Patatesli Leziz Tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1_310201115359_29439.jpg


Fırında biberiyeli patates

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

1 kg taze patates

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

2 dal taze biberiye

Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp elma dilim şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye yapraklarını ekleyip iyice karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile örterek 200 derece fırında 1 saat pişirin. üzerindekileri alıp 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
2_310201115359_29439.jpg


Sebzeli Kumpir

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

4 patates

100 gr brokoli, haşlanmış

1 kırmızıbiber

1 yeşil kabak

Yarım çay bardağı mısır

2 yemek kaşığı krema

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Kırmızı pul biber

Zeytinyağı

100 gr cheddar peyniri

Hazırlanışı:

Kabak ve biberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Brokoli ve mısırı ekleyin. Patatesleri yıkayıp bıçakla birkaç yerinden delin ve mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üstlerinden kapak kesin. Kenarlardan biraz boşluk bırakarak içlerini kaşıkla çıkarıp bir kaseye alın. Tereyağı, tuz, karabiber, krema ekleyip iyice karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri ilave ederek patateslerin içine doldurun. En üste rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirip 170 derece fırında eriyinceye kadar pişirin. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.
Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
3_310201115359_29439.jpg


Patates Dolgulu Alabalık

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

4 alabalık

6 patates

4 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

4 arpacık soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Balıkların pullarını temizleyip, iyice yıkayın. Balığın üst kısmını kafasından kuyruğuna kadar kesin, içini temizleyerek cep gibi açın. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp çok ezilmeden haşlayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve patatese ekleyin. Maydanoz, fesleğen, tuz. karabiber, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın. Balıkların içlerine tereyağı sürün ve patates harcını doldurun. Fırın ipi ile bağlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pul biber serpip, sıcak servis yapın.

4_310201115359_29439.jpg


Fırında Etli Patates

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

3 patates

600 gr kuşbaşı dana eti

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 havuç

1 soğan

250 gr mantar

2 kırmızıbiber

2 sivri biber

Yarım su bardağı bezelye

Yarım çay bardağı krema

Tuz, karabiber

1,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar, biber ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kremi ekleyin. Yemeği fırın kabına aktarın. Patateslerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin ve yemeğin üzerine balık sırt şeklinde dizin. Deniz tuzu ve taze çekilmi karabiber serpiştirip 190 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
patatesli.jpg


Patatesli pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

İç malzeme
4 büyük patates
2 soğan
2 sivribiber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Maydanoz

Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Tereyağının kalanı ile soğanları kavurun. Patatesi ilave edip iyice karıştırın. Karabiber, kırmızı pulbiber ve tuzu ekleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle yuvarlak açın. Patatesli karışımı hamurlara paylaştırın. Kenarlarını iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. Patatesli pide artık hazır, afiyet olsun.
Lezzet
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
tesekkürler canim sebzeli kumpiri merak ettim denemek isterdim dogrusu:nk:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
harika paylaşımın için teşekkürler aşkitom..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst