Sevgililere Özel Tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Sevgililer gününe özel afrodizyak yemek tarifleri

Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunuyor. Bazı sebze, meyve ve bitkiler ruhu ve libidoyu besliyor. Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunduğu biliniyor. İşte ruhu ve libidoyu besleyerek afrodizyak etki yaratan ve cinsel istekleri artırmak için uzmanların tavsiye ettiği yiyecekler...

afro508.jpg


Kadınlar için çikolata, beyindeki seratonin seviyesini artırmakta ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlı. Diğer etkili yiyecekler ise, ahududu, yoğurt, kırmızıbiber, köri ve diğer baharatlar...

Erkekler üzerinde afrodizyak etkisi, olan yiyecekler listesi oldukça zengin; Maydanoz, nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz, hindi (çinko ihtiva ediyor, üstelik ucuz ve protein açısından da zengin). Roka (bolca demir ve C vitamini içeriyor), şalgam, Antep fıstığı ve fındık (içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar), salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango.

Meyve suları da afrodizyak
Sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yer tutan meyve sularının vücudun cinsel aktivite potansiyelinin artması için de gerekli olduğu belirtilirken, daha etkili bir seks hayatı için bol A vitamini ile magnezyum içeren kayısının düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor.

Günde 2 kase çilek 1 haftada afrodizyak etki gösteriyor
Yapılan çalışmalara göre; içerdiği E vitamini sayesinde sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artıran çilek günde 2 kase yenildiğinde 1 hafta içinde afrodizyak etkisini gösteriyor. Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandıran avokado da, haftada 3 kez yenildiğinde etkisini 2 hafta içinde sperm miktarında önemli oranda artış sağlıyor. Ayrıca, muz, çilek, incir, şeftali, armut, hurma, üzüm, elma, greyfurt, karpuz, kivi ve ahududu da çok güçlü afrodizyak etkisi olan meyveler arasında yer alıyor.

1_92201012040_17444.jpg


Afrodizyak çorba tarifi
Malzemeler
1 adet küçük havuç
1 adet küçük patates
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 tutam kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz

Yapılışı
Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin.
Sıcak olarak servis yapın.

2_92201012040_17444.jpg


Afrodizyak Salatalar
Balıklı Salata
4çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet limon
1 fincan sirke
1 adet yeşil salata
2 adet taze soğan
300 gr balık filetosu

Balık filetolarının kılçıklarını mümkün olduğunca temizleyin. Bir kaba bir su bardağı su ve sirke koyup balıkları içine yerleştirin. Bir taşım kaynattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatarak 3-5 dakika hafif ateşte kaynatın ve daha sonra soğutun. Balık filetolarını pişirirken kurutmamaya dikkat etmelisiniz. Yeşil salata ve taze soğanı temizleyip yıkayın ve süzün. Servis tabağına, salatayı istediğiniz şekilde keserek yerleştirin. Salatanın üzerine süzülmüş balık filetosu parçalarını düzgünce koyun. Sos olarak limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapabilirsiniz.

3_92201012040_17444.jpg


Afrodizyak Salatalar
Reyhanlı Tavuklu Salata 2 adet tavuk göğsü
2 adet göbek salata
1 adet domates
1 bağ reyhan
1 -2 adet limon
Zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Tuz

Bir tencerede az tuzlu kaynar su hazırlayın. Ve, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü kaynar suda biraz haşlayın. Haşlanmış tavuk göğsünü bir kenarda ılınmaya bırakın.

Diğer yanda, yeşillikli salatayı hazırlayın. Göbek salataları iri iri doğrayın. Domatesi de yuvarlak dilimleyin. Tavukgöğsü ile beraber harmanlayın. Reyhanı da katın.

Ayrı bir kâsede, zeytinyağı (veya, ayçiçekyağı), limon suyu ve tuz ile salatanın sosunu hazırlayın. Sosu salataya ilâve edin ve tekrar karıştırın.

4_92201012040_17444.jpg


Afrodizyak makarna tarifi
150 gr. makarna (kelebek makarna hem çok iyi olur hem de romantik)
Pırasa (sadece beyaz tarafı)
1 paket krema
3 dilim somon
50 gr. Tereyağı
1 bardak brendi
1 tutam kırmızıbiber ve yettiği kadar tuz

Pırasaları ince ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar tereyağında kızartın. Brendi ekleyip buharlaşmaya bırakın. Ardından krema koyun, tatlı tatlı karıştırın ve yoğunlaşmaya başladıktan sonra ince dilimler halinde hazırlamış olduğunuz somonu ekleyin. İki dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sırada paketin üzerinde tavsiye edilen süreye göre haşladığınız makarnayı tabaklara koyun ve bolca sos ilave edin... Bundan sonra ne misafirinizi ne de makarnayı bekletin... Lezzetli şeyler ve aşk beklemeyi sevmez!

5_92201012040_17444.jpg


Afrodizyak tatlı
Malzemeler 120 gr. beyaz çikolata rendesi (kuvertür)
100 ml. Hindistan cevizi sütü
Yarım paket vanilya veya iki gram vanilya çubuğu içi
1 yemek kaşığı köri karışımı
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
60 gr. şeker
40 gr. tereyağı
30 gr. un
3 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
Bir tutam tuz
75gr. şeker
8-10 adet çilek
Hazırlanışı
Hindistan cevizi sütünü ve Hindistan cevizlerini bir tavaya koyun ve birlikte kaynatın. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz Hindistan cevizi sütünü, çikolatayı, vanilyayı ve köriyi bir tavaya koyarak tekrar kaynatın. Bir kapta altmış gram şeker ile tereyağını elinizle ezin. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurun. Tavadaki sıcak karışımı yoğurduğunuz kaptaki karışıma ekleyerek tahta bir spatula ile karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra başka bir kapta yumurta beyazları ve tuz ile çırptığınız kar beyazı karışımın içine yavaş yavaş dökün. Tahta spatula ile alttan yukarı doğru nazikçe yumurta beyazı köpüklerini patlatmadan karıştırın. Dört tane sufle kabına elinizle tereyağını iyice kaplayacak şekilde sürün. Sonra sırası ile birer kaşık un ve şekeri tereyağına yapışacak şekilde kaplayın. Üzerinde biraz yer kalacak şekilde kaplara dökün ve 175 derece fırında on beş dakika pişirin. Bu sırada ince ince kestiğiniz çilekleri bir tavaya koyup üzerine yetmiş beş gram şekeri ekleyerek bir tavada ısıtın. Çilekler suyunu salarak eridiğinde sosu süzün. Sufleyi bu sos ile servis yapın. İsterseniz tabağı Hindistan cevizi rendesi ve köri tozu ile de süsleyebilirsiniz.
Alıntıdır...
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
AVCI SOSLU BİFTEK



attachment.php

Malzemeler:

4 Parça Dana Bonfile (Kalınlığı 2 parmak olsun kesinlikle dövdürmeyin)
50 gr mantar
1 kuru soğan (veya 5 adet arpacık soğan)
100 gr kabukları soyulmuş doğranmış domates
125 ml (1/2 su bardağı) elma sirkesi
350 ml (1,5 su bardağı) su veya etsuyu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Ayçiçek yağı

Yapılış:

1. Sos için; öncelikle, bir miktar sıvı yağı tavada kızdırın. Yıkayıp dörde böldüğünüz mantarları birkaç dakika sote edin.
2. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 2-3 dakika kadar daha birlikte pişirin.
3. Domatesi ekleyin ve saldığı suyu çekene kadar pişirin.
4. Sirkenin yarısını, suyu ve kekiği ekleyin, yarı yarıya çekene kadar pişirin.
5. Tuz ve baharatlarını ekleyin.
6. Et için; 2 kaşık sıvı yağı kızdırın, tuzlayıp
biberlediğiniz bonfileleri tavaya alın ve her iki yüzü de renk alana kadar birkaç dakika pişirin.
7. Temiz bir tencereye bonfileleri alın, kalan sirkeyi ekleyin, suyunu yarıya kadar çektirin.
8. Sosu da ekleyip bir taşım pişirin.
9. Maydanozları ince kıyarak servis yaparken üzerine serpiştirin.
ALINTI...
 

Ekli dosyalar

  • biftekkm9.jpg
    biftekkm9.jpg
    23,2 KB · Görüntüleme: 122

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Öyle valla :) bende dedim yemekte ekleyeyim diye aç açana kurabiyeleri dayadım hemen tatlıcı olduğum nerden belli bak :cikolata:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Anaaam Avcı Soslu Biftek süpermiş :eek:
---------------
Afrodizyak yemekler
yemek-love.jpg


sahrap-soysal.jpg

Sahrap Soysal


Kokusu da adı kadar asil olan lavanta da afrodizyak etkisi güçlü olan şeylerden biri. Saymamız gereken bir başka afrodizyak da yorgunluğa da derman olan tane karanfil. Sıradaki afrodizyak ise şekil itibariyle de insan vücuduna çok benzeyen ginseng. Melekotu da afrodizyak etkisiyle dikkat çeken bir başka bitki. Ama onu daha çok kalp rahatsızlıklarına verdiği şifayla tanıyoruz. Kan dolaşımını hızlandıran ve enerji seviyemizi yükselten bütün bitki çaylarının aynı zamanda afrodizyak olduğunu da söyleyelim.


afrodizyak.jpg


Yeşil etkisi
Hepimizin pek severek tükettiği ve salatalarımızdan eksik olmayan rokanın da afrodizyak bir yiyecek olduğunu unutmayalım. Roka aynı zamanda müthiş bir C vitamini deposu. Yemeklerimizin vazgeçilmezlerinden biri olan maydanoz, cinsel isteği arttırıcı etkisiyle de dikkat çekici.

İçerdiği çinko nedeniyle sperm sayısını arttıran istiridye, aynı zamanda mikroplara karşı dayanıklılığımızı da arttıran bal, yine çinko ve protein bakımından çok zengin olan hindi eti, iyi bir idrar söktürücü olmasının yanı sıra oksitlenmeyi de önleyen kereviz de saymamız gereken diğer afrodizyaklar. Sınırlı sayıdaki satıra ancak bu kadarı sığabiliyor afrodizyak yiyeceklerin. Daha niceleri var belki de keşfedilmeyi bekleyen. Biz aralarından birkaçını seçip size afrodizyak bir mönü oluşturmaya çalıştık. Afiyet olsun.


cevizli-muhammara.jpg

Cevizli Muhammara


Cevizli muhammara

8 kişilik 10 dakika

Malzemeler
250 gr ceviz içi
1 diş sarmısak
1 dilim bayat ekmeğin içi (tost ekmeğinin içi de kullanılabilir)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi (limon suyu da kullanılabilir)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, toz kimyon

1- Sarmısak ve cevizler robotta yapış yapış oluncaya kadar, uzun süre çekilir. Ekmek içi katılıp tekrar çekilir.
2- Domates ve biber salçası, nar ekşisi, (limon suyu da kullanılabilir) tuz ve kimyon çekilmiş cevize eklenip robotta çekilir.
3- Zeytinyağı da azar azar ilave edilip karışım hamur gibi toplanmaya başlayıncaya kadar karıştırılarak çekilir.
4- Gerekli kıvam yakalanınca bir kavanoza aktarılıp buzdolabında saklanır. Kızarmış ekmek dilimleri ya da çıtır krakerler üzerine koyulup aperatif olarak servise sunulur. Üzeri incecik kıyılmış maydanozla süslenerek ikram edilir.

Aklınızda bulunsun
İstenirse küçük bir soğan rendelenip suyu sıkıldıktan sonra bu karışıma ilave edilebilir. Muhammaranın lezzeti artacaktır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Biz teşekkür ederiz efendim ne demek :sirin:
----------------------------

havuclu-meze.jpg

Havuçlu Meze

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçermiş… Sevgililer Günü için O’na özel kalp şeklinde lezzetli mezeler hazırlamaya ne dersiniz?

3 adet orta büyüklükte havuç
1 kâse yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Damak zevkine göre tuz, pul biber
Hazırlanışı,
Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin.
Derin bir kâseye yoğurt, mayonez ve sıvıyağı alıp mikserle 2-3 dakika çırpın.
Rendelediğiniz havuçları kâseye ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın.
Damak zevkinize göre tuz ve pul biberi ekleyin.
Karışımı kalp şeklinde tabağa dökün.
Üzerine iyice bastırıp kalp şeklini almasını sağlayın.
Derin dondurucuda 15-20 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Öneri: Eğer evinizde kalp tabak ise yok ise aynı işlemi kalp kurabiye kalıplarıyla da yapabilirsiniz.

cikolatali-muffin-sevgili.jpg

Çikolatalı muffinler
190gr Yumurta
190 gr Su
55 gr Sıvı yağ
280 gr Şeker
Bir tutam tuz
340gr Un
30 gr Kabartma tozu
55 gr Kakao
½ Çay kaşığı vanilya
170 gr Damla çikolata (belcolade)

Hazırlanışı:
Yumurta, sıvı yağ, su ve şekeri derin bir kabın içerisinde çırpma teli ile ya da varsa mikserle 2-3 dakika kadar (tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar) karıştırın. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı derin bir kabın içerisinde karıştırıp yukarıdaki sıvı karışıma avaş yavaş ilave ederek yedirin. Son olarak da parça çikolatlarınızı ekleyip tüm karışımı kağıt muffin kalıplarına ya da eğer varsa teflon muffin kalıplarına döküp 160 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Bir kürdan yardımı ile muffinların ortalarına batırarak pişmiş olup olmadıklarını kontrol edebilirsiniz. Üzerlerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

sevgililer-gunu-lolipop-09.jpg


Sevgililer Günü’ne Özel Lolipop Tarifi

Malzemeler

• 1 su bardagı şeker • 1/2 su bardagı su • 1 yemek kaşığı glikoz (Glikozu ne kadar fazla konulur ise, saydamlık derecesi o kadar artar. Bu nedenle %40–50 oranında glikoz koyabilirsiniz.) • Matlaşmayı önlemesi için 3–4 damla limon suyu • Limon ya da portakal kabuğu rendesi • Tercihen kırmızı veya sarı gıda boyası
Yapılışı

Şeker, su, glikoz kaynatılır. İçine 3–4 damla limon suyu, portakal ya da limon kabuğu rendesi eklenir ve bu karışım 10 dakika kaynatılır. İçine kırmızı ya da sarı gıda boyası eklenir. Karışımın şeker kıvamına geldiğini anlamak için su dolu bir bardağın içine karışımdan bir kaşık damlatılır. Eğer damla boncuk gibi sert kıvama gelirse kıvamı tutturmuşuz demektir. Altını kapattığımız karışımdan, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye birer kaşık dökülür, kalp şekli verilir ve ortalarına kürdan batırılır ve lolipoplar soğumaya bırakılır.
Soğuyan lolipoplar Sevgililer Günü’nde sevgiyle yenir.




Çikolataya Batırılmış Çilek

t_December001_BerryChocolateBouquet-DB.jpg

Böyle bir meyve sepetide hazırlayabilirsiniz...

Alıntıdır...
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul

attachment.php



Browni
Malzemeler: 175 g margarin veya tereyağı
2 paket / 160 g bitter çikolata
2 - 3 tatlı kaşığı kakao
1 + 1/3 ölçü / 200 ml sıvıyağ
3 yumurta
2 ölçü / 200 g un
1 paket vanilya
Arzu edilirse fırınlanmış 1 ölçü / 90 g ceviz

Hazırlanışı:
1/ Yağ ocakta kaynatmadan kısık ateşte eritilir.
2/ Altı kapatılır ve çikolata ilave edilir, yağın sıcaklığı ile eritilir.
3/ Şeker ve vanilya ilave edilir, yumurtalar teker teker ilave edilir, karıştırılır.
4/ Un ilave edilir, çırpmadan karıştırılır. İsteğe göre ceviz eklenir.
5/ Yağlanmış alçak kenarlı kek kalıbına konur.
6/ 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir

alıntı
 

Ekli dosyalar

  • mm_356593_525618082.jpg
    mm_356593_525618082.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 113

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
çok güzel tarifler birini mutlaka yapıcam içlerinden ama eşim revani seviyo ona revani yapıcam öncelikle -ciko
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜSÜ


attachment.php



BROKOLİ ÇORBASI


attachment.php


MALZEMELER:

4 Kişi için
500 gr. brokoli
1lt.su (et suyu/tavuk suyu)

Tuz
Karabiber
Arzuya göre 1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çiğ krema
(Krema yerine 1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı un ve 1 çay bardağı süt ile hazırlayacağımız meyaneyi* de kullanabiliriz.)

YAPILIŞI:
Brokoli haşlanınca rengi çok çabuk bozulan bir sebze olduğu için çorbamızın renginin güzel bir yeşil olmasını istiyorsak haşlama tekniğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Brokolimizi iyice yıkayıp kaynamakta olan 2 bardak suyun içine koyuyoruz. Kapağını kapatıp en fazla 10 dakika pişiriyoruz. Bu arada bir kabın içine soğuk su ve birkaç parça da buz atıyoruz. Haşlanan brokoliyi delikli kepçe yardımıyla alıp hemen buzlu suyun içine atıyoruz ve 2-3 dakika sonra da süzgece alıyoruz. Bu işlem diğer sebzelere de uygulanabilir ve renklerinin korunmasını sağlar.
Süzülmüş brokolileri haşlandıkları suyun içine alıyor ve üzerine 3-4 bardak et/tavuk suyu koyarak tekrar pişiriyoruz. Vitaminler haşlama suyunda kaldığı için bu suyu ziyan etmiyoruz.Bu çorbanın lezzeti kullandığımız et/tavuk suyundan geliyor. Çünkü gördüğünüz gibi çorbamızın rengini bozmamak için içine soğan ve benzeri lezzet vericiler kullanmadık. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocağı söndürüp çorbamıza 2 çorba kaşığı çırpılmış çiğ kremayı ilave edip servis yapıyoruz.

*Meyane: Unu erimiş margarinin içinde pembeleştirdikten sonra süt ilavesiyle pişirerek bir krema (basit beşamel sos)elde ediyoruz. Unutmayalım, bu kremayı brokoliyi çorbaya katmadan önce çorbamızın içine yedirmemiz gerekir.

KARAMELİZE EDİLMİŞ SOĞANLI YEŞİLLİKLER SALATASI


attachment.php



Bu salata için biraz farklı bir sos hazırlıyoruz.

½ Limonun suyu

1 Tatlı kaşığı balzamik sirke

1 Tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz

Bir kase karışık yeşillik salatası hazırlıyoruz. Salatayı ve portakal kabuklarını, hazırladığımız sos ile iyice karıştırıyoruz. Üzerine karamelize edilmiş ve kurutulmuş soğan halkalarını koyup tekrar karıştırıyoruz.

Salatamız servise hazır…

***Kalınca halkalar halinde kesilmiş soğanları bir tavada az zeytinyağı ile şekilleri bozulmadan pembeleştiriyoruz. Bu sırada kızdırdığımız diğer bir tavada toz şekeri birkaç damla su ve limon suyu yardımıyla karamel yapıyoruz.(Şeker iyice sıvı oluyor ve karamel rengini alıyor.)Soğanlarımızı bu karamelin içinde birkaç kez altüst çevirip yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Bir süre sonra kıtır, kıtır olacaklar.
BİR TABAKTA İKİ KALP (FIRIN KÖFTE VE PATATES

attachment.php

MALZEMELER:
½ kg dana kıyması(üzerindeki fazla yağı alınmış, kaburga bölgesinden çektirerek alıyoruz, çünkü köftenin yağı fazla olursa piştiği zaman çok fazla küçülür ve istediğimiz şekli kaybeder.)

50 gr.(2-3 ince dilim) çekilmiş kuru ekmek

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı silme tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi (peynirin tuzluluğuna göre koyacağınız tuzu azaltabilirsiniz)

Kalp şeklinde kesme kalıbı(bugüne özel)

YAPILIŞI:

Elimizdeki ufak bir tepsi veya pyrexi yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Üzerine hazırladığımız köfte hamurunu 2-3 cm. kalınlığında yayıyoruz. 200 º ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika köfte iyice kızarana kadar pişiriyoruz.(köfte fırından çıkınca biraz daha incelmiş olacaktır.)

Köftemizi en büyük kalp şeklindeki kalıbımızla ( 10-cm.çap) kesip tabağa alıyoruz. Yukarıdaki miktar köfte hamurundan 4 adet büyük kalp elde ettikten sonra kenarlardan kalan köfteleri yeni bir yemekte mesela bir çorbada değerlendirebilirsiniz.

ALINTI...
 

Ekli dosyalar

  • mutfak-penceremden.jpg
    mutfak-penceremden.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 123
  • dsc_81191.jpg
    dsc_81191.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 110
  • saallll-1.jpg
    saallll-1.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 112
  • dsc_7586.jpg
    dsc_7586.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 110

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
Romantik Masa Hazırlama Önerileri


attachment.php




alıntı...




Öncelikle çocuklarınız varsa onlar için ayrı bir yemek hazırlayın yada sevdikleri yiyecekleri dışarıdan sipariş edin.
(pizza…vs) , onlara oyun oynamaları yada tv seyretmeleri için izin verin. Çok küçük çocuğunuz varsa erken yatırın yada bir süreliğine yakınlarınıza emanet edin.Menüyü belirleyin
Çok fazla zamanınızı almayacak pratik yemekler hazırlayın.
Bu özel günde zamanınızın büyük bir çoğunluğunu mutfakta yemek hazırlamakla geçirmeyin, son beş dakika içinde ısıtılacak şekilde yemeğiniz hazır olsun.


Masayı hazırlayın



Masa hazırlama konusunda aşağıdaki yazılar yardımcı olabilir.



Özel bir yemek için adım adım sofra hazırlama düzeni

Sofra düzeni nasıl olmalı ?

Sofra Örnekleri

Sofrada çatal, bıçak ve kaşıklar nasıl yerleştirilmeli ?




Bir sofra örtüsü örtün.
Renk seçiminiz kırmızıdan yana olsa iyi olur.
Kırmızı kumaş& kağıt peçeteler, kırmızı mum, kırmızı masa örtüsü kırmızı renkli yemekler tatlılar. Dekorasyonunuzu siyah ve beyazla kombine edebilirsiniz.




attachment.php








Ortaya Onun sevdiği çiçekleri koyabilirsiniz



Ancak hiçbir çiçek aşkı kırmızı gülden daha fazla ifade edemez.

attachment.php





Tabakları yerleştirin.
Tabakların üzerine bir adet kırmızı gül koyabilirsiniz veya masanının ortasına yerleştirdiğiniz vazoda birkaç adet gül bulunabilir.



Kristal bardaklarınızı hazırlayın, şamdanlarınızı çıkarın.
Varsa hep sakladığınız özel yemek takımlarınızı bu gece için kullanın.

attachment.php








En son olarak mumlarınızı şamdanlarınıza yerleştirin.
Mumlar romantik yemeğinize büyülü bir dokunuş ekleyecektir.


attachment.php








Ayrıca ev dekorasyonunda da suda yüzen mumlar kullanabilirsiniz.

attachment.php









Ve evinizin istediğiniz bir bölümüne mumdan ve gül yapraklarından romantik bir yol yapabilirsiniz.



attachment.php






Önceden herşeyi hazırlayın en sona mumları yakmak, giyinmek ve fonda çalacak olan müziği ayarlamak kalsın.



Ve çikolatayı unutmayın
İçinde çikolata bulunan bir tatlı olması masanızı renklendirir.
Çikolata soslu dondurma, tiramisu, kalp şeklinde bir pasta… seçim size kalmış..
 

Ekli dosyalar

  • sevgililer-gunu-3.jpg
    sevgililer-gunu-3.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 115
  • sevgililer-gunu-12.jpg
    sevgililer-gunu-12.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 111
  • sevgililer-gunu-14.jpg
    sevgililer-gunu-14.jpg
    24,6 KB · Görüntüleme: 108

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben o kalp köfteyi yirim ne şeker şey o öyle ya :catalbicak:

sevgiligunu_19.jpg

Tatlının tarifi yok görüntüden kopya çekebilirsiniz sütlü irmik yada altı pandispanya üstü dondurma vs. yapıp kalp kalıplarda dondurabilir bir kağıda istediğiniz yazıyı yapıp kestikten sonra tarçın yada kakao serpebilirsiniz...

gt03febmsl_heart02_xl.jpg


21-11-2010-234937.jpg

Biftek rulo

8 parça biftek
250 gr kıyma
1 soğan
1 havuç
1 salçalık kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr ıspanak
Tuz

Soğan ile havucu rendeleyin. Kırmızıbiberi küçük küpler şeklinde doğrayın. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kapta yoğurun. 1 çay bardağı bezelye ve ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. Bifteklerin içine hazırladığınız harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri tereyağı ile yağladığınız tepsiye dizin. Salçayı 1 su bardağı su ile karıştırın. Bİfteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları çıkarıp dilimleyin. Zsıcak servis yapın.

ispanakli-rulolar_02451_imperiaflex_0_0_10.jpg


Ispanaklı rulolar

Krep hamuru için
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçeğiyağı
1 su bardağı un
1 tutam tuz
Harcı için
1 kg ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kırmızı biber
Tuz
karabiber

*Krep için bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın.
*Teflon tavayı hafif yağlayın. Karışımdan kepçe ile tavaya dökün ve iki tarafıda hafif kızarıncaya kadar pişirin.
*Ispanağı yıkayıp ince doğrayın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp ıspanak ve biberleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, ve karabiberi ekleyin.
*Ispanak harcını krebin içine yayın ve rulo şeklinde sarın. 2 cm genişliğinde dilimleyip tabağa dizerek servis yapın.Ispanaklı rulolar artık hazır, afiyet olsun.

tahinli-rulolar_994a0554.jpg


Tahinli rulolar

12 baklava yufkası
1 su bardağı tahin
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzeri için :pudra şeker

Yufkaların üç tanesini aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Üzerine kaşıkla tahin gezdirin ve bolca toz şeker ve ceviz içi serpiştirin. Uç kısmından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayın.
Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün ve 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

visneli-tart-400x300.jpg


Vişneli & Peynirli Tart

Tart hamuru için (Beyaz Fırın’ın sahibi Nathalie Stoyanof’un Beyaz Mutfak isimli kitabından aldığım temel tart tarifini aynen uyguladım).

250 gr un (2 su bardağı)
125 gr tereyağı
100 gr toz şeker (1 çay bardağı)
1 yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için
4 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı nişasta
1/2 çay bardağı un
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
½ küçük kutu krema
4 tepeleme yemek kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı vanilya, bir kaşık limon kabuğu rendesi
Üzeri için
1 kutu donmuş vişne (400 gr)
1 paket tart jölesi (Dr Oetker, 13 gr poşet)
2 kaşık toz şeker


1) Unu eleyep, ortası havuz biçiminde açalım ve küçük parçalar halinde doğradığımız tereyağını unun etrafına koyalım.



2) Unu, yağa yedirerek kumlu bir doku elde edinceye kadar yoğuralım. Bu sırada çırpılmış yumurtayı, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edelim. Hamurun bütün malzemesi iyice karışıp hafif ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğuralım.
3) Hamuru bir merdane ile açıp, 22 cmlik tart kalıbına, kenarlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirelim. Kalıbın kenarından fazlasını keserek alalım. Kalıbı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
4) Fırını 170 dereceye ayarlayıp, ısıtalım. Hamur pişerken kabarmasın diye tart kalıbının üzerine yağlı bir kağıt serelim ve kağıdın üzerine de ağırlık yapması için biraz kuru fasulye (veya nohut) koyalım. Fırında 20-25 dakika tartın üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.5) Artan tart hamurunu tezgahta merdane ile incecik açıp, kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile keselim ve başka bir fırın kabına koyarak 170 derecede 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcakken üzerine pudra şekeri eleyelim.
6) Bu arada bir tencerede un, nişasta ve şekeri sütle beraber iyice karıştırıp, içine çırpılmış yumurta sarılarını ve kremayı ekleyelim. Tencereyi ateşe koyup krema koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirelim. Vanilya ve limon kabuğu rendesinide ilave edip, 1-2 dakika kaynatalım. Ocaktan alınca içine krem peyniri ilave edelim ve tekrar karıştıralım.


7) Donmuş vişneleri bir süzgeçte çözdürün. Tart jölesini süzülen vişnelerin suyu, su ve 2 kaşık toz şeker ile karıştırarak paket üzerinde yazan tarife göre pişirelim. Ocağı kapatmadan az önce suyu iyice süzülmüş olan vişneleri ilave edelim.



Not : Pişen tartın üzerine kremayı iyice yayalım. Kremanın üzerine ortadan başlayarak vişne jölesini döküp, jölenin üstüne de kalp kurabiyeleri koyalım. Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.



Krepte kuzu eti

3 yemek kaşığı tereyağı
400 gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 havuç
1 patates
200 gr mantar
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik

Krep hamuru için
3 yumurta
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Maydanoz sapı
Tuz

Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekinceye kadar tereyağında kavurun. Havuçları halka dilimleyin. Etlere ilave edip 3-4 dakika soteleyin. Küp doğranmış patatesi ve dörde böldüğünüz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Bir çay bardağı su ilave edip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, kekik ve karabiber ile tatlandırın. Krep için, yumurtalar, un, süt, tuz ve ayçiçeği yağını mikserle çırpın. Yanmaz tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. Her iki tarafını da pişirin. Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın. Kenarlarını yukarı doğru toplayarak bohça şekli verip, maydanoz sapı ile bağlayın. Yağladığınız fırın tepsiye dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın. Servis yapın.

Sürprizlere kahvaltıda başlayın :)

domatesli-kalp-yumurta-400x300.jpg


Yumurtalı Kalp Ekmekler

İşte size 14 Şubat sabahı kahvaltı için hazırlayabileceğiniz çok kolay bir yumurtalı ekmek tarifi. Bu neşeli ve yaratıcı kahvaltı kimin hoşuna gitmez ki!!

Malzemeler :
2 dilim istediğiniz cins tost ekmeği
1 domates
1 yumurta

1) Ekmeklerden birininin içini kalp biçiminde bir kalıpla keserek çıkarın.
2) Küçük bir tavada çok küçük doğradığınız domatesler kısık ateşte iyice suyunu çeken kadar pişirin. Domatesler iyice suyunu çekince içine çok az tereyağı atarak yağın erimesini bekleyin.
3) Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtayı domateslere ilave edin. İsterseniz bu aşamada karışıma biraz da peynir ekleyebilirsiniz. Yumurtalar iyice pişince tavanın altını kapatın.
4) Ayrı bir tavada veya fırında biraz tereyağı sürerek ekmeklerinizin her iki tarafınıda biraz kızartin (kızartmadan da yapabilirsiniz).
5) Pişirdiğiniz domatesli yumurtayı bütün olan ekmek diliminin üzerine yayıp, kalp şeklinde kestiğiniz ekmeği de dikkatlice yumurtanın üzerine yerleştirerek servis tabağına alın.
Beyaz peynirleri kalp şeklinde keserek, ekmeğin yanında sevis edebilirsiniz.

4347784004fec0257435b.jpg



sevgunkah2.jpg


4345053977_e5e2878194.jpg




Alıntıdır...
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
nk süpersin yaaa bu arada dikatimi çekti ikimizde de şu saatte değiştirilmiştir msj oluyo:kptmya:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Kendinize göre uyarlayabilirsiniz tarifsiz yemekler

sevgililergunu.jpg


alg_food.jpg


valentines-day-food-recipes.jpg


PEEPS-SWEETHEART-LOLLIPOPS.jpg


Valentines%20Day%20Dinner.jpg


valentines_cupcakes_candle-711764.jpg


6a00e55214e13b88330120a8919663970b-500wi


Heart-shaped-raspberry-cake-lollipops.jpg


heart-pr-shot---large_001.jpg
Kızarmış tatlı lokmalar (Ponçik)

food-ideas-children-valentines-day-200X200.jpg
Renkli buza benzettim :)

cute-food-photos-epicute-home-made-valentine-pop-tarts.jpg


sdaydessertheartshapedc.jpg


safe_image.php


395-1.jpg




Frambuazlı Milföy Kalpler


8 milföy hamuru
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
200 gr frambuaz
Nane yaprakları

Milföy hamurlarını kalp şeklindeki kalıpla kesin. Kalp*lerin dört tanesini tanı ortadan, küçük bir kalp kalıpla kesin. Küçük kalpleri ayırın. Bütün kalp ve ortası kesik kalbi üst üste yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bir kapta kremşantiyle sütü mikserle iyice çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alarak, fırından aldığınız kalplerin ortasına sıkın. En üste frambuazları yerleştirin. Nane yaprağıyla süsleyip servis yapabilirsiz.Afiyet Olsun..
Alıntıdır...
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
nk süpersin yaaa bu arada dikatimi çekti ikimizde de şu saatte değiştirilmiştir msj oluyo:kptmya:

O senin süperliğin zuzu usta :buyrun: dikkat etmedim ya 1 tarif için yeni mesaj yollamayayım diyorum öncekine ekleme yapıyorum ondan herhalde nelere dikkat ediyon sende :cokkomik:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Zuzu kız özendim bak bizde kendimize yapalım şöyle güzel bir sofra senin eklediğin şu biftekte kaldı aklım valla :cokkomik:
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
Zuzu kız özendim bak bizde kendimize yapalım şöyle güzel bir sofra senin eklediğin şu biftekte kaldı aklım valla :cokkomik:

ben sevgililer gününü mantıklı bulmayanlardanım bana komik geliyo yani saçma geliyo bu benim fikrim ben sevgililer gününü kutlamam kutlattırmamda ....

ama senle bi sofra yapalım demek aklın biftekte kaldı heee:kptmya:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Protesto masası kurarız bizde (banada bak yiycem ya illa o eti hiçbir fırsatı kaçırmıyorum :gul: )
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst