Panterin Bayram Baklavası!!

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
MALZEMELER:
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
HAMURU:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100gr erimiş tereyağı
1 yumurta
İÇİ:
250gr dövülmüş ceviz
AYRICA:
3 paket buğday nişastası
150gr eritilmiş kızgın tereyağı
HAZIRLANIŞI:
_Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin.Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. Böylece 16'lı veya 18'li3 grup elde edin.
_Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
_ Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine her yanına değecek biçimde 150gr kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

Moderatörün son düzenlenenleri:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.335
Eline sağlık bayramın olmazsa olmaz tatlısı çokta leziz gözüküyor süpersin -alkis

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
heee karnim acikti yaaaa buralara atiyom kendimi-kizgin:sim3:
canim varda paktte olurmu o yufkalarla

OP
panter

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
heee karnim acikti yaaaa buralara atiyom kendimi-kizgin:sim3:
canim varda paktte olurmu o yufkalarla

:kptmya::kptmya:
canım bebegim normal yufka degil baklava yufkası diye satılıyor olur tabi hemide harika oluyor
DinamikResim.aspx
alıntıdır boyle birsey bebegim

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.335
:kptmya::kptmya:
canım bebegim normal yufka degil baklava yufkası diye satılıyor olur tabi hemide harika oluyor
DinamikResim.aspx
alıntıdır boyle birsey bebegim

Hangi markanın yufkası daha iyi ki ben iki kere aldım bir tuhaf oldu (sanki yağlı kağıdı pişirip şerbet dökmüşüm gibi lezzetsiz birşey oldu ) ama nette görüyorum millet ne güzel şeyler yapmış ben mi beceremiyorum acaba...

OP
panter

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
ellerine sağlık pantişim ya süper görünüyor
afiyet olsun bebegim-kop
Hangi markanın yufkası daha iyi ki ben iki kere aldım bir tuhaf oldu (sanki yağlı kağıdı pişirip şerbet dökmüşüm gibi lezzetsiz birşey oldu ) ama nette görüyorum millet ne güzel şeyler yapmış ben mi beceremiyorum acaba...
canım bizm burdaki yufkacıdan alyorum hic dikkat etmedim bi dahakine bakar yazarım:dertli:
Panter şimdide baklavamı yaptın-:incim:
yok be ablam bayramda yapıp yarışmaya katıldıgım baklavam:dertli:
Off of off canım zaten tatlı bişeyler çekiyor pantişim,baklavana uzanabilsem hepsini silip süpürürdüm:catalbicak: :lululu::lululu:
:kptmya:tatlı canavarı vaaaaa imdat:kptmya:
mucuruk:panter:

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
gece gece canım çekti bir sürü abur cubur yedim kesmedi olsada yesek pantişim baklavandan-kop-kop

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
olur sen yaparsında ben yok dermıyim hiç hımmm kimbilkir ne güzel olmuştur yemiş kadar oldum-kop

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar