N
nuran34
Misafir
Malzemesi
100 gr kadayıf
1.5 çorba kaşığı Hatay peyniri (Tuzsuz)
3 çorba kaşığı özel karışım
1 çay bardağı şerbet
1 çorba kaşığı margarin (pişerken)
1 miktar su
Özel karışım için
2.5 çorba kaşığı margarin
1.5 çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı özel Urfa yağı
Şerbeti için
500 gr şeker
1 bardak su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Özel tabaklara künefe hamuru ince olarak yerleştirilir. Hatay’dan getirilen tuzsuz peynir ve toz fıstık ilave edilerek, üzerine tekrar künefe hamuru kaplanır. Böylece hazırlığı yapılan künefe hafif ateşte pişirilir. Şerbet dökülerek sıcak servise sunulur. İsteğe göre yanında kaymak da sunulabilir.