Kanola Yağı nedir?
Kanola Yağı, Kolza bitkisinin %30–42 oranında yağ içeren tohumlarından elde edilen yemeklik bir yağdır. Tüm sıvı yağlarda doymamış yağ oranı yüksek olmakla birlikte bu yağlar arasında %93’lük doymamış yağ oranı ile kanola yağı ilk sırada yer almaktadır. Ayçiçeği yağının kullanıldığı her yerde kullanılabilen kanola yağı, lezzet olarak da ayçiçeğiyle benzerlik göstermektedir. Kanada ve ABD’de hekimler ve diyetisyenler Kanola’nın en iyi yağ asidi oranına sahip bitkisel yağ olduğunu belirtecek şekilde etiketlenmesini öngörmüşlerdir.
Neden Kanola Yağı kullanılmalı?
alıntıdır
Kanola Yağı, Kolza bitkisinin %30–42 oranında yağ içeren tohumlarından elde edilen yemeklik bir yağdır. Tüm sıvı yağlarda doymamış yağ oranı yüksek olmakla birlikte bu yağlar arasında %93’lük doymamış yağ oranı ile kanola yağı ilk sırada yer almaktadır. Ayçiçeği yağının kullanıldığı her yerde kullanılabilen kanola yağı, lezzet olarak da ayçiçeğiyle benzerlik göstermektedir. Kanada ve ABD’de hekimler ve diyetisyenler Kanola’nın en iyi yağ asidi oranına sahip bitkisel yağ olduğunu belirtecek şekilde etiketlenmesini öngörmüşlerdir.
Neden Kanola Yağı kullanılmalı?
- Yemeklik yağlar içerisinde doymuş yağ oranı en düşük yağdır.
- İçeriğinde bol miktarda Linoleik asit (Omega–3) bulundurur.
- Doğal bir E Vitamini kaynağıdır.
alıntıdır