Kesme Muhallebi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
kesme_muhallebi_4efdb788_8c2c_40cf_bb7a_fbaa198e3d38.jpg


Kesme Muhallebi


Malzemeler:

•1 litre süt

•9 yemek kaşığı irmik

•9 yemek kaşığı toz şeker

•1 portakal kabuğu rendesi

•1 yemek kaşığı tereyağı

•2 yemek kaşığı kakao

Tarif:

•Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Süt kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Muhallebinin yarısını streç film ile kaplı bir kek kalıbına yayın.

•Kalan muhallebiye kakao ekleyip karıştırın ve diğer muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi buzdolabında bir saat dinlendirin.

•Dinlenen muhallebiyi bir servis tabağına ters çevirin.

•Dilim dilim lezzet, afiyet olsun!

Tarif: lezzet.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst