maviboncuk
Daimi Üye
MALZEMELER
alındı
1 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Süsleme için Maydonoz yaprakları
YAPILIŞI
Patatesler güzelce yıkanıp haşlanır. Henüz sıcakken kabukları soyulup, diğer malzemelerin ilavesiyle güzelce ezilir. Biraz soğuduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alınır, elde havuç şekli verilir. Havuç şeklini tam alması için üzerlerine çatal yada bıçak yardımıyla çentikler atılır. Baş kısımlarına maydonoz yaprakları sokulur. Havuçlarımız hazır... İstenilen zamanda servis edilir. Afiyet olsun...
alındı
1 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Süsleme için Maydonoz yaprakları
YAPILIŞI
Patatesler güzelce yıkanıp haşlanır. Henüz sıcakken kabukları soyulup, diğer malzemelerin ilavesiyle güzelce ezilir. Biraz soğuduktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alınır, elde havuç şekli verilir. Havuç şeklini tam alması için üzerlerine çatal yada bıçak yardımıyla çentikler atılır. Baş kısımlarına maydonoz yaprakları sokulur. Havuçlarımız hazır... İstenilen zamanda servis edilir. Afiyet olsun...