Kastomonu'nun Patates Paçası(resimli)

E

esmanur

Misafir
patates_pacasi.jpg

Malzemeler:

3 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet yumurta
Yoğurt (rende halindeki patatesin yarısı kadar)
3 diş sarımsak
Soslu tereyağı (salça, tereyağı ve kırmızı biber karışımı)

Yapılışı:

1- Haşlanmış patatesler renlenir, rendelenen pattaeslerin yarısı kadar yoğurdun içine 2 diş ezilmiş sarımsak eklenir.

2- Rendelenen patatesler tavaya alınır, sarımsaklı yoğurdun içine 2 adet yumurta kırılır ve yoğurtlu karışım patateslerin içine eklenerek yumurta tamamen pişip kayboluncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir.

3- Salça, tereyağı ve kırmızı biber soslukta kavrulur. Pişen patatesler servis tabağına alınır ve tereyağlı sos üzerine dökülerek sıcak servis yapılır
 
OP
E

esmanur

Misafir
canım aldığım yerde öyle yazıyor tekrar bakıyımda düzeltiyim istersen
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst