Kaynanama tahammül edemiyorum:(:(

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
selam kızlar.. hep topikteki arkadaslarıma anlatıyorum. baktım burayı gordum bu kez size yazayım dedim. baslıktan anlasıldıgı uzere derdim kayınvalidem. her gelin gibi demeyin ne olur. yada deyin iyice tipiklestik zaten. ben 22 yasındayım kaynanam 65. yaslı baslı demeyin haaala enerjik. 5 kızı var bi gelini. hala guzelligini ispatlamaya calısır. selulit konusulsa boyle mahcup sımarık bi gulusu var onu takıp poposunun kenarını acıp bak bende var mı der kızına.
aslında bakınca iyi kadın. tum parasını o anda kımın ne ıhtıyacı varsa verir karsılar. ama 3 gun sonra bi tatsızlık olsun heeppsini anlatır bide nankor der yerin dibine sokar. biz iyiydik aslında. ta ki 1.5 yıl once kayınpederim olene kadar. o gun bugun 3 kişi yasar olduk. derdi zoru benimle. gecen gun ailede bi mezar davasıdır gidiyo kim kime gomulcek diye. dedim kı esim oraya gümulmucekmıs mesela. bana dedi ki ben vasiyet edicem oglumu kucagıma gomsunler. guldum niye sen esinle gomuluyosun o da benle gomulur belki. olmaz dedi ben ogluma kıyamam.zaten yasarken sana verdim bide olunce veremem. bunu soylerken yuzu sevimli de degildi. işin en guzeli esim de annemle gomulurum dedi bana:ne:
yine kalabalıkta otururken yemek mevzusu oldu.esim gece gelirken annesine sogus alırmıs. evlenince bitti tabi. cevirdi basını oglanı kaptırdık,bunları da kaybettik dedi.
gorumcem ruyasında benim cocugu alıp bi yere gittigimi gormus. valla x bizi bi yere salmaz yalnız bi tek bosanırsak cocuk benle gelir dedim guldum. kaynanam niye senle geliyomus bizle kalır dedi. ya boyle mı denır allah korusun der bisey der dimi. kızlaına oyle dıyo cunku.
daha bunun gibi nelerrr neler. nereye gitsek yanımızda. bide bana laf sokuyo caktırmadan ben kaynanamı herr yere goturdum turkiyeyi gezdirdim. kocama da tek laf etmedim edemezdim annesi. ne oldu ben kazandım diye.

dun iyice raydan cıktı ama. esim yine bizi beraber kahvaltıya goturdu. kaynanam cocukla ilgili surekli yorum yapıyo. agzına birsey verirken ufleme diyorum ufluyo. ben verdim var agzında diyorum kendi de bi tane veriyo.bogulcak anne dedim. ben senin yasındayken 4 tane buyumustum dedi. birisi olsun cocuk onun cocugu dedi. ben de babaannesiyim dedi. bezi bos diyorum hayır dolu ac diyo. arabaya binerken once o bindi. tam bn biniyodum esim cocugun altını ac dedi. ya yarım saate evdeyiz birsey yok bezinde dedim. asık suratla tamam ac dedi. actım bez bos 2 kere yapmıs. sinir oldum. 2 dk sonra esim yolda omzumu ov dedi. aa ovamam valla dedim. sona coccugu aldım bak cocugu tutuyorum dedim guldum. kaynanam gorumceme sen ov dedi. gorumcem ovarken onun suratı degisti. kızım ben kayınpederin bana ov dese bende sen gibi yapsam agzıma tokadı carpmıstı dedi. devir o devir degil dedim. bir tartısm akoptu anlatamam. bende simdi senin yerinde olsam onu yemege goturmem dedi esime. benim iyice sartellerim attı. daha neler neler saydı. bi ovsam ne olurmus bilmem ne. esim de akıllı olsa o biraz ovardı zaten dedi. konusmadan geldik butun yolu.

aksam esimle ayrı tartıstık. ben annenle arana giriyo muyum o neden karısıyo. suratındaki ifadeyi gordum ben ne demek yemege goturme vs dedim. annesini koruyunca hastasnız siz dedim. annen de sana saplantılı bosansak mutlu olcak dedim. sen benim anneme kurban ol dedi.

kusuz konusmuyorum. kaynanamı da gormek istemıyorum. ama bu da mumkun degil. bi akıl verin bana. bosanıcam boyl giderse:aglayan:
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.595
Tepki
2.294
Puan
113
Konum
...
Bunlar her evlilikte olabilecek sorunlardır,takmayın geçiştirin böyle ufak sorunları:uzulme:
 
OP
ecrinnn

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
takıyorum :( cunku sabah hic ben konuyu acmadım. az once esim kayınvalidemi aradı. dr a gidicem reglm kesildi. dedi ki annesine nihat gelcek galiba ecrin hamile olabilir. artık ne dediyse kapatır kapatmaz dunya laf saydı bana. 65 yasında kadınla midik yarıstırıyosun dedi. bundan osnra benim annemle gorusmuceksin sende saygı bilmem ne kalmamıs dedi. hainsn nankorsun vb saydı bir suru. artık ikisini de gormek istemiyorum
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Canım sen sakin olmaya bak inanki eşin pişman olur bu erkekler çocuk gibi.
Şimdi yapacağın eşini eğitmeye çalışmak işin zor biliyorum ama çocuk oldumu mücadele gerekli.:uzgun:
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Eşini kaybeden kadında ruhi değişimler kaçınılmaz oluyor , aşırı sahiplenmeye bağlı kıskançlıklar , depresyon , yalnızlık korkusu , stres bozuklukları gibi..
Ne yazık ki bunun sonuçları da her zaman aileye en son giren kişiyi etkiliyor.
E malum toplulumumuz ataerkil aile yapısına sahip olduğu için erkek çocuğun kız çocuktan daha fazla anlam taşıdığına inanılıyor ve erkeklerimiz de bekar hayatlarında çorap çıkartmayı bile kadının görevi olarak benimsiyor annelerinin yetiştirme tarzları sebebiyle. Bu nedenle de tabiri caiz mi bilmem ama ana kuzusu kıvamında koskoca adam kaynıyor sokaklar.

Görüşmemek en son çözüm bence (ki çözüm demek ne kadar doğru tartışılır)
Önce eteğinizdeki taşların ortaya dökülünüp açıkça konuşulması , artık problem neyse bulunup ona göre karşındakini kırmadan davranmayı öğrenilmesi , her iki tarafın biraz fedakarlık etmesi ve kocanın bu aşamada tarafsız şekilde davranması gerek. (Çok ütopik gelmiş olabilir ne yazık ki )

Görüşmezsen de seni görmeyeceği için senden beklentisi de kalmamış olucak , o zaman problem çıkmaz diyemiyorum çünkü oğlu ve torununu görmesine engel olamazsın , senin için rahat eder mi , sen yokken eşin daha da dolduruşlara gelip evde problem çıkarır mı , bunun bayramı var , doğumu , ölümü var böyle zamanlarda ne olacak hepsini düşünmen gerekecek.

Bi zamandan sonra araya mesafe koymakta zordur bence , baştan o mesafeyi koyamazsan sonu gelmez. Geliş gidişleri , görüşmeleri biraz aralıklı hale getirirsen belki yavaş yavaş mesafe koyabilirsin.
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
kayınvalidenle aranızda yaş farkınız çok fazla ,o yüzden senin yaptığın herşey onlara göre saygısızlık olacaktır
kayınvalide her türlü densizliği yapsada o büyük!
anladığım kadarıyla eşinde senin yanında değil daha nerede duracağını bilemiyor
senin yapacağın şey kayınvalidenle karşılıklı söz inatlaşma vb şeylere girme
eşinede annesini bence hiçç şikayet etme
nasıl derler kör , sağır durumu yani

bu durumda daha fazla birşey yapılmaz sanırım ,belki tepkisiz kalırsan onlarda seni hedef ,rakip olmaktan görmekten vazgeçerler belkii zamanla...:uzulme:
 
OP
ecrinnn

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
kuzenim aradı cagırdı annemlere gidiyolarmıs. hiçbirsey olmamıs gibi konustum belki gelirim dedim. daha der demez ona da soylendi gitti. onları da istemiyor cunku.gidicem dedim evde durmucam bugun. 2 dk sonra aradı cocugunu da al git dedi. benle inatlasıyosn ailemle midik yarıstırıyosun kal simdi orda gidince dedi. tamam gidicem kalıcam dedim. az once aradı alttan aldı ama cok kırıldım ust uste. gidiyorum simdi. ne olur bilmiyorum. annemden girebilirsem yazarım size. tesekkürler hepinize:aglayan:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Allah sabır versin zor durumlar bunlar,benim de iki görümce bayramda beni sinir etti ama kendimi tutup sakin sakin söyledim söyleyeceğimi ama sinirlerim de zıpladı-kizginama eşimizin hatrı için bazı şeylere katlanmamız lazım ,aslında iyi insanlar da bazen paylaşılamama durumu oluyor işte:miyagi:
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Kayınvalidenin dengesizlikleri ortada anlattığın kadarı ile sanırım bir kıskançlık da söz konusu.
Sana tavsiyem evini,ocağını korumak adına birtanem biraz sabır canım.Ağzına kilit vur,fermuar çek bazen 3 maymunu oynamak gerekli!!!
Zamanla eşinde anlayacaktır bu yaptığı dengesizlikleri,sakin olmakta yarar var.Kesinlikle fevri davranma.Zaten kayınvalidenin derdide bu değilmiSeni sinir etmek ve yuvanda tatsızlık çıkarmak.
Sakın onun istediği gibi olmasını istemiyorsan azıcık lay lay lom takıl canım.
Başka yapabileceğin bir şey yok sanırım.Zamanlada mesafe koyarsın arana ki bu biraz zor gibi görünüyor ama sen sen ol sakin sinirle öfkeyle hareket etme birtanem.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Canim evliliklerde, iliskilerde ücüncü kisi girdimi isin isine cikmaz bir hal aliyor evlilikler, iliskiler.
Burada is esinde bitiyor ama oda annesini tutuyor galiba.
Esinle oturup konusun insallah orta yolu bulabilirsiniz.
Allah yardimcin olsun cocugunda var.
 

gokyuzu

Daimi Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
4.135
Tepki
7.606
Puan
113
Konum
İstanbul
Ecrincim gerçekten durumun zor benim anladığım kadarıyla kaynanada kişilik oturmamış yani yaşının kadını değil bence birşeyleri bitirmeden önce eşinle güzelce ve usluplu birşekilde konuş eger sana gerçekten sahip çıkıyor ise devam ettir evliliğini ama eger annnemde annem diyorsa bu evlilik bence zor erkek karısı ve annesi arasında adalet saglayandır....... Allah yardımcın olsun canım:uzgun:
 

office

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
1.020
Tepki
1.158
Puan
113
Konum
California
Okuduğum kadarıyla k.validenize çanak tutan biraz da sizsiniz.. amiyane tabirle siz gol pası veriyorsunuz, o da kaleye şutu çekiyor :) hayır ne gereği var ölünce nereye gömüleceğinizi konuşmanın.. belli ki birşey zırvalayacak, yani allah korusun eşinize birşey olsa konu nereye gömüleceği mi? ya da ancak boşanırsam şöyle olur-böyle olur diye siz fırsat veriyorsunuz ona..

kaldı ki madem sizi kıskandığınıza inanıyorsunuz, onun yanında eşinize daha yakın davranın.. ne bileyim eşiniz omzuma masaj yap diyorsa, çocugu görümcenize verin ama yapın.. konuşmasına fırsat vermezseniz sorun da kalmaz bence :)
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
ecrin kardeşim RABBİM bir daha yaşatmasın İNŞALLAH geride kalsın dertlerin bundan sonran dilerim mutluluk olsun dilerim RABBİM den herşey düzelir aman canım bir yuva çok zor kuruyor ama bir anda bir tek söz yıkabiliyor ama canım sen sen ol sakın yıkma sen sabırlı ol dua et İNŞALLAH düzelecektir :uzulme::huhuu:
 

yasemincik

Yeni Üye
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
12
Tepki
15
Puan
3
Konum
istanbul
Su uyur düşman uyumazmış. Sürekli fırsat arıyorlar demekki. Biraz sularına gitmeye bakın. Eşinizi dinleyin, ne diyorsa yapın, onlara fırsat vermeyin. Üç maymunu oynayın. Görmedim, duymadım, bilmiyorum. Onlar size söylenirken siz asla cevap vermeyin. Cevap verdikçe sinirler gerginleşir. Kavga büyür. Sabırla koruk bile helva olurmuş der büyükler...Ne olursa olsun o, eşinizin annesi. Size sonsuz hak veriyorum inanın. Çok zor işiniz Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu arada nazar ayetleri, Nas, Felak, Ayetel kürsü okuyun. Allah'a sığının Allah daima büyüktür.
 
OP
ecrinnn

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
hepiniz sagolun kızlarr. dun beni goturmeye geldi. bırakana kadar once ters konustu. sonra baktı kararlıyım cocuktan dem vurdu. babasız bırakcaksın vs diye. en son yumusadı iyice gonlumu aldı. sen kesin konusunca agladım diye yemin etti. cocuk icin boyle oldugunu belirttim yinede. beraber yemek yedik. beni anneme bıraktı aksam geri gel dedi.donuste yanımızda olan gorumcemle cay ictik o da beni haklı buluyo anladıgım kadarıyla.

gece anlatmadı ama konusurken ben bugun annemle konustum,sana sov yapmıyorum sadece dedi. ne konustuysa konusmus sonra gunboyu konusmamıslar. annesine kusecek degil tabi kusmesinde ama en azından beni korumus.yeniir yutulur degildi bence ama her kadın gibi cocugum için oturdum yerime. o kadar yufka yurekliyim ki annesiyle butun gun konusmamıs olmasına uzuldum. simdi barısma zamanı da bi laf sokumu yasarız mutlak. eger defneye olan sevgisine yenilmzse benden bekler. ararım bi laf sokar sonra normale doner.

kendisi ogluyla kavga edip,sonra bana surat asıp, iki gun sonra evine gitmedim diye karnım burnumdayken bana dunya fırca atıp, sen oglumla benim arama giremezsin, pabuc bırakmam, ben felegın cemberinden gectim her hareketini anlarım vs diye manasız triplerin allahını atmıs kişidir. bakalım bu seferki barısma seramonisi nasıl olcak:uzgun:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
Ben herzaman diyorum oğullarınız size bu kadar kıymetliyse evlendirmeyin efendim dizinizin dibinde tutun..
İşin gerçekten çok zor her kaynana oğlunu paylaşmak istemez geliniyle,sidik yarışına girerler resmen, sen sen ol kaynananı kocana kötüleme sen haklı bile olsan haksızsındır herzaman kocanın gözünde.Böyle konularda görev erkeğe düşüyor anne ve eş arasında dengeyi sağlamak.
 

office

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
1.020
Tepki
1.158
Puan
113
Konum
California
Ben herzaman diyorum oğullarınız size bu kadar kıymetliyse evlendirmeyin efendim dizinizin dibinde tutun..
İşin gerçekten çok zor her kaynana oğlunu paylaşmak istemez geliniyle,sidik yarışına girerler resmen, sen sen ol kaynananı kocana kötüleme sen haklı bile olsan haksızsındır herzaman kocanın gözünde.Böyle konularda görev erkeğe düşüyor anne ve eş arasında dengeyi sağlamak.

eh Flamingom çok da haksız sayılmazlar ki.. biz de geleceğin k.valideleriyiz ve inan kınadığımız k.validelerimizden çok da farklı olmayacağız.. bir çok forumda okuyorum "oğlum arkamdan ağlamıyor, başkalarıyla mutlu zaman geçirirken anneciğim nerede demiyor" diye yakınan yeni anneleri :) bu sağlıklı değil dediğimiz zaman "ben anneyim bu böyle olmalı, normali bu" diyorlar.. işte küçükken dibimizde istediğimiz evlatlarımızın büyükdüklerini kabul etmeyerek aynı hastalıklı şekilde dibimizde tutmayacak mıyız? emin olun tutacağız.. yani sen, ben, o yapmasa bile 95% i yapacak emin olun.. o yüzden erkek annelerine rica ediyorum bebeklik çağından itibaren alan bırakalım çocuklara.. babanesiyle de gece geçirsin, teyzesiylede.. arkamızdan ağlamadıkları zaman bize bağımlı değil, sevgi dolu çocuklar yetiştirdiğimizi bilelim lütfen.. çok toplumsal mesaj verdim ama yazmadan duramadım kusura bakmayın :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst