İzmir Pilavı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
izmirpilavi.jpg


İzmir Pilavı

2 Su B. Baldo Pirinç
1 Soğan
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çay B. Ceviz
2 Çorba K. Antep Fıstığı
2 Çorba K. Kuş Üzümü
1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
1 Çay K. Tarçın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su B. Et Suyu
Su
Tuz

Hazırlanışı
Öncelikle soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz. Kayısıları küçük küçük doğruyoruz.

Pilavımız piştikten sonra üzerine tarçın döküyoruz. Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.

Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz.
OktayUsta'dan Alıntıdır :)

 

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
Bu pilav çok lezzetli olmalı..
Buradan öyle görünüyor..Teşekkürler..:findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst