Kesme Muhallebi
Malzemeler:
•1 litre süt
•9 yemek kaşığı irmik
•9 yemek kaşığı toz şeker
•1 portakal kabuğu rendesi
•1 yemek kaşığı tereyağı
•2 yemek kaşığı kakao
Tarif:
•Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Süt kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Muhallebinin yarısını streç film ile kaplı bir kek kalıbına yayın.
•Kalan muhallebiye kakao ekleyip karıştırın ve diğer muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi buzdolabında bir saat dinlendirin.
•Dinlenen muhallebiyi bir servis tabağına ters çevirin.
•Dilim dilim lezzet, afiyet olsun!
Tarif: lezzet.com