Künefe

Portakal Sulu Ördek

Ehl-i Keyf Hatunu
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
3.246
Tepki
13.461
Puan
113
Yaş
37
Konum
Şanlıurfa
Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi


Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon


Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Tencerede tereyağı eritilir. Kadayıflara dökülüp tel tel açılır heryerine yedirilir.Daha sonra tepsi tereyağı ile yağlanıp kadayıfın yarısı tepsiye koyulup iyice bastırılır.Üzerine peynir koyulur.Kadayıfın Diğer yarısı peyniin üstünü kapatacak şekilde heryeri eşit kalınlıkla olacak şkilde kapatılır ve bastırılır.Ocakta çevire çevire pişirilir. Ters çevrilip diğer yüzü pişirilir.
WhatsApp Image 2017-04-06 at 11.48.17 (7).jpeg
WhatsApp Image 2017-04-06 at 11.48.17 (9).jpeg
 
OP
Portakal Sulu Ördek

Portakal Sulu Ördek

Ehl-i Keyf Hatunu
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
3.246
Tepki
13.461
Puan
113
Yaş
37
Konum
Şanlıurfa

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst