Karaköy Poğaçası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1_27112012122932_37272.JPG


Karaköy Poğaçası

Malzemeler

120 Gr Margarin (hamur işi tercih edilir), 1 Paket maya, 1 Su Bardağı süt, 1 Çay Bardağı su, 1 Yemek Kaşığı tuz, 1 Adet yumurta, 1 Çay Bardağı zeytinyağı, 1 Yemek Kaşığı toz şeker, 5 Su Bardağı un

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun. Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayın. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avucunuzda açın ve içine maydanozlu, peynirli karışımdan koyup kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstlerineyumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin ve pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst