Kilis Tavasi (Tepsi Kebabi)

Sivasin gülü

Daimi Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
814
Tepki
860
Puan
93
Konum
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir
Kilis Tavasi (Tepsi Kebabi)





500 gr Kiyma

1 ince kiyilmis Sogan

1 ince kiyilmis yesil Biber

2-3 dis Sarmisak ezilmis

Istege göre Domates salcasi, Biber salcasi

Karabiber, Kirmizi biber ve Tuz



Malzemeler tepsiye konulup yogurulur

Üzeri icin:

2 Domates dilimlenmis

3 carliston Biber dilimlenmis

1 Sogan dilimlenmis



Yapilisi:

Firin icin kullanacaginiz tepsiye, kiyma , sogan, biber, salcalar ve
baharatlar eklenip, hepsi beraber, güzelce yogrulur, el su ile
Islatilarak ve et tepsiye bastirarak yayilir.
Üzerine dilimlenmis, domates, biber ve soganlar dizilir.
225 derecede önceden isitilmis firinda pisirilir.

Pilav, salata & corba, pide ile servis yapilir.

Not: Denenmistir cok harika bir tadi var.

Afiyet olsun.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ay harika gözüküyor. Bir tabak olsa da yesem :sim3:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
çok güzel görünüyo,bi ara niyetlendim yapmaya,sonra vazgeçtim kürdan kebabı yaptım o gün..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst