sadiye´nin Aşuresi :)

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
bayılırım aşureye bende yarın yapacam kısmetse
harika görünüyor sadiyecim ellerine sağlık :nk::nk::nk::nk:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bu hafta sonu hem misafirim geldi hem canim cok istemisti yapayim dedim.
Bu sefer icine findik ve fistik ekledim.
Cok güzel oldu.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • saaa.jpg
    saaa.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 40

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine sağlık benim sevdiğim gibi yapmışsın malzemeler karmakarışık değil :) bende dün yemek dergisi aldım Muharrem ayının gelişiyle Aşure hazırlıkları başlar :sila: yazıyordu :cay:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben erken davrandim. :)
Bende fazla malzemeli sevmiyorum, güzel oldu.
Sagol canim.
 
Katılım
14 Nisan 2014
Mesajlar
50
Tepki
43
Puan
18
Yaş
34
Konum
.
Uzun zamandir canim cekiyordu.
Artik yapma zamani dedim ve yaptim. :)

Asure

attachment.php


1, 5 su bardagi asurelik bugday
Yarim su bardagi kurufasulye
Yarim su bardagi nohut
10- 15 adet kuru kayisi
Yarim su bardagi kuru üzüm
7- 8 adet kuru incir
2 su bardagi seker
Iri cekilmis ceviz yada findik ici
Tarcin

Nohut ve kuru fasulyeyi geceden isliyorum.
Bugdayida ayni sekilde sicak su ile geceden isliyorum.

Nohut ve kuru fasulyeyi üzüreni iki parmak gecek kadar su koyup, düdüklüde 30- 35 dakika kaynatiyorum.
Bugdayi tencerede üzerini 4 parmak gececek kadar su koyup, yumusayana kadar kaynatiyorum.

Kayisi ve inciri zar büyüklügünde kesiyorum.
Kayisi ve kuru üzümü üsütünü iki parmak gecen suyu ekleyip tencerede 10- 15 dakika kaynatiyorum.

Büyükce bir tencereye kaynatilmis nohut ve fasulyeyi, bugdayi ve kuru meyveleri sulariyla beraber ekliyorum.

Tencerenin altini orta hararetli isiya getirip,
kaynamaya baslayinca sekerini ilave ediyorum.
Orta isida 10-15 dakika kaynatiyorum.
Altini kapatip kuru inciri ekliyorum.

Sonra tarcin ve ceviz (findik ici) ile servis yapiyorum.
ben bunu pekmezli yapmak istiyorum nasıl yapabilirmmm pekmezi ne zamna katıcammm
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Konunada yazdim, elbet yapanlar daha iyi bilir ama nette baktim seker ile beraber ekleniyormus.
 
Katılım
14 Nisan 2014
Mesajlar
50
Tepki
43
Puan
18
Yaş
34
Konum
.
bide benim bugdaya alerjim var bugday koymadan yapsam olur mu kii
yerine meyveyi bol koyarımmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst