E
esmanur
Misafir
Malzemeler:
3 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet yumurta
Yoğurt (rende halindeki patatesin yarısı kadar)
3 diş sarımsak
Soslu tereyağı (salça, tereyağı ve kırmızı biber karışımı)
Yapılışı:
1- Haşlanmış patatesler renlenir, rendelenen pattaeslerin yarısı kadar yoğurdun içine 2 diş ezilmiş sarımsak eklenir.
2- Rendelenen patatesler tavaya alınır, sarımsaklı yoğurdun içine 2 adet yumurta kırılır ve yoğurtlu karışım patateslerin içine eklenerek yumurta tamamen pişip kayboluncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir.
3- Salça, tereyağı ve kırmızı biber soslukta kavrulur. Pişen patatesler servis tabağına alınır ve tereyağlı sos üzerine dökülerek sıcak servis yapılır