İtalyan Mutfağı

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Karamelli patina cotta (İtalya)

140 gr. şeker
60 ml. portakal suyu
3 yaprak jelatin
1 çubuk vanilya
500 gr. krema
1/2 portakalın kabuğu
300 gr. çilek
2 paket şekerli vanilin

Bir tencerede 100 gr. şekeri, altın sarısı oluncaya kadar karamelize edin. 30 ml. portakal suyunu ekleyin ve şeker çözülünceye kadar kaynatın. Karameli ısıya dayanıklı, hacmi 150 ml. olan 6 kalıba veya fincana paylaştırın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölün, özünü kazıyın. Kremayı, portakal kabuğu, 40 gr. şeker, çubuk vanilya ve özü ile bir taşım kaynatın. Üstü açık olarak orta ateşte 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın, çubuk vanilyayı ve portakal kabuğunu çıkartın. Jelatinlerin sularını sıkın ve sıcak kremanın içinde eritip, kalıptaki karamellerin üzerine dökün. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Çilekleri yıkayın, temizleyin ve ikiye bölün. Şekerli vanilini, kalan portakal suyu ile karıştırın, çilekleri marine edin. Dolaptan çıkardığınız kalıpları sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirin. Çileklerle servis yapın.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Patlıcanlı ve peynirli lazanya sosu (italya)

Fırınlanmış patlıcan, domates ve mozarelladan oluşan bu özel sos, İtalya'da özellikle ıspanaklı makarnalar ile kullanılıyor. İtalyan bayrağı renklerinin bir arada bulunduğu bu spesiyal İtalyanlar'ın en sevdikleri makarna sosu.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Enginarlı pizza (İtalya)

Temel pizza hamuru ve domates sosu
200 gr. enginar
125 gr. mozarella
20 gr. kapari
1 demet fesleğen
50 gr. rende parmesan
Toz biber

Hamuru ve domates sosunu temel tarifteki gibi hazırlayın, toz biberi domates sosuna ekleyin. Enginarları yıkayıp süzülmeye bırakın. Mozarellayı küp doğrayın. 2 kağıt havlu arasında kurutun. Enginarları 2'ye veya 4'e kesin. Kaparileri uzunlamasına 2'ye bölün. Fesleğen yapraklarını dallarından kopartın, yarısını ince kıyıp domates sosuna ekleyin. 39x29 cm. büyüklüğündeki tepsiyi, 250°C'de ısıtılmış fırının alt rafına yerleştirin, f Hamuru tepsi büyüklüğünde açın, fırın kağıdının üstüne yerleştirin. Domates sosunu hamurun üzerine yayın. Mozarella ve parmesan peynirini karıştırın. Hamurun üstünü peynir, enginar ve kapari ile kaplayın. + Pizzayı kağıtla beraber sıcak tepsiye koyun ve 12-15 dakika pişirin. Kalan fesleğen yapraklarını serpiştirip, servis yapın.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Karışık Pizza (İtalya)

Temel pizza hamuru ve domates sosu
1/2 kırmızı ve sarı dolmalık biber
100 gr. mantar
125 gr. sucuk
1 adet soğan
8 küçük biber turşusu
80 gr. siyah zeytin
150 gr. pizza peyniri
8 dal kekik

Temel tarifteki mayalı hamuru ve domates sosunu hazırlayın. Biberleri temizleyin, tekrar ikiye bölün ve 1/2 cm. kalınlığında verev şerit doğrayın. Mantarları temizleyin, ince dilimlere kesin. Sucuğu ve soğanı ince halka doğrayın. Fırın tepsisini 250°C'de ısıtılmış fırının alt rafına yerleştirin. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasını 32x25 cm. büyüklüğünde oval açın ve fırın kağıdının üzerine yerleştirin. Domates sosunun yarısını hamura sürün: Biberin, mantarın, sucuğun, soğanın, turşunun ve zeytinin yarısını üzerine yerleştirin. Peynirin yarısını malzemelerin üstüne serpiştirin. Pizzayı kağıtla beraber sıcak tepsiye koyun ve 12-15 dakika pişirin. Kekik yapraklarını dallarından kopartıp üstüne serpiştirin. 2. hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
rizottolarini hic denemedim ama Domates Soslu Spagetti
Napoliten bu cok güzel oluyor. bunun sosunu evde deneyecegim hep hazir yiyordum.:eek:

Canım bende evde hiç yapmadım zaten. Biz balayınında İtalyan gemisindeydik ve sabah akşam bol makarna yiyorduk:kptmya:

Ama gerçekten harika. Ayrıca penne ve pizzalarına diyeceğim yok. Özellikle domatesli pizzasına bayıldım:kupa:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
SEZAR SALATASI

MALZEMELER

2 kişilik
1 adet yeşil salata
2 küçük demet su teresi yada roka
1 dilim ekmek
1 adet yumurta (2 dakika haşlanmış)
2 adet kıyılmış ançuez
4 adet ançuez filetosu
¼ çay kaşığı hardal
bir tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rende gravyer



HAZIRLANIŞI

Salata çeşitlerini temizleyip yıkayın ve susuz olarak sudan çıkarın. İki parmak eninde doğrayın ve kurulayın. Ekmeğin kabuğunu çıkarıp zar gibi doğrayın ve kızartın. Büyük bir salata kasesinin içine tuzu ve sarımsağı koyun. Bir çatal ile sarımsağı bastırıp tuz ile kasenin dibini sarımsak kayboluncaya kadar ovun. Kıyılmış ançuezi ekleyin ve çatalla ançuezi ezerek karıştırın, salatayı ekleyin. Başka küçük bir kaseye hardal, karabiber ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp sirke ve zeytinyağını karıştırarak ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Peynirin yarısını ve kızarmış ekmeği üzerine serpin. İki çatalla iyice karıştırın bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kalan peyniri ve ançuez fletolarını ilave edip servis edin.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
bizde burdaki italyan restorantlarina gidipte yiyoruz. italyan mutfagini seviyorum paylasim icin tesekkürler.
2gtuqrr.gif
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bolognez soslu makarna (İtalya)

Malzemeler

500 gr. kıyma
3 adet soğan (ince kıyılmış)
2 adet havuç (ince kıyılmış)
2 demet kereviz (ince kıyılmış)
200 gr. mantar
1 bardak elma sirkesi
1 bardak domates püresi
2 bardak süt
2 yemek kaşığı taze kekik
125 gr. tereyağı
50 mi. zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Süslemek için parmesan

Zeytinyağı, tereyağı ve kıymayı geniş bir tavaya koyun. Kıymanın pembeliği kaybolana kadar pişirin. Bu işlem yüksek ısıda yaklaşık 10 dakika kadar sürecektir. Kıyma piştikten sonra üzerine soğanı ekleyin. İnce doğranmış havucu kıymalara ilave edin. Kerevizi ve kekiği tenceredeki malzemelere katın. Isıyı orta dereceye getirerek 20 dakika kadar pişirin. (Bu aşamada sebzelerin tamamen pişmesi gerekmemekte, çünkü fırında pişecekler.) 20 dakika sonra ısıyı yükseltin, 1 bardak elma sirkesi ve domates püresi ekleyin. Isıyı azaltın. Sirke azaldıktan sonra süt, tuz ve karabiber ekleyin. Çok fazla tuz koymayın; sos 3 saat fırında pişeceği için ve sos miktarı azalacağından fazla gelebilir. Sos kabının ağzını kapatarak önceden ısıtılmış fırında 3 saat boyunca pişirin. Fırın çok sıcak olmamalı ve kıyma az ısıda yavaş yavaş pişmelidir. Bunun için 150 derece uygundur. Sos 30 dakikada bir kontrol edilmeli, eğer kurumuş ise süt eklenmelidir. Fırından kabı çıkarın ve mantar dilimlerini ekleyin. 5 dakika dinlendirin ve baharatını kontrol edin ve servis edin.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canlarım-hmm

Biz de makarna çok yeriz. Eee bir de benim gibi bir eşe sahipseniz daha fazla:D

Mutfak canavarı. Yeni yeni şeyler dener:kptmya:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
arrisim güzel emegine saglik bitanem
bircogu denedigim ve severek yedigim tarifler
italyan mutfagina bayiliyorum
:hhhhhh::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst