Portakal Sulu Ördek
Ehl-i Keyf Hatunu
Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Tencerede tereyağı eritilir. Kadayıflara dökülüp tel tel açılır heryerine yedirilir.Daha sonra tepsi tereyağı ile yağlanıp kadayıfın yarısı tepsiye koyulup iyice bastırılır.Üzerine peynir koyulur.Kadayıfın Diğer yarısı peyniin üstünü kapatacak şekilde heryeri eşit kalınlıkla olacak şkilde kapatılır ve bastırılır.Ocakta çevire çevire pişirilir. Ters çevrilip diğer yüzü pişirilir.

300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Tencerede tereyağı eritilir. Kadayıflara dökülüp tel tel açılır heryerine yedirilir.Daha sonra tepsi tereyağı ile yağlanıp kadayıfın yarısı tepsiye koyulup iyice bastırılır.Üzerine peynir koyulur.Kadayıfın Diğer yarısı peyniin üstünü kapatacak şekilde heryeri eşit kalınlıkla olacak şkilde kapatılır ve bastırılır.Ocakta çevire çevire pişirilir. Ters çevrilip diğer yüzü pişirilir.