilav:


 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Ay ayyy benim bayan miyagimin mutfağı çok güzel olmuş tariflerini çok beğendim mutfağından bereket eksik olmasın
 

Ekli dosyalar

  • sari_lacivert_lilyum_cicekler.jpg
    sari_lacivert_lilyum_cicekler.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 182

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
silacim süper olmus mutfagin tariflerin cok güzel kurabiyenden ilk firsatta denicem:nk:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim kızlar beğendiğinize sevindim daha durun ben neler neler ekliycem sizlere hele birde sinir harbine girdiğim bir dönem olsun mutfağa gireyim bakın neler neler dökülüyo mutfağımıza:cokkomik:
Lilavcım mutlaka dene canım çok güzel oluyor ballı fındıklı kurabiye:lilav:hazalımteşekkürler canım nkcımiyiki aklımıza getirdin bu mutfak işini çok güzel oldu ayrıca o güzel çiçeklerin için teşekkürler canımcımNkcım önlüğümü nizaman değiştiricen:cokkomik:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Laz Böreğim

resim152.jpg




milföy hamuru için Malzemeler :

1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un normalde milföye tuz da katılıyo ama ben tatlıda kullanılcağı zaman tuz katmıyorum

milföy hamurunun yapılışı
Bütün malzemeyi margarin hariç bir kapta yuğuralım yoğurduğumuz hamuru 8 eşit parçaya bölelim herbir parçayı 10 cm büyüklüğünde açalım daha sonra önceden 8 parça haline getirdiğimiz oda sıcaklığındaki margarini açtığımız her hamura bir parçasını sürelim ve açtığımız hamuru bohça gibi katlayalım bu işlemi kalan diğer hamurlarada yapalım ve buzluğa atalım her 20 dakikada bir çıkarıp aynı işlemi yapalım yani yine 10 cm çapında açıp bohça gibi katlayalım bu işlemi 4 kez daha tekrarlayalım ve bundan sonra hamur artık tatlı için hazır olmuştur incim yukardada dediğim gibi bu hamura tatlı olduğu için tuz katmıyorum ama eğer poğaça gibi birşeyler için kullanılcaksa 1buçuk çay kaşığı tuz ekleyebiliyosun canım

şimdi diğer malzemeler:muhallebisi için
1 kilo süt 3 kaşık un 3kaşık mısır nişastası 1 kase şeker fındık tarçın 3 paket vanilya
yapılışı:
sütü unu nişastayı ve şekeri bir tencereye alalım ocakta koyulaşana kadar pişirelim piştikten sonra mikserle 5 dakika çırptıktan sonra sırasıyla 1 buçuk yemek kaşığı tarçını 1 su bardağı fındığı ve 3 paket vanilyayıda katıp iyice muhallebiye yedirelim
daha sonra milföy hamurlarımızı alıp açalım ve bu muhallebiden bir miktar alıp kenarlara gelmiycek şekilde yayalım isteğinize bağlı ister çok katabilirsiniz ister az katabilirsiniz tamamen damak zevkinize kalmış benim çocuklar muhallebiyi yoğun sevdikleri için fazla koydum fazla katınca piştiğinde tadı şöbiyete de benziyo daha sonra hamuru iki ucunu birleştirip kapatalım ve tepsiye koyalım bu işlemi diğer hamurlarada uygulayalım ve daha sonra tavada bir paket margarini eritelim ve tepsideki hamurun üzerine kuru yer kalmıycak şekilde gezdirelim 170 derece fırında 40 dakika pişirelim
şerbeti için 4 subardağı şeker 4 buçuk bardaksuyu kaynatalım ve kaynadıktan sonra bir dilim limonu koyalım şerbeti soğumaya bırakalım tatlı fırından çıkarttığımızda tatlıyı kareler şeklinde keselim ve soğuk şerbeti üzerine dökelim üzerini kapatalım tatlı şerbeti çekince üzerine yeşil toz fıstığı uzunlamasına yaprak yeşil fıstığıda karelerin üzerlerine dökelim canım
AFİYET OLSUN
__________________bu tatlıyı yaparken dilerseniz kremasını ince olarakta sürebilirsiniz içine hazır milföydende yapabilirsiniz ama tadı ozaman biraz tuzlu olabilir çünkü hazır milföy tuzlu oluyo biliyosunuz milföy hamurunun tarifini yazdım bakışta zor gibi gelebilir ama inanın okadarda zordeğil mutfakta biraz cesur olmamız gerekiyo değilmi biz hanımefendiler istedikmi yapamıycağımız hiç bir şey yok ben biliyorum canımcımlarım:eek::eek::eek::eek::eek:pus me:

