panter
Daimi Üye
MALZEMELER:
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
HAMURU:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100gr erimiş tereyağı
1 yumurta
İÇİ:
250gr dövülmüş ceviz
AYRICA:
3 paket buğday nişastası
150gr eritilmiş kızgın tereyağı
HAZIRLANIŞI:
_Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin.Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. Böylece 16'lı veya 18'li3 grup elde edin.
_Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
_ Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine her yanına değecek biçimde 150gr kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
HAMURU:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100gr erimiş tereyağı
1 yumurta
İÇİ:
250gr dövülmüş ceviz
AYRICA:
3 paket buğday nişastası
150gr eritilmiş kızgın tereyağı
HAZIRLANIŞI:
_Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin.Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. Böylece 16'lı veya 18'li3 grup elde edin.
_Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
_ Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine her yanına değecek biçimde 150gr kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Moderatörün son düzenlenenleri: