İzmir Pilavı
2 Su B. Baldo Pirinç
1 Soğan
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çay B. Ceviz
2 Çorba K. Antep Fıstığı
2 Çorba K. Kuş Üzümü
1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
1 Çay K. Tarçın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su B. Et Suyu
Su
Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz. Kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
Pilavımız piştikten sonra üzerine tarçın döküyoruz. Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz.
OktayUsta'dan Alıntıdır