incitanemtuana
Daimi Üye
milföylde tavuk aslinda bir ana yemek ama telastan sizlere sunulmasi gerektigi haliyle resmi cekemedim .cok özür diliyorum
malzeme
5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin .
500 gr tavuk gögsü
300 gr mantar
1 yemekli sogan orta boy
1 corba kasigi un
1 corba kasigi tereyag
2 su bardagi süt
1 yumurta
1 kücük kahve fincani sivi yag
tuz karabiber .
yapilisi
firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin
pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin .
kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun.
daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin .
diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin
milföy hamurlarini ortadan kesip hazirladiginiz karisimi bölüstürün .bol salata esliginde servise sunun .
afiyet olsun .
kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir .
islak bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin .
ALINTI