Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Karaköy Poğaçası

Konu, 'Poçalar-Börekler-Çörekler' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Karaköy Poğaçası

    Malzemeler

    120 Gr Margarin (hamur işi tercih edilir), 1 Paket maya, 1 Su Bardağı süt, 1 Çay Bardağı su, 1 Yemek Kaşığı tuz, 1 Adet yumurta, 1 Çay Bardağı zeytinyağı, 1 Yemek Kaşığı toz şeker, 5 Su Bardağı un

    Hazırlanışı

    Tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun. Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayın. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avucunuzda açın ve içine maydanozlu, peynirli karışımdan koyup kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstlerineyumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin ve pişirin.
     
  2. elvan06

    elvan06 Yeni Üye

    Kayıt:
    3 Haziran 2017
    Mesajlar:
    3
    Beğeniler:
    0
    Teşekkürler deniyorum hemen