Limon Marmelati-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

Limon Marmelatı ([FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ayşe Önal'ın tarifi ile[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif])
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:

• 10 adet limon
  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanması:

• Limonu yıkayıp, kabuklarını rendeleyin. Çıkan beyaz zarları bıçakla temizleyip atın. Gövde limonları incecik dilimleyin. Rende ve dilimleri birlikte bir kaba alıp, buzdolabında beş-altı saat bekletin.
  • Tencere alın. Suyunu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte bir saat civarında kaynatın. Limonlar suyunu çekip iyice yumuşayınca şekeri ekleyin. Kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar kaynatmaya devam edin. Soğuyunca kesinlikle kuru olması gereken kavanozlara koyup, ağızlarını sıkıca kapatın ve kaldırın. Afiyet olsun.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Not: Benim limon adetim az olduğundan 1 saat kaynatmama gerek kalmadı. İlk kez marmelat denediğimden olsa gerek şekerini katmadan önce de suyunu çekmiş limonların içine birazcık kaynamış su ilave ettim. Bu olay belki marmelat için doğru bir uygulama değil ama ben o şekilde yaptım bir sorun da olmadı.

alinti

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299
546435dm4.png

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Değişik bir tat. Kesinlikle baymaz ve özellikle tatlıların içine çok güzel gider, milföylü, kurabiyelerin içine-hmm

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
marmelat olarak denenmeye deger bence
asiri eksi olucaginida sanmiyorum seker girince
sanada katiliyorum arisim kurabiyelerde falan süper olur bence:findik:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar