Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Milföylü Tavuk-Resimli

Konu, 'Tavuk yemekleri' kısmında incitanemtuana tarafından paylaşıldı.

  1. incitanemtuana

    incitanemtuana Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14.871
    Beğeniler:
    28.175
    [​IMG]

    milföylde tavuk aslinda bir ana yemek ama telastan sizlere sunulmasi gerektigi haliyle resmi cekemedim .cok özür diliyorum
    malzeme
    5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin .
    500 gr tavuk gögsü
    300 gr mantar
    1 yemekli sogan orta boy
    1 corba kasigi un
    1 corba kasigi tereyag
    2 su bardagi süt
    1 yumurta
    1 kücük kahve fincani sivi yag
    tuz karabiber .
    yapilisi
    firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin
    pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin .
    kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun.
    daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin .
    diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin
    milföy hamurlarini ortadan kesip hazirladiginiz karisimi bölüstürün .bol salata esliginde servise sunun .
    afiyet olsun .

    kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir .
    islak bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin .


    ALINTI
     
    sadiye ve boran bunu beğendi.
  2. denizkızı

    denizkızı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.200
    Beğeniler:
    1.903
    hoşmuş :)
    teşekkürler paylaşım içn:huhuu:
     
    incitanemtuana bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    incitanemtuana

    incitanemtuana Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14.871
    Beğeniler:
    28.175
    sunumunu bende cok begendim
    eminim tadida öyledir
    ilgimi cekmedi diil yani :)
     
  4. sadiye

    sadiye Admin

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60.986
    Beğeniler:
    56.346
    Güzel bir sunum olmus. :eek:
     
  5. Tılsım

    Tılsım Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Şubat 2013
    Mesajlar:
    8.247
    Beğeniler:
    6.238
    Teşekkürler paylaşım için.:mangal: