Şambali (Ver Fırına'nın Tarifi Ile)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
zzx.jpg


Şambali

Bu tarifi Tv8'de "Ver Fırına " programında yapmışlardı bende yarım malzeme ile denedim gayet güzel oldu.

-Bu tam tarif-
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket karbonat (Ben kabartma tozu kullandım)
1 su bardağı yoğurt

10-15 adet tuzsuz fıstık (Ben sevmediğim için koymadım)

Şerbeti : 2 su bardağı şeker , 3 su bardağı su , 2-3 damla limonsuyu

Yapılışı

Şerbeti kaynatıp biraz koyulaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için irmik şeker ve karbonatı karıştırıp içine yoğurdu ekleyerek iyice yedirin. Yağlanmış fırın kabına döküp üstünü düzelttikten sonra üstüne fıstıkları dizin. Önceden ısıtılmış 180-190derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin (Hani nar gibi kızarmış denir ya nerdeyse öyle) Fırından çıkan tatlıya soğuyan şerbeti döküp dinlendirin...


 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim canım bende meraktan denedim ilk defa yapıyorum bu tarifi :)
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
Ellerine saglik canim cokta guzel olmus.biz bu tarife SAM TATLISI deriz,fistik yerinede badem kullaniriz o da sus icin
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine saglik canim cokta guzel olmus.biz bu tarife SAM TATLISI deriz,fistik yerinede badem kullaniriz o da sus icin

Sağol maren ablam :hhhhhh: bende yaparken anneme dedim diğer adı şam tatlısı değil mi diye ben hiç şambali demem çünkü :) ama programda adı böyle geçiyordu değiştirmedim. Badem iyi fikirmiş kavurup mu koyuyorsunuz?

Benim anne tarafımda aşçılık var annemde şey diyor dedesi şam tatlısı yaparken üstüne ince tabaka tahin sürermiş herkes de sorarmış ekstra ne yapıyor diye söylemezlermiş :dedikodu: Aile sırrını da açık et aferin çenesi düşük nk:hihi: ama onun tarifi de başkadır kesin tahin sadece üst parlaklığı gibi birşeydir sonraki sefer öyle denicem :D
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
Sağol maren ablam :hhhhhh: bende yaparken anneme dedim diğer adı şam tatlısı değil mi diye ben hiç şambali demem çünkü :) ama programda adı böyle geçiyordu değiştirmedim. Badem iyi fikirmiş kavurup mu koyuyorsunuz?

Benim anne tarafımda aşçılık var annemde şey diyor dedesi şam tatlısı yaparken üstüne ince tabaka tahin sürermiş herkes de sorarmış ekstra ne yapıyor diye söylemezlermiş :dedikodu: Aile sırrını da açık et aferin çenesi düşük nk:hihi: ama onun tarifi de başkadır kesin tahin sadece üst parlaklığı gibi birşeydir sonraki sefer öyle denicem :D

Canim benim.bademleri kavurmadan koyabilirsin,gelelim tahin kismina biz evde ne kadar guzel pisirsekte carsida satilanlar gibi renk vermiyordu sordugumuzdada,kimi dedigin gibi tahin yada pekmez suruyormus ustune ,annenede hurmetler canim
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Hürmet bizden :buyrun:Bedemi deneyeceğim :istebu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Porsiyonluk çok daha iyi oldu
 
Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst