Malzemeler
3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı galeta unu
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp, rendeleyin.
Üzerine 2 yumurtayı, nişastayı, karabiberi, beyaz peyniri ilave edin.
Tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar kopararak yuvarlayarak şekil verin.
Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartın.
Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp, ılıyınca servis yapın.
ALINTIDIR...