progress.gif


 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
kadayif3.png



Ekmek kadayıfım için malzemeler
hamuru için.
1subardağı süt,1subardağı su
2su bardağı un
1tatlı kaşığı kuru maya
1tatlı kaşığı şeker birçimdik tuz
şerbeti için
2subardapı şeker 2subardağı su


yapılışı
malzemelerin hepsini derin bir kapta mikserle çırpın krepten biraz koyu bir kıvam olucak daha sonra sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalansın daha sonra teflon tavada hiç yağ kullanmadan büyüklüğünü nekadar arzu ederseniz kadayıfların büyük olmasını istiyorsanız 1kepçe küçük olmasını istiyorsanız 1yemek kaşığı dökebilirsiniz tavaya tavaya döktüğünüz hamuru hafif bir şekilde yayın sadece bir tarafı pişecek şekilde bütün hamuru pişirin pişirdiğiniz harların pişmeyen tarafına iri kıyılmış cevizlerden koyun ve kapatın önceden hazırlayp soğuttuğumuz şerbetide yanımıza alalım tavada yağı kızdıralım hazırladığımız kadayıfları arkalı önlü kızartıp soğuk şerbetin içine atalım eğer çok şerbetli seviyorsanız 10 dakika az şerbetli seviyorsanız 3dakika bekletip servis tabaklarına alalım kaymakla servis edelim
not:eğer kızartma şeklinde sevmiyorsanız kapattığımız kadayıfları şerbet kaynar kaynamaz kadayıfları içine koyalım ve 4 5 dakika bekledikten sonra servis tabaklarına alalım böyle daha hafif oluyo arkadaşlar sıfır yağ kullanmış oluyoruz böylelikle
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ARKADAŞLAR

 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
p0241050810.jpg


p0243050810.jpg


Mayalı Patatetes Böreğim
Mayalı patates Böreği için malzemelerim:1 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ilık su
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket dr oetker kuru maya
Alabildiğine un kulak memesi yumuşaklığında olucak.
içine sürmek için
2 kaşık tereyağı
2 kaşık margarin
içine
5-6 tane patatesi haşladım soydum püre yaptım içerisine
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber,tuz
üzeri için
25 gr margarin 25 gr tere yağ
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun mayalanması için bir kenarda bekletin. Mayalandıktan sonra küçük bir yumurta büyüklüğünde bezeler yaptım büyükçe bir yufka açtım tepsinin içine yerleştirdim içerisine yağ serpiştirdim ve hazırladığım patatesli harcın bir kısmını koydum Tepsi tamamen doluncaya kadar bu işlemi devam ettim fırını 75 dc de biraz açıp 5 dakika ısınınca kapadım. Tepsiyi fırına verdim 20 dakika kadar daha mayalandıktan sonra çıkardım üzerine erittiğim margarin ve tereyağını gezdirdim 175 dc fırına tekrar verdim.Üzeri kızarıncaya kadar pişirdim
AFİYET OLSUN....
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php

Bu olurmu valla sarı lacivert yapmamışlar bulamadım bir türlü :huhuu:
-------------
Son eklediğin tatlılarda müthiş tam benlikmiş valla özellikle laz böreğini çok merak ediyorum eminim çok güzeldir ellerine sağlık...
 

Ekli dosyalar

  • bow-apron-0709-de.jpg
    bow-apron-0709-de.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 180

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst