Sebzeli Tavuk (1-2 kişilik)
Yarım tavuk göğsü
Yarım soğan
1 adet pırasa
1 adet sivribiber veya çarliston biber
1 adet kırmızıbiber
1 adet küçük patates (büyükse yarım)
Tuz karabiber köri ve kimyon (baharat damak zevkinize kalmış)
Yapılışı
Tavukgöğsü küçük küçük doğranır ve hafif yağlanmış tavada rengi dönene kadar kavurulur.Patates minik küpler halinde kesilip tavuğa eklenir ve yumuşayıp hafifçe kızarana kadar birlikte kavrulur.Sonra incecik doğranmış pırasa ve küp şeklinde doğranmış soğan-yeşil ve kırmızı biberler eklenip kavrulmaya devam edilir.En son baharatlar eklenip ocaktan alınırhaşlanmış brokoli karnabahar kabak ve havuçla sıcak servis yapılır...
Bu yemeğe isteğe bağlı olarak eklenebilecek diğer malzemeler
Haşlanmış bezelye,mısır,küçükdoğranmış kabak (patates gibi kavurarak eklenebilir),çekirdekleri çıkartılmış domates ince kıyılmış ıspanak veya pazı eklenebilir...