Sevgililere Özel Tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
sevgililer-gunu-icin-sevgililer-gunune-ozel-kalp-seklinde-tatli-yemektv-150x130.jpg


sevgililer.jpg
Aşk Kurabiyeleri :huhuu:

yemekyapma.net%2BNakka%25C5%259F.jpg


6a00e551040fb788340120a8679162970b-500wi

Bu kalp görüntüsünü nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklayın
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul


SANY0156.JPG

MAKARON DOLGULU KURABİYE

Gerekli malzemeler:
100 gr tereyağ
150 gr şeker
1 yumurta
300 gr un
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata

Makaron malzemesi:
1 yumurta beyazı
55 gr şeker
yarım tatlı kaşığı vanilya
60 gr hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı kurutulmuş böğürtlen (ben dondurulmuş taze böğürtlen kullandım)

SANY0150.JPG
SANY0154.JPG


Önce makaronu hazırlayın.
Bir kapta yumurta beyazını mikserle iyice çırpın. Azar azar şekeri ekleyin. İyice karıştırın. En son vanilya, hindistan cevizi, unu ve böğürtlenleri ekleyin. Bir kenarda bekletin

Yağ, şeker ve yumurtayı iyice özdeşleşene kadar çırpın. Sonra kuru malzemeleri önce yarısını sonra diğer yarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eritilmiş çikolatayıda ekleyerek hamuru unlanmış bir yerde yoğurun. Hamuru iki parşömen kağıdının arasına koyup merdaneyle açın. Yaklaşık 7mm.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsiyi yağlayıp parşömen kağıdı serin. Kalp kurabiye kalıbıyla hamuru kesin. Aralarında 2cm olacak şekilde tepsiye dizin. Tepsideyken kalplerin ortasını en küçük boy kalp kalıpla kesip çıkartın. 7 dk pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp fırının ısısını 150 dereceye düşürün. Daha önce hazırladığınız makaron içini bir çay kaşığı yardımıyla kalplerin ortasına doldurun. Aliminyum folyoyla üstlerini çadır gibi sütüne kaplayın. Makaronlara değmiycek.

Yaklaşık 15 dakika daha, makaronlar sertleşene kadar pişirin. Tepside 5 dakika soğutun, sonra iyice soğumaları için tel ızgaraya alın.
Kolay gelsin.

Alıntı
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
nk perilicem ve zuzum emeklerinize paylasimlariniza saglik
harikasiniz cok güzel lezzetler eklenmis
gözüm gönlüm acildi resmen:huhuu::utan:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
strawberrytuxedo.jpg

SMOKİNLİ ÇİLEK TARİFİ

Malzemeler

15 adet çilek
80 gr. beyaz çikolata
80 gr. bittersweet (%70 kakao oranı) çikolata
Yapılışı

Çikolataları doğrayıp iki ayrı ısıya dayanıklı kaba aktarın.
Yavaş yavaş kaynamaya başlamış su dolu minik bir tencereye oturttuğunuz bu kaplardaki çikolatalar erimeye başlayınca bir spatula yardımıyla karıştırın, kapları tencerenin üzerinden alıp bir kenara koyun ve çok az soğumalarını bekleyin.

Çileklerin ön yüzlerini beyaz çikolataya batırın, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve çikolatanın sertleşmesi için yaklaşık 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

Ardından tepsiyi buzdolabından çıkartın, çileklerin iki yanını siyah çikolataya batırın. Tekrar yağlı kağıdın üzerine koyun, ince bir resim fırçasını siyah çikolataya batırıp papyon ve düğmeleri çizin ve katılaşana kadar buzdolabında bekletin.
Kaynak :cafefernando
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


attachment.php


attachment.php


 

Ekli dosyalar

  • cute-food-heart-shaped-pastry.jpg
    cute-food-heart-shaped-pastry.jpg
    35,1 KB · Görüntüleme: 85
  • free-beautiful-valentine-039-s-day-cake-pictures-wallpaper_422_89853.jpg
    free-beautiful-valentine-039-s-day-cake-pictures-wallpaper_422_89853.jpg
    35,3 KB · Görüntüleme: 86
  • 2250815891_8631fd10dd_z.jpg
    2250815891_8631fd10dd_z.jpg
    47,8 KB · Görüntüleme: 85

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst