Kızlık Zarı (Hymen)

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
Kızlık zarı (hymen )nedir, kızlık zarı tamiri veya dikimi (himenoplasti) nedir?



Kızlık zarının fizyolojik olarak ne işe yaradığı tam anlaşılamamış olsa da dışarıdan mikroorganizmaların ve yabancı cisimlerin vajinaya engellediği düşünülmektedir.

Hymen yani kızlık zarı çok nadir olarak doğuştan hiç bulunmayabilir. Kızlık zarı vajina içinde değil vajinanın hemen girişinde dudakların yaklaşık 1 cm içerisindedir.

Kızlık zarı çoğunlukla ilk cinsel ilişkiyle kanar fakat bu herzaman olmayabiliyor çünkü kızlık zarı aşırı esnek olanlarda veya zar üzerinde az sayıda damar bulunması durumunda ilk cinsel ilişkide kanama gerçekleşmeyebilir. Nadiren de ilk ilişkiyle beraber kızlık zarı ve hatta bazen vajina dokusu aşırı kanayabilir ve dikiş atmak gerekebilir. Kanama genellikle az olur ve en fazla 20-30 dakikada durur eğer bu kadar süre geçmesine rağmen durmamışsa veya çok aşırı kanama varsa doktora başvurmanız gerekir.

Bir kez zedelenen kızlık zarı daha sonra hiç ilişki olmasa bile kendi kendini onarmaz.

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanının yaptığı muayenede kızlık zarının yırtılmış olup olmadığı, yırtılmışsa bunun eski bir yırtık mı, yeni bir yırtık mı olduğu anlaşılabilir. Ancak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları resmi bir kurumda adli tabip olarak görevli olmadıkları sürece bu muayeneyi yapmamayı tercih etme veya muayene sonucunda rapor vermeyi reddetme özgürlüğüne sahiptirler. Dahası Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları hastanın kendisi dışındaki birine muayene sonucunu bildirmek zorunda da değildirler.

Bakir hastalar vajinal muayene edilemezler ancak bakire bir kadının değerlendirmesinde yalızca karından yapılan ultrasonografi yeterli değildir. Vajina yerine makattan muayene edilmesi gereklidir ve çok faydalı bilgiler verebilir.

Kızlık Zarı Bozulmadan Gebelik Oluşabilir Mi?
Esnek olan bir kızlık zarı tam olarak bozulmadığı halde spermler vajenden rahime doğru ilerleyerek yine de gebelik oluşturabilirler. Hatta nadiren olsa da dışarıya kızlık zarına ykın bir yere boşalmayla bile spermler vajene ilerleyerek gebelik oluşturabilirler.


Kızlık zarı tamiri veya dikimi (himenoplasti)
Kızlık zarının tamiri mümkündür. Bu tamirin başarılı olup olmayacağının en önemli belirleyicisi yırtılmanın ne zaman olduğudur. Kısa zaman önce (günler önce) olan bir yırtılma kolaylıkla tamir edilebilir. Çok sayıda cinsel ilişkide bulunmuş, doğum yapmış kadınlarda ise kızlık zarının parçaları azalmış olduğundan tamiri çok zor olabilir, başarısız olabilir.

Kızlık Zarının Tam Kapalı Olması:
Kızlık zarında doğuştan herhangi bir delik olmaması durumudur. Bu durumun sonucuna kız büluğ çağına ulaştığı halde, döl yolundan dışarı doğru aylık kanamalar görülmez. Çünkü uterus (döl yatağı) kanaması gerçekleşmekte, fakat bu kan döl yolunu kapayan ve geçit vermeyen kızlık zarı ardında birikmektedir. Bu durum kızda ayda bir karın ve döl yolu sancılarına yol açar. Döl yolunun içinde bu şekilde kan birikmesine hematokolpos denir.Tedavide gecikilirse döl yolunun, kızlık zarı gerisinde kalan tümü kanla dolacak ve bundan sonra uterus (döl yatağı) da kanla dolmağa başlayacaktır. Bu duruma ise hematometra adı verilir. Tedavisi kızlık zarında hekim tarafından bisturi ile bir delik açılmasından ibarettir.
 

k.a.y.r.a.

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.284
Tepki
3.917
Puan
113
Konum
mutluluğun tam yanında :D
tam bi kabusum oldu benim bu kızlık zarı olayı,evlendim 1 ayım zahir oldu benim kızlık zarımın önünde tabakalar varmış ve ilişkiye girilemiyormuş psikolıjim bozulmuştu artık sonra ameliyat oldum temizlediler duvarımı :D şimdi her evlenecek insana tavsiye ediyorum evlenmeden önce jinekolojik muayene olun diye
rabbim kimseye yaşatmasın
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
çok faydalı bilgiler kayra yazık olmuş sana eminim çok zor günle olmuştur
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kızlık zarının fizyolojik olarak ne işe yaradığı tam anlaşılamamış olsa :dertli:

Fizyolojik olarak değil de dinen çok önemli işte:eek:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
tam bi kabusum oldu benim bu kızlık zarı olayı,evlendim 1 ayım zahir oldu benim kızlık zarımın önünde tabakalar varmış ve ilişkiye girilemiyormuş psikolıjim bozulmuştu artık sonra ameliyat oldum temizlediler duvarımı :D şimdi her evlenecek insana tavsiye ediyorum evlenmeden önce jinekolojik muayene olun diye
rabbim kimseye yaşatmasın

Canım benim ya,neler çektin kimbilir?:ates:
 
T

Tash_hatun

Misafir
offf off benim çektiğime ne demeli..
ben lise btnce yanı 17 yasmda üni yüzündn il dışına çıktım yurtta kalamazdm ev arkadş olayınada nişanlım izin vermedi 6yıllık sevgilimdi güvenim sonsuzdu üni bitince evlenicektik aynı evde kalmaya karar verdik imam nikahıda yaptık en başlarda istemiyodum ben birlikte olmak daha doğrusu korkuyordum yani ne derler gelin ata binmiş ya kısmet demiş bellimi olur ne olcak ne olmycak diye düşünüyodum üstüme gelme bekle evlenene kadar falan diyodum ay demez olaymışım.. 3 ay dayanabildim ona direnmeye sonra birlikte olmaya kalkıştık ve kanamam olmadı sonra dondu demek bundan istemiyordun dedi ilşkiyi bıraktı odadan çıktı ben şok oldum nasıl olur diye ağlamaya başladım kırıldım çok üzüldüm 11yaşından beri onunlayım nasıl düşünür böyle bişey dedim.. giyindim hemen gece saat 2bucuk falan sadece cantamı aldım çıkıyodum önüme geçti nereye dedi benim başım dik çekip gitmesinide bilirim dedim.. ama gözlerim yanıo artık ağlamaktan kendimi sıkmaktan bana öyle bişey dediki dünyam başıma yıkıldı.. bana tılsım seni seviyorum her türlü kabulumsn otur anlat kafayı yicem nolur çocukluğunu biliyorum ben senin resmen gözümün önünde büyüdün serpildin beni aldattınmı dedi.. ben baktım yüzüne 20 yasında kocaman adamsın o kadar görmüşsün geçirmişsin ne cahil ne ahmaksın her kızda zarmı var dedim yazık sana ben gidiyorum dedim sonra dank etti kapıyı kitledi dur gidemezsn sinirimiz geçsin konusalım dedi hiç konuşmadım sabaha gidiyorum buradan dedim odaya geçtim kitledim kapının ardında sabaha kadar oturdu konustu konustu bende hüngür hüngür ağladım sonra uyuya kalmışım kalktığımda pc falan açıktı olayı arstırmak istedim bi baktım oda aramış bakmış.. iyice sinir oldum toparlanıyodum gitmek için gördü yalvardı falan evde kaldım ama 1aya yakın hiç konuşmadım berbr yemek bile yemedik bi kere bile yemeğini hazırlıyodum sorfasını kuruodum ama oturmuyodum yanında.. kmpse atlyeye gelrdi görmzden gelr basr gdrdm falan son yıldönümüzde barıştık işte ben o mütdet içn de doktara falan gtmştm halkamıymış esnekmiymiş neymiş zarım raporda veriyolar o durumlarda.. ondan sonra tutturdu evlenelim diye kaçamak yaşar gibi olmasın dedi 18im dolar dolmaz evlendim ve evlendiğimiz gece gösterdim raporu içi rahatlasın diye yırttı attı yemişim raporunu benim helalimsin dedi.. ama ben şanslıyım birazda bu köy yerinde olsaydı yada aşiret gelinlerinde falan hala var öyle şeyler ben duyuyorum o zmn sonu ölümdü dayaktı ayrılıktı
 

mmelis

Aktif Üye
Katılım
17 Aralık 2010
Mesajlar
121
Tepki
62
Puan
28
Konum
aydın
tam bi kabusum oldu benim bu kızlık zarı olayı,evlendim 1 ayım zahir oldu benim kızlık zarımın önünde tabakalar varmış ve ilişkiye girilemiyormuş psikolıjim bozulmuştu artık sonra ameliyat oldum temizlediler duvarımı :D şimdi her evlenecek insana tavsiye ediyorum evlenmeden önce jinekolojik muayene olun diye
rabbim kimseye yaşatmasın

geçmiş olsun kayra.inş bizler yaşamayızz çok zor ve güç durumm mevlam korusunn
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
offf off benim çektiğime ne demeli..
ben lise btnce yanı 17 yasmda üni yüzündn il dışına çıktım yurtta kalamazdm ev arkadş olayınada nişanlım izin vermedi 6yıllık sevgilimdi güvenim sonsuzdu üni bitince evlenicektik aynı evde kalmaya karar verdik imam nikahıda yaptık en başlarda istemiyodum ben birlikte olmak daha doğrusu korkuyordum yani ne derler gelin ata binmiş ya kısmet demiş bellimi olur ne olcak ne olmycak diye düşünüyodum üstüme gelme bekle evlenene kadar falan diyodum ay demez olaymışım.. 3 ay dayanabildim ona direnmeye sonra birlikte olmaya kalkıştık ve kanamam olmadı sonra dondu demek bundan istemiyordun dedi ilşkiyi bıraktı odadan çıktı ben şok oldum nasıl olur diye ağlamaya başladım kırıldım çok üzüldüm 11yaşından beri onunlayım nasıl düşünür böyle bişey dedim.. giyindim hemen gece saat 2bucuk falan sadece cantamı aldım çıkıyodum önüme geçti nereye dedi benim başım dik çekip gitmesinide bilirim dedim.. ama gözlerim yanıo artık ağlamaktan kendimi sıkmaktan bana öyle bişey dediki dünyam başıma yıkıldı.. bana tılsım seni seviyorum her türlü kabulumsn otur anlat kafayı yicem nolur çocukluğunu biliyorum ben senin resmen gözümün önünde büyüdün serpildin beni aldattınmı dedi.. ben baktım yüzüne 20 yasında kocaman adamsın o kadar görmüşsün geçirmişsin ne cahil ne ahmaksın her kızda zarmı var dedim yazık sana ben gidiyorum dedim sonra dank etti kapıyı kitledi dur gidemezsn sinirimiz geçsin konusalım dedi hiç konuşmadım sabaha gidiyorum buradan dedim odaya geçtim kitledim kapının ardında sabaha kadar oturdu konustu konustu bende hüngür hüngür ağladım sonra uyuya kalmışım kalktığımda pc falan açıktı olayı arstırmak istedim bi baktım oda aramış bakmış.. iyice sinir oldum toparlanıyodum gitmek için gördü yalvardı falan evde kaldım ama 1aya yakın hiç konuşmadım berbr yemek bile yemedik bi kere bile yemeğini hazırlıyodum sorfasını kuruodum ama oturmuyodum yanında.. kmpse atlyeye gelrdi görmzden gelr basr gdrdm falan son yıldönümüzde barıştık işte ben o mütdet içn de doktara falan gtmştm halkamıymış esnekmiymiş neymiş zarım raporda veriyolar o durumlarda.. ondan sonra tutturdu evlenelim diye kaçamak yaşar gibi olmasın dedi 18im dolar dolmaz evlendim ve evlendiğimiz gece gösterdim raporu içi rahatlasın diye yırttı attı yemişim raporunu benim helalimsin dedi.. ama ben şanslıyım birazda bu köy yerinde olsaydı yada aşiret gelinlerinde falan hala var öyle şeyler ben duyuyorum o zmn sonu ölümdü dayaktı ayrılıktı

hayır sonradan ne raporu aldınız anlamadım zaten şok oldum okurken yuh bee ne herifler var büyük konuşmak istemem ama bana o lafı diyen bi adamla evlenmezdim :dertli:
 

foto_burcu

Aktif Üye
Katılım
2 Mayıs 2011
Mesajlar
367
Tepki
137
Puan
43
Konum
samsun
ayyy okurken bile çok etkilendim ki senin halini düşünemiyorum bile.Olsun herşey geçmişte kalmış bak artık karısısın
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
hayır sonradan ne raporu aldınız anlamadım zaten şok oldum okurken yuh bee ne herifler var büyük konuşmak istemem ama bana o lafı diyen bi adamla evlenmezdim :dertli:

bu güne kadar ne kadar büyük konuştuysam hepsi başıma geldi ve her birini atlatmış olsam da çok büyük acılar çektim halada psikolojik bozukluğum var. büyük konuşmamak gerekiyor bu açılardan sonra biri hakkında bir cevap düşerse bana baya bir düşünüp öyle konuşuyorum. Büyük konuşmamak adına...

Canım umarım sen de sana yakışan ve senin kıymetini bilecek biriyle karşılaşırsın:::
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul


bu güne kadar ne kadar büyük konuştuysam hepsi başıma geldi ve her birini atlatmış olsam da çok büyük acılar çektim halada psikolojik bozukluğum var. büyük konuşmamak gerekiyor bu açılardan sonra biri hakkında bir cevap düşerse bana baya bir düşünüp öyle konuşuyorum. Büyük konuşmamak adına...

Canım umarım sen de sana yakışan ve senin kıymetini bilecek biriyle karşılaşırsın:::


bende canım büyük konuşmak istemem ama başıma gelse bile artık o adam benim için eskisi gibi hiçbişey ifade etmezdi ,evlensem de beni ilk geceden o duruma düşürecek olan adama karşı içimde hep bi kin olur yani.
Allah kimsenin başına vermesin bu düşüncede olan bi erkeği inşallah
Gerçi o erkeği yetiştirip beynine bu düşünceleri sokan da yine kadınlar :dertli:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
Bence bekaret önemli bişey namus yani sonuçta bir insan (Kız erkek farketmez çünkü kızlar yapınca namusunu kaybetmiş oğlanın elinin kiri diye bir şey olamaz ) evlendiğine temiz gitmeli diye düşünüyorum ki benim düşüncemi geç zaten islamiyet bunu emrediyor helali haram yolla yapmanın alemi yok yani
 

ebrulii

Daimi Üye
Katılım
13 Haziran 2011
Mesajlar
3.455
Tepki
3.710
Puan
113
Yaş
34
Konum
SOMA'da Yaşıyorum
Bence bekaret önemli bişey namus yani sonuçta bir insan (Kız erkek farketmez çünkü kızlar yapınca namusunu kaybetmiş oğlanın elinin kiri diye bir şey olamaz ) evlendiğine temiz gitmeli diye düşünüyorum ki benim düşüncemi geç zaten islamiyet bunu emrediyor helali haram yolla yapmanın alemi yok yani

sana canııı gönülden katılıyorum bebeğim bekaret çok önemli bencede
 
R

Rosie

Misafir
Bence bekaret önemli bişey namus yani sonuçta bir insan (Kız erkek farketmez çünkü kızlar yapınca namusunu kaybetmiş oğlanın elinin kiri diye bir şey olamaz ) evlendiğine temiz gitmeli diye düşünüyorum ki benim düşüncemi geç zaten islamiyet bunu emrediyor helali haram yolla yapmanın alemi yok yani

canım ama ben namusun bekarette oldugunu düşünmüyorum ve bu kirlenmiş olarak gitmiyorsun evlendiğin zaman bunlar küçük düşürücü kavramlar bence
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst