Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim canım afiyet olsun:eek:
Sılanız yine boş durmadı kızlar yeni tariflerle geldim ve sizlerin beğenisine sunuyorum canlar:eek::eek:

İlk tarifim İçi fındık krema dolgulu kurabiyem harika bir lezzet oldu tamamen akıldanatmasyon bir tarif denedim ama sonuç süper oldu az malzeme ile süper lezzet tavsiye ederim :eek:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1484738_811915702167957_1112517116_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1517467_811915845501276_614047347_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/r90/1545884_811915882167939_1924471138_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/r270/1044167_811915988834595_1673890628_n.jpg

Malzemelerine gelince:Malzemeler:Oda sıcaklığında erimiş 1paket margarin veya tereyağ 1yumurta 1subardağı tozşeker yarım çaybardağı sıcak su bu şekeri yoğurunca kolayca erimesi için kabartma tozu vanilya aldığı kadar un fındık kreması bunu bimde bulabilirsiniz ve hindistan cevizi malzemeler bu kadarcık.:o:o
Yapılışına gelince margarini yoğurma kabımıza alıyoruz şekeri sıcaksuyu ve yumurtayı ekleyip şeker içinde eriyene kadar yoğuyoruz daha sınra unumuzu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz unu azar azar ekliyerek yapalımki kıvamını tutturabilelim kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzdan cevizden az büyük parçalar alıp avcumuzun içinde açtıkdan sonra hazırladığımız hindistan cevizli fındık kremamızı hamurun ortasına katıyoruz elimizle yuvarlıyoruz tepsimize diziyoruz 170 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz afiyet olsun hanımlar:o:o
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
İlk deneme Donutlarım bu sonuçta lezzet bakımından süper biraz daha kabarsaydılar daha güzel olucaktı ya neyse b,rdahaki yapışımda herzaman kullandığım mayayı kullanıcam kullandığım mayadan kaynaklıydı herhalde istediğim gibi kabarmadı ben donutlarımı yağda kızartarak değil mayalayıp fırında yaptım deneyin bakalım beğenicekmisiniz:eek:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1522160_811360632223464_1562933803_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1536703_811360705556790_2143028841_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1521860_811360798890114_1655053196_n.jpg

175 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 tane yaş mayanın dörtte biri (bir pakette 4 tane maya var. Bunlardan bir tanesinin 4 te biri olacak)donutlarınızın daha fazla olmasını istiyorsanız 1er 1er çoğaltırsınız(ben burda hata yaptım herzaman yaşmaya kullanırdım busefer kuru maya kullandım.)
3 su bardağı un
Üzeri için:

2 paket bitter çikolata krema renkli pasta süsleri bu zevkinize kalmış istediğiniz gibi süsliyebilirsiniz Oda ısısında yumuşamış tereyağı, ılık süt, şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Unu ekleyip ele yapışacak kıvamda çok yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 5 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
2 katına çıkıp mayalanan hamuru bol un serpilmiş zemine dökün. Elinizi de unlayarak yoğurup hamurun gazını alın.
Yine altını ve üstünü unlayarak merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın.
Bir kalıp veya bardakla hamurun her tarafından yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasını çok daha küçük bir kalıpla kesip çıkarın.
Elde ettiğiniz simitleri ya normal tepsiye, veya donut tepsisine dizin.
Donutların üzerini örtüp yeniden mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan donutları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında donutlar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan donutların üzerine su serpiştirip üzerini örtün.
Diğer tarafta çikolataları benmari usulü eritin ve eriyen çikolataların içine kremamızı döküyoruz iyice karıştırıp yedirdikten sonra bir kenra alıyoruz daha sonra fırından çıkardığımız donutlarımızı çikolatalı sosumuza ardından da süslemelerimizin içine bandırıryoruz ben hindistan cevizli ve renkli pasta süsüyle süsledim afiyet olsun canlar:o:o
Donutların bir yüzünü çikolataya batırın daha sonra hindistan cevizine bulayın, fıstık renkli pasta süsü görsel olarak hoşunuze giden süslemeler ile yapabilirsiniz tabağımıza dizdiğimiz donutlarımızı sevdiklerimzle birlikte afiyetle yiyiyoruz afiyet olsun efendim
Not:Mümkünse lütfen taze tüketin.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
İlk deneme Donutlarım bu sonuçta lezzet bakımından süper biraz daha kabarsaydılar daha güzel olucaktı ya neyse b,rdahaki yapışımda herzaman kullandığım mayayı kullanıcam kullandığım mayadan kaynaklıydı herhalde istediğim gibi kabarmadı ben donutlarımı yağda kızartarak değil mayalayıp fırında yaptım deneyin bakalım beğenicekmisiniz:eek:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1522160_811360632223464_1562933803_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1536703_811360705556790_2143028841_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1521860_811360798890114_1655053196_n.jpg

175 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 tane yaş mayanın dörtte biri (bir pakette 4 tane maya var. Bunlardan bir tanesinin 4 te biri olacak)donutlarınızın daha fazla olmasını istiyorsanız 1er 1er çoğaltırsınız(ben burda hata yaptım herzaman yaşmaya kullanırdım busefer kuru maya kullandım.)
3 su bardağı un
Üzeri için:

2 paket bitter çikolata krema renkli pasta süsleri bu zevkinize kalmış istediğiniz gibi süsliyebilirsiniz Oda ısısında yumuşamış tereyağı, ılık süt, şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Unu ekleyip ele yapışacak kıvamda çok yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 5 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
2 katına çıkıp mayalanan hamuru bol un serpilmiş zemine dökün. Elinizi de unlayarak yoğurup hamurun gazını alın.
Yine altını ve üstünü unlayarak merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın.
Bir kalıp veya bardakla hamurun her tarafından yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasını çok daha küçük bir kalıpla kesip çıkarın.
Elde ettiğiniz simitleri ya normal tepsiye, veya donut tepsisine dizin.
Donutların üzerini örtüp yeniden mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan donutları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında donutlar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan donutların üzerine su serpiştirip üzerini örtün.
Diğer tarafta çikolataları benmari usulü eritin ve eriyen çikolataların içine kremamızı döküyoruz iyice karıştırıp yedirdikten sonra bir kenra alıyoruz daha sonra fırından çıkardığımız donutlarımızı çikolatalı sosumuza ardından da süslemelerimizin içine bandırıryoruz ben hindistan cevizli ve renkli pasta süsüyle süsledim afiyet olsun canlar:o:o
Donutların bir yüzünü çikolataya batırın daha sonra hindistan cevizine bulayın, fıstık renkli pasta süsü görsel olarak hoşunuze giden süslemeler ile yapabilirsiniz tabağımıza dizdiğimiz donutlarımızı sevdiklerimzle birlikte afiyetle yiyiyoruz afiyet olsun efendim
Not:Mümkünse lütfen taze tüketin.[/QUOTE]

Sılam şahane görünüyor çok ilgimi çekti diyebilirim:bayil:ilk fırsatta deneyeceğime emin olabilirsin hamaratım:o
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Güzel yorumlarınız için teşekkürler kızlar
Şahım mutlaka denemni tavsiye ederim çocuklar için müthiş bir tarif benim kızım bir süredir kafamın etini yiyiyordu anne donut donut diye bende denedim genelde tarifler hep yağda kızartılarak olanlardı ama mayalı fırında yapılanı görünce emencik yapıverdim ve çokda güzel oldu lezzeti canımcım eminim senin ufaklıklarda beğenicektir:eek:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ispanaklı gül böreğim
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1604516_821306947895499_1503796229_n.jpg

Hamur için.

500-550 g un(böreklik)
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz (silme)
1 su bardağı ılık su
İç için:

750 g ıspanak
2 baş orta boy soğan
¾ çay bardağı sıvı yağ (mısır özü)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı sumak(Ispanağın otsu tadını almak için)
Hazırlanışta,

1,5 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı ve mısır özü karışık)
1 su Bardağı un
1 su bardağı nişasta
Üstü için

2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamur için,su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın.Tuzu ekleyin.Azar azar un ve ılık suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun.Ele yapışmayan hamuru tezgahınıza alarak unsuz zeminde 3 dk daha yoğurun.Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Ispanaklarınız bolsuda yıkayın.1-2 parmak kalınlığında doğrayın.Kaynamış suda 1 dk kadar haşlayın.Diğer yanda ince doğranmış soğanı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Haşlanmış ,süzülmüş ıspanaklarıda ekleyerek 1 dk kavurun.Baharatları ekleyerek soğumaya alın.

Dinlenmiş hamuru 16 bezeye ayırın. Nişasta ve unu harmanlayın Her bir bezeyi 35 cm büyüklüğünde ince açın.Açtığınız yaprağın üzerine yağ karışımı incecik gezdirin.Yarım ay(D) şekline getirdiğiniz hamur yaprağının üstüne tekrar yağ gezdirin.Ispanak iç’i yarım ayın uzun kısmına koyun.Kenarları içe katlayarak rulo haline getirin.

Yağlanmış fırın tepsisine kol böreklerinizi dizin.(her tepsi 8 adet 2 fırın tepsisi)Yağ ile çırptığınız yumurta karışımından sürün.Her bir ruloyu 4 e bölün.

175-200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar 30-35 dk pişirin.Afiyet olsun.

Not :Bu börek oldukça bereketli ve çıtır çıtır oluyor,arzuya göre peynirli ve kıymalı içte kullanabilirsiniz.
Asıl tarif bu ama ben Gül böreği şeklinde yaptım siz isterseniz gül böreği şeklinde isterseniz tepside kol böreği gibi yapabilirsiniz çok lezzeli oluyo her iki şekilde de:eek:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1958068_831440906882103_1827931408_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/14852_831441673548693_2123957224_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1781869_831511566875037_1289932947_n.jpg
Yelpaze kebabı için malzemeler
Tarifini veriyorum kızlar 5 adet patlıcan (kişi sayısına göre tercih edilebilir)
İçi için;

300 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 tane küçük boy koru soğan rendesi
Tuz, karabiber, pul biber
Biraz maydanoz
1 tane domates
2 tane yeşil biber
Üzeri için;

1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Yağlı kağıt
Patlıcanları yıkadıktan sonra alt kısmından biraz kesip ( boyunutu kendiniz ayarlayabilirsiniz, daha büyük porsiyon istiyorsanız patlıcanın alt kısmından kesmeden de yapabilirsiniz ) Kabuklarını soymadan ince uzun şeritler halinde sap kısmına kadar kesiyoruz. Tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz.

Bu arada iç malzemesi için domates ve yeşil biber hariç tüm malzemeyi harmalıyoruz. Patlıcanları yıkayıp suyunu süzüyoruz. Kestiğimiz kısımlara kıymalı harçtan doldurup ortasını domates dilimi ve biber dilimi ile süslüyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.

Yağlanmış küçük boy fırın tepsisine dizip suda erittiğimiz salçayı ekliyoruz. Yağlı kağıdı kare kesip kenarlardan kıvıra kıvıra yuvarlak şekle getirip kapak olarak tepsinin üzerini kapatıyoruz. 20 dakika pişiriyoruz. 20 dakika sonra yağlı kağıdı çıkartıp 10 dakika da üzeri kızarması için pişiriyoruz (süre fırından fırına değişebilir, kontrollü pişirmek lazım ) sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Eşime sevgililer günü için yaptığım pasta kızlar kalpler eşimi ve beni kelebeklerde ise çocuklarımı anlattım

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1902794_829602603732600_88415490_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1932455_829603023732558_1918537614_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1743501_829602833732577_1956481754_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1911737_829607067065487_82162436_n.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst