Künefe

N

nuran34

Misafir

Malzemesi

100 gr kadayıf
1.5 çorba kaşığı Hatay peyniri (Tuzsuz)
3 çorba kaşığı özel karışım
1 çay bardağı şerbet
1 çorba kaşığı margarin (pişerken)
1 miktar su

Özel karışım için

2.5 çorba kaşığı margarin
1.5 çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı özel Urfa yağı

Şerbeti için

500 gr şeker
1 bardak su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Özel tabaklara künefe hamuru ince olarak yerleştirilir. Hatay’dan getirilen tuzsuz peynir ve toz fıstık ilave edilerek, üzerine tekrar künefe hamuru kaplanır. Böylece hazırlığı yapılan künefe hafif ateşte pişirilir. Şerbet dökülerek sıcak servise sunulur. İsteğe göre yanında kaymak da sunulabilir.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Sizmi yaptınız bunu :acep:

Ben künefeyi pişmemiş şekliyle satın alır yiyeceğimiz zaman fırına verir çıkınca şerbetini döker sıcak sıcak aiyetle yerim :hihi: Çokta severim hım hımmmm :lululu:
 
OP
N

nuran34

Misafir
evet kendi yapmam canım o malzemeleri özel getirtiyorum yerinden yaniiii
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Resim küçükmüş büyütme şansınız varmı acaba daha net gözüksün:tskler: elinize sağlık bende severek yaparım künefeyi
 
OP
N

nuran34

Misafir
mq02b.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst