Kışlık közlenmiş kırmızı biber ,kırmızı biber közleme nasıl yapılır

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
KIŞLIK KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER - KIRMIZI BİBER KÖZLEME NASIL YAPILIR? TARİFİ







Kırmızı közlenmiş biberleri marketlerden temin edebilirsiniz. Ama ben kendim yapıyorum. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.
Yaklaşık 3-4 senedir hazırlarım. Özellikle kahvaltılarda yada akşam yemeklerinde hazır bir salata gibi oluyor.
Ayrıca Sifalı bitkiler ile ilgili bir sitede ;
"Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor."
diye bir yazı okudum. Paylaşmak istedim.
Malzemeler:
5 kilo kırmızı Et Biberi (buruşuk yada bereli olmasın. Soyulması çok zor oluyor.)
1 Su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı şeker
2 baş sarımsak
İsteğe bağlı 1 demet maydanoz.
Yapılışı:
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine dizin. Ben altına alüminyum folya seriyorum. Tepsinin temizlenmesi de kolay oluyor. (Arkadaşım buzdolabı poşetinde yapmış, oda güzel olmuş.)Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakka da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir. Siz yine de kontrol edin. Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun. Mümkün olduğu kadar bütün halinde kalırsa biber estetik olarak daha güzel oluyor.
Ayrı bir yerde zeytinyağı, sirke, tuz ve şekeri karıştırın.Derince bir kabın içine önce 5-6 adet biber 2-3 kaşık sos seklinde biberle bitene kadar yerleştirin. kalan sosu en üstüne boca edin. Kabın üstünü kapatarak bu şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Sarımsakları temizleyip doğrayın. Büyüklükleri sizin damak zevkinize bağlı. Maydanozları yıkayın ve yapraklarını saplarından ayırın. sarımsakla maydanozu birbirine karıştırın.
daha sonra 3 kiloluk bir kavaoza bir miktar biber dizin altına daha sonra maydanozlu harçtan koyun. Yine bir miktar biber üzerine dizin bu şekilde kavanoza yerleştirin.
Yemeye doyamıyacaksınız.
Ben yaklaşık 4 aydır kavanozu buzdolabında muhafaza ediyorum. Tadında hiç bir değişme olmadı.
Kavanozu seçerken özellikle kapağının contalı olmasına dikkat edin.



konu alıntıdır
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
bende bunu merak ediyordum. evde biber vardı. soslu yapılan tarifi yapacağım. paylaşım için teşekkürler
 

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
teşekkürler fındık deniycem:eek:
yanlız ben buzdolabı poşetinde yapılma kısmını anlayamadım:confused:
fırın poşeti olmasın bu poşet:D
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
canım buzdolabı poşetinede koyabilirsin sanırım ama o başka bi tariftir,sulu sulu olmaz tabi :D


ya fındığım buzdolabı poşeti folyoya altarnatif olarak yazılmış
ben onu sormuştum :D buzdolabı poşeti fırınada kullanılmaz ki
sulu girmiyceni biliyorum:dil:

canısı folyoya alternatif olarak yazmamışta,yanlış yerde o cümleyi kullandığı için öyle gözüküyo

ben kavanozda yaptım o buzdolabı poşetinde demek istemiş sanırım -ayse
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kirmizi köz biber vazgecilmezimdir
cok severek yeriz
ve herdayim buzlugumda bulunur
salcasinida yapiyoruz
bunuda denicem insaallah
tskler findigim:eek:
 
G

guzelcem

Misafir
Ben bu sene de yapıcam 2 çuval alıcam burdaki köylü kadınlardan öğrendim, pet su küçük şişelerin içine közleyip köy fırınında kendi suyu çıkıyor, soyup pet su şişesine koyuyorlar, ağzınıda kapatıp derin dondurucuya koyup kışın ve ramazan ayında samimi söylüyorum harika lezzeti oluyor, kavonazlar artık tarihe karışıyor:) ben pet şişesini kesip içine antep pul biberini ekiyorum zeytinyağı has, limonuda sıkıp bolca karıştırıp ekmeği banıp banıp yiyoruz.
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
yapması cok zahmetlı ama cok lezız yazın kahvaltılarımın olmazsa olmazı:eek:
 

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
ben 2 senedir yapıyorum küçük kavanozlara ama bozuluyolar ya :gitme:

bi de böyle deniyeyim bu sene :eek:
 
Y

yalnızkurt35

Misafir
şimdi degil yaz sonu deniyecegim büyük bir miktarda kışlık yapacam.amma inşallah bu sayfa bu konu burda kalırmı yoksa ozamana kadar kaldırılırmı yayından ne dersiniz. acaba biryere kopyalayıp kaldırayımmı. teşekkürler paylaşım için becerikli hanımlarsınız vesselam
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
67
Konum
istanbul
ben 2 senedir yapıyorum küçük kavanozlara ama bozuluyolar ya :gitme:

bi de böyle deniyeyim bu sene :eek:

kavonoz kapaklarının contası ıyı degıldır oyuzden bozuluyordur
kapakların yenı olması lazım bırde kapamadan önce kapakları kaynatın öyle kavonozu sıkıca kapatıp ters cevırın soguduktan sonra su sızmadıysa olmus demektır 1 yıl bıle saklayabılırsınız
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
bende bahçemde mangal yakıp közde yapıyorum kırmızı biber patlıcan yeşil biber közleyip küçük küçük doğrayp buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyuyorum kışın çok iyi oluyor yoğurtlusu ve yahut kavrulması bak canım çekti:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst