Patlıcanlı Antep Kebabı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.662
Tepki
84.330
Puan
113
Konum
İstanbul
patlicanli-antep-kebabi-5175085.Jpeg


Patlıcanlı Antep kebabı

Malzemeler:

1 kilo patlıcan
1 kilo orta yağlı kıyma
Yarım kilo köy biberi
1 kilo domates
Yarım demet maydanoz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kekik
Karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları tekerlek şeklinde doğrayın. Su içerisine biraz tuz atarak patlıcanları içine koyun. Patlıcanlarda acılık varsa bu yolla gidecektir. Biberleri ve domatesleri dört parçaya bölün. Köfte için koyun kıyması kullanmakta fayda var. Maydanozları ince ince kıyarak kıymaya ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu kattıktan sonra yoğurma işlemine geçebilirsiniz. Dizme işleminde ise patlıcan ve köfteleri sırt sırta iki sıra dizin daha sonra aynısını domatesle yapın ve üzerine biberleri dizin. 200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.662
Tepki
84.330
Puan
113
Konum
İstanbul
İkisinde de var demek usulleri farklı :D
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.266
Tepki
65.258
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Teşekkürler bacıcım görsellik şahane :kayris:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst