
Fırında biberiyeli patates
4 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
1 kg taze patates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 dal taze biberiye
Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp elma dilim şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye yapraklarını ekleyip iyice karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile örterek 200 derece fırında 1 saat pişirin. üzerindekileri alıp 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Sebzeli Kumpir
4 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
4 patates
100 gr brokoli, haşlanmış
1 kırmızıbiber
1 yeşil kabak
Yarım çay bardağı mısır
2 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
100 gr cheddar peyniri
Hazırlanışı:
Kabak ve biberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Brokoli ve mısırı ekleyin. Patatesleri yıkayıp bıçakla birkaç yerinden delin ve mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üstlerinden kapak kesin. Kenarlardan biraz boşluk bırakarak içlerini kaşıkla çıkarıp bir kaseye alın. Tereyağı, tuz, karabiber, krema ekleyip iyice karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri ilave ederek patateslerin içine doldurun. En üste rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirip 170 derece fırında eriyinceye kadar pişirin. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.
Alıntı