Mandalina reçeli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
3_299201114235_29367.jpg


Mandalina reçeli

Gerekli malzemeler:

2 kg küçük boy mandalina

1 avuç karanfil

2 kg toz şeker

750 ml su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Mandalinaları kaynar su dolu tencereye atıp, 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, toz şeker serpin ve 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Portakal kabuğu reçeli var ya bunda da kabuk sorun olmuyor sanırım ben hiç yapmadım ince kabuklu falan herhalde...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst