Meshur tulumba tatlim

OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Ellerıne saglıkkk.

Bı el versenen bana=)Ben defalarca denedım hıc de guzel olmadı.

Annemde harıka yapıyo ama ben onun gozu onunde bırebır soyledıgı gıbı yaptım basımda bekledı yıne de olmadı.

Sanırım bıraz da ınsanın elının lezzetı ıle ılgılı bısey bu.Demek benım elımde lezzet yokkkkk:kizdim:

hemsom ben bu tarifi ögrendigim arkadasinkiyle ayni oluyor bazen arkadasim takilir sen benim ciragimsin ama seninkiler benim yaptiklarimi gecti diye:utandim:
ayni tarifi baska bir arkadas yapti cok becerikli bir arkadas ama bunu tutturamiyor:dusun:
bence birkackez denesen sende yaparsin tatlim eminim cokta lezzetli olur:eek:
cok tesekkür ederim hemsom:eek::eek::hhhhhh:
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Bunu annem ılk yarısmada okumusdu o zaman da soylemısdı aa sıcak yaga atıyomus dıye.

Demek sıcakda da sogukda da sonuc mukemmel olabılıyor.Cunku annemde soguk yaga atarak yapıyor...
tatlim ben soguk yagda yapildigini nette okudum ama kendim hic denemedim:dusun:
ama cok yapan olduguna göre eminim öylede cok güzel oluyordur.
birde baska bir arkadasta hamurun icine 1 bardak nisasta katiyor oda güzel oluyor:eek:
ben önceden birkac tarif denedim ama birtek bu tarifi tutturabildim birde soguk yagda yapinca ilk hamur pistikten sonra ikinci hamur icin yagin sogumasinimi bekliyorsunuz yoksa kizartmak iki tenceremi hazirliyorsunuz:dusun:
Kedijik soğuk yağa atılan tatlının hamuru bildiğim kadarıyla profiterol hamuru gibi pişirilerek yapılıyor.bunun hamuru farklıı ...müsait bi zamanda denemek istiyorum inş.

Nesecigim evet o hamuru pisirerek yapilanida duydum yapan arkadaslar var onuda hic denemedim.
aslinda bir deniyeyim diyorum ama beceremezsem hamurda bosa gider diye cesaret edemedim en iyisi bildigim sekilde yapayim diyorum:hhhhhh:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ellerine sağlık gülüm harika görünüyo ve harika bir tattır tulumba tatlısı özellikle ramazanda bizim evin vazgeçilmez tatlısıdır tulumba tatlısı canım ben tulumba tatlısını yaparken yağı kızartmadan hamuru katıyorum içine yağ kızdıkça tatlılar üste çıkıyo ve kızarıyo sen daha değişik yani yağı kızartarak yapıyorsun senin yaptığın gibide yapıcam yalnız birşey öğrenmem gerek senden yağ kızıncada kıtır oluyormu tatlın benimkiler yumuşak sevmez tulumba tatlısını o yüzden ben yağı kızartmadan atıyorum yağın içine tavsiye ederim bende sana birde öyle dene bu şekildede güzel oluyo cansı yapan ellerin dert görmesin canısı:eek::eek::eek:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Benim yaptığımda profiterol hamuru gibi olandan ve dediğinz gibi soğk yağda kızaracak kısık ateşte ,oktay ustada görmüştüm denemiştim gerçektende güzel oldu

içinde bir kaşık nişasta bir kaşıkta pirinç unu var

ama söyleyim çok külfetli olyuor ya ilk tava tamam soğuk oluyor yağ ama 2, 3, tavaları soğutup kızdırmak bayağı bir zaman alıyor
o yüzden çok uğraştırıcı
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
ellerine sağlık gülüm harika görünüyo ve harika bir tattır tulumba tatlısı özellikle ramazanda bizim evin vazgeçilmez tatlısıdır tulumba tatlısı canım ben tulumba tatlısını yaparken yağı kızartmadan hamuru katıyorum içine yağ kızdıkça tatlılar üste çıkıyo ve kızarıyo sen daha değişik yani yağı kızartarak yapıyorsun senin yaptığın gibide yapıcam yalnız birşey öğrenmem gerek senden yağ kızıncada kıtır oluyormu tatlın benimkiler yumuşak sevmez tulumba tatlısını o yüzden ben yağı kızartmadan atıyorum yağın içine tavsiye ederim bende sana birde öyle dene bu şekildede güzel oluyo cansı yapan ellerin dert görmesin canısı:eek::eek::eek:

cok tesekkür ederim silam:eek:
ilk yaptigimda birde öyle deneyecegim cok duydum ama hic denemedim.
silam ilkini kizarttiktan sonra ikinci hamur icin yagin sogumasinimi bekliyorsun yoksa hamuru önceden pisiriyormusun?
evet canim citir citir oluyor özellile isteyen arkadaslarim var cok seviyorlar her yaptigimda onlara mutlaka gönderirim:eek:
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Benim yaptığımda profiterol hamuru gibi olandan ve dediğinz gibi soğk yağda kızaracak kısık ateşte ,oktay ustada görmüştüm denemiştim gerçektende güzel oldu

içinde bir kaşık nişasta bir kaşıkta pirinç unu var

ama söyleyim çok külfetli olyuor ya ilk tava tamam soğuk oluyor yağ ama 2, 3, tavaları soğutup kızdırmak bayağı bir zaman alıyor
o yüzden çok uğraştırıcı

o sekilde yapilani duyudm ama ben hic denemedim Hülya cigim.
nisastali yapan baska bir arkadasta var o bir bardak nisasta katiyor ama oda kizarmis yagla yapiyor soguk yagda deyil.
evet canim dedigin gibi ilkini kizarttiktan sonra beklemen gerekir yada iki tava hazir olacak birisi sogurken öteki ile kizartilacak oda baya zahmetli olur sanirim.
zaten ben tulumba yaptigimda bütün mutfak yag kokuyor birsürü bulasik cikiyor:dusun:
ama deger diyorum biz cok seviyoruz-hmm:eek::hhhhhh:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
o sekilde yapilani duyudm ama ben hic denemedim Hülya cigim.
nisastali yapan baska bir arkadasta var o bir bardak nisasta katiyor ama oda kizarmis yagla yapiyor soguk yagda deyil.
evet canim dedigin gibi ilkini kizarttiktan sonra beklemen gerekir yada iki tava hazir olacak birisi sogurken öteki ile kizartilacak oda baya zahmetli olur sanirim.
zaten ben tulumba yaptigimda bütün mutfak yag kokuyor birsürü bulasik cikiyor:dusun:
ama deger diyorum biz cok seviyoruz-hmm:eek::hhhhhh:

evt bulaşığını hiç sorma bide durmadan tavanın soğumasını beklemek iştah kaçırıyor

ben iyisi senin tarife döneyim ,hepsini birdin kızartır çıkarım:)

yanlısz bardak ölçülerini anlamadım çay bardağımı su bardağımı
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
:eek::eek::eek:
ben ki serbetli tatli cok yemem
ben ki bircogunun tulumbasini denemisimdir
ama yengeminkinin üstüne tanimam
hazirlar nasildir bilmiyorum hanimlar
hazirini hic yemedim
ama siddetle denemenizi tavsiye ederim:eek:
-hmmyengem diye demiyorum ama cok cok güzel yapiyo elleri dert görmesin-hmm
:eek:cok sansliyim ben hemde cok:eek:

cok tesekkür ederim silam:eek:
ilk yaptigimda birde öyle deneyecegim cok duydum ama hic denemedim.
silam ilkini kizarttiktan sonra ikinci hamur icin yagin sogumasinimi bekliyorsun yoksa hamuru önceden pisiriyormusun?
evet canim citir citir oluyor özellile isteyen arkadaslarim var cok seviyorlar her yaptigimda onlara mutlaka gönderirim:eek:

2.5 su b.un
3 su b.su
1 çorba k.irmik
1 çorbak.pirinç unu
1 çorba k.nişasta
5 yumurta
100 gr.margarin

Şerbeti için:
5 su b.toz şeker
3 su b.su
1 dilim limon canım yanlış anlaşılmıycaksa ben yaptığım şekli sana tarif edeyim benim yaptığım malzemeler bunlar
yapılışına gelincede
büyükçe bir tencereye 3su bardağı suyu ve margariniekliyorum tatlı kaşığının ucuylada tuz ve toz şeker ilave ediyorum unu tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyorum 6 7 dakika pişiriyorum ve soğutuyorum ılındıktan sonrada yumurtaları tek tek ilave edip yumurtaları iyice yedirerek yoğuruyorum daha sonra irmiği nişastayı ve pirinç unun ilave ediyorumonlarıda iyice yedirerek yoğuruyorum daha sonrada hamuru sıkacağım torbaya katıyorum ve soğuk yağa atıyorum tatlıları ben büyükçe bir tencerem var onda kızartıyorum sırf tulumba tatlısı için aldım bu tencereyi evet ikinci defa atmam için hamur kalıyosa yağın ılınmasını bekleyip sonra tekrar atıyorum ve inan canım böylede çok güzel oluyo canısı
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
evt bulaşığını hiç sorma bide durmadan tavanın soğumasını beklemek iştah kaçırıyor

ben iyisi senin tarife döneyim ,hepsini birdin kızartır çıkarım:)

yanlısz bardak ölçülerini anlamadım çay bardağımı su bardağımı

dene canim umarim begenirsin:eek:
su bardagi ile olacak ben bir bakayim öyle yazdim saniyordum düzelteyim cok büyük deyil 200 grlik su bardagi iyi:eek:
ama su soguk yagla bende merak ettim ilk yaptigimda ilk kizarttigimi öyle deniyecegim:hhhhhh::eek:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
sılaaa tariflerimiz aynısı canım ,ama bu tarif beni yıldırdı durmadan tava bekle bulaşık çıkar yapasım gelmiyor ama ne yalan söyyleyim yapıncada süper olmuştu

ben güller diyarının tarifine dönecem sanırm ,çünkü beklemek yok hemde daha berektli bir tarif bence

bizim tarifi iki kat ölçü yapıyordum ben
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
2.5 su b.un
3 su b.su
1 çorba k.irmik
1 çorbak.pirinç unu
1 çorba k.nişasta
5 yumurta
100 gr.margarin

Şerbeti için:
5 su b.toz şeker
3 su b.su
1 dilim limon canım yanlış anlaşılmıycaksa ben yaptığım şekli sana tarif edeyim benim yaptığım malzemeler bunlar
yapılışına gelincede
büyükçe bir tencereye 3su bardağı suyu ve margariniekliyorum tatlı kaşığının ucuylada tuz ve toz şeker ilave ediyorum unu tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyorum 6 7 dakika pişiriyorum ve soğutuyorum ılındıktan sonrada yumurtaları tek tek ilave edip yumurtaları iyice yedirerek yoğuruyorum daha sonra irmiği nişastayı ve pirinç unun ilave ediyorumonlarıda iyice yedirerek yoğuruyorum daha sonrada hamuru sıkacağım torbaya katıyorum ve soğuk yağa atıyorum tatlıları ben büyükçe bir tencerem var onda kızartıyorum sırf tulumba tatlısı için aldım bu tencereyi evet ikinci defa atmam için hamur kalıyosa yağın ılınmasını bekleyip sonra tekrar atıyorum ve inan canım böylede çok güzel oluyo canısı

canim cok tesekkür ederim:eek:
estafurullah canim nedemek neden yanlis anlasilsin:eek:
bunu kaydedecegim merak ettim birde böyle deneyecegim:eek:
yapan ellerin dert görmesin eminim nefis oluyordur ayrica paylastigin icin cok tesekkür ederim silam:eek::hhhhhh:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
sılaaa tariflerimiz aynısı canım ,ama bu tarif beni yıldırdı durmadan tava bekle bulaşık çıkar yapasım gelmiyor ama ne yalan söyyleyim yapıncada süper olmuştu

ben güller diyarının tarifine dönecem sanırm ,çünkü beklemek yok hemde daha berektli bir tarif bence

bizim tarifi iki kat ölçü yapıyordum ben



evet canım aynısı ben ramazanda misafirim gelicekse malzemeleri çoğaltıyorum hülyacım bu verdiğim malzemelerle yaptığım tatlı bizimkilere yatiyo doyasıya yiyolar ama evet bende glümün yaptığı gibi yapıcam birdahaki yapışımda ellerine sağlık canım seninde güllerdiyarımında:eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
canim cok tesekkür ederim:eek:
estafurullah canim nedemek neden yanlis anlasilsin:eek:
bunu kaydedecegim merak ettim birde böyle deneyecegim:eek:
yapan ellerin dert görmesin eminim nefis oluyordur ayrica paylastigin icin cok tesekkür ederim silam:eek::hhhhhh:

canım senin açtığın konunun üzerne bende tarifimi ekleyince yanlış anlaşılırmı diye dedim canısı amin canım seninde yapan ellerin dert görmesin inşallah tabiikide yap ondan sonrada ben yorumunu bekliyorum uzutma-hmm-hmm-hmm-hmm-hmm
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
canım senin açtığın konunun üzerne bende tarifimi ekleyince yanlış anlaşılırmı diye dedim canısı amin canım seninde yapan ellerin dert görmesin inşallah tabiikide yap ondan sonrada ben yorumunu bekliyorum uzutma-hmm-hmm-hmm-hmm-hmm

tamam canim mutlaka deniycem haftaya insallah yapinca paylasirim:eek:
bu hafta yapamam.
kizimin bugün dogum günü cumada oglumun dogum günü-hmm
bugün pasta yiyecegiz cumayada oglumun d.günü pastasini yiyecegiz-hmm
zaten yarisma icinde tatli yaptim birkac gün önce üfff bakalim kac kilo olarak bize geri dönecek bu pastalar bize:dusun:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
niye yanlış anlaşılsın sılacığım bak negüzel fikir alışverişi yaptık ,en güzel ve pratikte buluştuk
böyle olmayacaksa niye yazalımki demi ya


her ikinizede teşekkürler:eek:
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
niye yanlış anlaşılsın sılacığım bak negüzel fikir alışverişi yaptık ,en güzel ve pratikte buluştuk
böyle olmayacaksa niye yazalımki demi ya


her ikinizede teşekkürler:eek:

aynen Hülya cigim:eek:
bu arada adasiz benim adimda Hülya:eek:
el elden üstündür yeni seyler ögreniyoruz birbirmizdengüzel seyler paylasiyoruz:eek:
onun icin burayi cok seviyorum bende ikinizede cok tesekkür ederim canim:eek::hhhhhh:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
aynen Hülya cigim:eek:
bu arada adasiz benim adimda Hülya:eek:
el elden üstündür yeni seyler ögreniyoruz birbirmizdengüzel seyler paylasiyoruz:eek:
onun icin burayi cok seviyorum bende ikinizede cok tesekkür ederim canim:eek::hhhhhh:
a inanmıyorm biliyormusun sılanın adıda hülya
demek biz hülyalar tulumba tatlısı müptelasıyız :eek:

3 hülya ve tulumba tatlısı diye bir başlık açmamız gerekiyor bence:hanimgul::hanimgul:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
tamam canim mutlaka deniycem haftaya insallah yapinca paylasirim:eek:
bu hafta yapamam.
kizimin bugün dogum günü cumada oglumun dogum günü-hmm
bugün pasta yiyecegiz cumayada oglumun d.günü pastasini yiyecegiz-hmm
zaten yarisma icinde tatli yaptim birkac gün önce üfff bakalim kac kilo olarak bize geri dönecek bu pastalar bize:dusun:

ben zati kilo verme savaşındayım canısı yarışmaya katıldığım tariflerinin hiçbirini yiyemedim yazuuuukkk bana dimi ama kilolarım bi gitsin sadece birgün hepsinden yicem mide zafiyeti geçirmezsem tabiikide

ayrıcakızının doğum gününüde eniçten dileklerimlede kutluyorum nice mutlu yaşlarına inşallah birtanem

dogumgunu4ii5n.gif
[/URL][/IMG]
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst