İtalyan Mutfağı

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Fesleğenli burgu makarna:

Malzeme

- 1 paket burgu makarna
- 60 gr. Taze fesleğen
- veya 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 6 diş sarmısak
- 45 gr. Dolmalık fıstık
- 125 gr. Permasan peyniri
- 6 yemek Kaşığı zeytinyağı
- Tuz-biber
- 2 adet kiraz domates


Hazırlanışı

Makarnayı, tuzlu ve yağlı suda 8 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçiriniz.

Mixerde yıkadığınız fesleğen yapraklarını, sarmısak, dolmalık fıstık ve permasan peynirini çekiniz.

Karışıma zeytinyağını karıştırarak ekleyiniz.

Tuz ve karabiber ile tatlandırınız.

Haşlayıp, soğuttuğunuz makarna ile sosu karıştırıp, servis tabağına alınız.

Kiraz domates ile süsleyip servis yapınız.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Fındıklı Çikolatalı Turta

Malzeme

- 225 gr. Fındık
- 125 gr. Pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 105 gr. Un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr. Margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı

Fındıkların 75 gr.ını ayırınız.

Önceden fırını 165 ºC’de ısıtınız.

Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr. Fındıkları 8-10 dakika fırında kavurunuz.

Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz. Daha sonra fındıkları avuç içiniz ile ovalayıp kabuklarını soyunuz. Fırın ısısını 220 ºC ye çıkarınız.

Kek kalıbını Margarin ile yağlayıp, unlayınız. Mixerde kavrulmuş fındık ve şekeri birlikte çekerek un haline getiriniz.

Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz. Bütün kuru malzemeyi iyice karıştırınız.

Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana’yı ilave ederek karıştırınız. Ayrı bir kasede yumurtaları ve vanilyayı çırpınız.

Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız.

Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz.

Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz.

Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız.

Soğutup, servis yapınız. Afiyet olsun
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Napoli Usulü Kuzu Pirzolası

Malzeme

- 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için)
- Tuz, taze çekilmiş
- karabiber
- 3 yumurta
- 60 gr un ( 1/2 su bardağı) Bir su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi yada galeta unu
- 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
- 60 gr konkase domates
- 125 ml ( 1/2 su bardağı) domates sosu
- 150 gr spagetti
- 30 gr (7 1/2 çorba kaşığı) rendelenmiş kaşar veya permesan peyniri


Hazırlanışı

Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip, atın. Tuz ve biberi serpin. Yumurtayı bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın. Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.

Bir tavada Margarini eritin. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup alt üst ederek, 7-8 dakika, heriki yanıda altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin.

Margarini bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca konkase domatesi katıp, ara sıra karıştırarak, birkaç dakika pişirin. Domates sosunu katın. Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sosu sıcak olarak bir kenarda bekletin. Bu arada orta boy bir tencerede spagettiyi kırmadan yaklaşık 10-12 dakika, hafif diri kalacak biçimde pişirin. Bir süzgece aktararak süzün. Bir kaba aktarın. Sosu ilave edip, tekrar karıştırın.

Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Aksama yemek yok.Ahanda bır fikir umuduyla gırdım ama feslegen varmıs :hihh:

Feslegensız bır fikir ekle kızım.Ben astım hastasıyım öldürecen mi beni:hihh:

Dıger ıkısını tuttum ama buırakmammmm
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Makarnalı Fasülye Çorbası:
Malzeme

- 2 su bardağı bardağı barbunya veya kurufasulye
- 2-3 diş sarmısak
- 2 tatlı kaşığı biberiye
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet kereviz sapı ve yaprakları
- 1 adet havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kelebek makarna, erişte, arpa şehriyesi
- Tuz - çekilmiş karabiber
- Rende permasan peyniri


Hazırlanışı
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Geniş bir tencere içine ıslatıp süzdüğünüz fasulyeleri (fasulyelerinin üzerini iki parmak geçene kadar) koyup üzerine ılık, su koyunuz. Ufak bir tülbentin içine biberiye ve soyulmuş sarmısakları koyup iyice sarınız. Fasulyelerin içine kaynamaya bırakınız.

Soğanın kabuklarını soyup, bütün olarak çorbanın içine koyunuz. Havuçların kabuklarını soyunuz, yıkayınız ve halka halka doğrayınız. Kerevizin kök ve yeşil yapraklarını doğrayınız. Havuç ve kerevizleri çorbaya katınız.

En son olarak zeytinyağını ekleyip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Fasulyeler pişince, tülbenteki baharatları ve bütün soğanı çorbadan çıkarınız.

Fasulyenin 1/3’ünü ayırıp kalanını karabiber, tuz ile birlikte püre haline getiriniz. Fasulye tanelerinin ve püreyi çorbanın içine ilave edip bir taşım kaynatınız. Çorba kaynayınca makarnaları içine atıp 8 dakika pişiriniz. Üzerine rende permasan koyup servis ediniz.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Domates Soslu Spagetti
Napoliten Sos:

Malzeme
- 1 paket spagetti
- 4 adet doğranmış domates
- 2-3 diş sarmısak
- 1 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı margarin
- Tuz-karabiber


Hazırlanışı

Spagettiyi 8 dakika tuzlu ve yağlı suda haşlayıp, süzünüz.

Ufak bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, sarmısakları kavurunuz.

Domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız.

Kesme şekeri de ekleyip, domatesin kokusunu gidene kadar pişiriniz.

Sosu mixer ile püre kıvamına getirip, haşlanmış makarnaya karıştırıp servis yapınız.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ballı Fındıklı kek:
Malzeme

- 1 su bardağı tuzsuz badem (kabuksuz)
- 1 su bardağı fındık
- 90 gr. Karışık portakal- limon kabuğu rendesi
- 60 gr. Kuru Kayısı
- 60 gr. İncir şekerlemesi
- 60 gr. Un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gr. Pudra şekeri
- 175 gr. Bal
- süslemek için pudra şekeri


Hazırlanışı

Bademleri ve fındıkları bütün olarak kavurup mixerden çekiniz.

Karışık portakal ve limon kabuğu rendelerini, badem ve fındıkları karıştırınız. Daha sonra karışımın içine kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp, ilave ediniz.

Unu, kakao ve tarçını eleyerek karışıma ekleyiniz.

Yayvan bir kek kalıbını Sana ile yağlayıp, unlayınız.

Ufak bir tencere içine şeker ve balı koyup, şeker balın içinde eriyene kadar karıştırıp, kaynatınız. Rengi kahverengiye dönmeye başlayınca hemen ateşten alıp, kek hamuruna karıştırınız.

Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp, üzerini kaşık ile düzeltiniz.

150 ºC’de 60 dakikaya yakın pişiriniz. Pişirdikten sonra kek kalıbından çıkarıp, servis tabağına alınız. Üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri döküp, süsleyiniz.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Domates Soslu Spagetti
(4 kişilik)


Malzemeler :

225 gr. spagetti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Steak Mushroom Pie
Malzemeler:

1 kg bonfile
2 adet orta boy soğan
400 gr mantar
1 diş sarımsak
100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz
karabiber
4 adet milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı


Yapilisi:

Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede
sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye.
Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir.
30 dakika orta ateşte pişer.
En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir.
Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa
alınır üzerine kendi sosu dökülür.
Mevsim sebzeleri ile servis edilir.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Spagetti "Vongole" Kum Midyesi
Malzemeler:

- 1 paket spagetti
- 200 gr. Kum midyesi
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı margarin
- 3 yemek kaşığı krema
- Tuz-karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet sivribiber


Yapilisi:

Zeytinyağlı ve tuzlu suda spagetti 8 dakika haşlayıp, süzdükten sonra 2 yemek kaşığı sıvı margarin ile yağlayınız.

Sivribiberlerin içlerini çıkarıp, ince ince doğrayınız.
Kum midyelerini iyice yıkayıp, süzünüz.
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

Tavada 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, sivribiber ve sarımsakları sote ediniz. Midyeleri ilave edip, 5 dakika sote ettikten sonra tuz ve karabiber ile baharatlandırınız.
Ateşten alıp, kremayı ekleyip, karıştırınız.

En son sosu, spagettiye ilave edip, sıcak olarak servis ediniz.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tesekkürler.:eek:
ben bunu yemistim pek begenmedim. tabii herkesin damak tadi farklidir.:eek:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Aksama yemek yok.Ahanda bır fikir umuduyla gırdım ama feslegen varmıs :hihh:

Feslegensız bır fikir ekle kızım.Ben astım hastasıyım öldürecen mi beni:hihh:

Dıger ıkısını tuttum ama buırakmammmm

:D:D:D

İtalyan tutmadıysa yunan mutfağına alaım pisim seni:eek:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Italyan Salatasi
Malzemeler:

3 adet havuç
3 adet patates
250 gr. iç bezelye
8-10 dilim jambon
50 gr. füme dil
8-10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez
Tuz



Yapılışı:

Havuçların kabuklarini temizleyip,bezelye iriliğinde doğrayın.
Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın. Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin.
Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın.
Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kabakli Domates Tian
Malzemeler:
(2 kisilik)

- 1 buyuk sogan (150 g)
- 400 g domates (olgun)
- 300g kabak
- 1 tane sarimsak
- 6 cL zeytin yag (4 corba kasigi)
- 1/2 kahve kasigi kekik
- Tuz, karabiber

Yapilisi:

Sogan'i soyun, ince dilimler halinde kesin. Kucuk bir tavaya 2 corba kasigi zeytinyag ile soganlari pisirmeye koyun. Yavas yavas pisirin, tahta kasikla arada bir karistirin. Soganlarin kizarmamasi fakat pembelesmesi lazim.

Kabaklari soyun ve ince dilimler halinde kesin (3-4 milimetre). Domatesleri soymadan kabaklarla ayni kalinlikta olacak sekilde kesin. Firina vereceginiz tepsiyi (20 cm'lik) sarimsakla surtun.

Tepsiye pismis soganlari yerlestirin. Ustune tuz ve karabiber serpin. Bu soganlarin ustune bir sira domates, bir sira kabak dizin (butun malzemeler bitinceye kadar)
Ustune kekik serpin ve iki kasik zeytinyag gezdirin.
Onceden isitilmis (250°C-th8) firina surun

Pisme sirasinda ara sira delikli bir kepcenin sirtiyla malzemeleri bastirin. 30 dakika kadar pisirin.


*Bu yemek sicak ve soguk yenebilir, ustune biraz rendelenmis peynir de cok iyi yakisiyor.Renkli olmasi icin sari ve kirmizi domates kullanabilirsiniz.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rizotto (Tavuklu - Mantarlı)
Malzeme


4 orta boy soğan , 200 g konserve mantar , 300 g haşlanmış ve kuşbaşı kesilmiş tavuk eti , 100 g tereyağı , 250 g uzun taneli pirinç , 100 ml sek beyaz şarap , 400 ml tavuk suyu , 80 g parmesan peyniri , tuz ve karabiber

Yapılışı


Tereyağını İntegral, cam kapaklı sığ tencerenin içinde yüksek ateşte eritin. Doğranmış soğanları ilave edin, sık sık karıştırarak 3 dakika kadar pişirin. Pirinci ilave ederek karıştırın. Pirinç şeffaflaşınca mantarları ve şarabı ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte üstünü kapatmadan pişirin. Kuşbaşı doğranmış tavukları ve yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ve biberini koyun. Orta ateşte 15 - 20 dakika demlendirin. Üzerine parmesan peyniri serpin, karıştırın ve çok sıcak olarak servis yapın.


Hazırlama Süresi: 15 dk.
Pişirme Süresi: 35 dk.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
AKDENİZ SAHİLİ piza

(4 kişilik) Malzemesi:
Kıtır pizza hamuru için:
175gr un
10 gr yaş maya
3 kahve fincanı ılık su
5 gr tuz
2.5 gr tozşeker
Domates sos için:
5 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
60 gr domates salçası
Üzeri için:
100 gr mozzarella peyniri
100 gr rendelenmiş tulum peyniri
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
12 dilim domates
12 siyah zeytin
2 sivri biber

Yapılışı:
1 Bir kapta ılık su. maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.
2 Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.
3 Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4 Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Biberleri temizleyip kıyın.
5 Pizza hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine domates sosunu bir fırçayla sürün.
6 Üzerine rendelenmiş peynirleri serpiştirin. Zeytin ve biberleri serpiştirip domates dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Pizzayı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İTALYAN KEKİ

MALZEMELER
3 2/3 su bardağı un (400 gr.)
1 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (17 gr.)
1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
1 1/1 çay bardağı ılık süt (150 gr.)
100 gr. eritimiş tereyağı
3 adet yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)
1 1/2 kahve fincanı hindistancevizi (30 gr.)
1/2 su bardağı kuru üzüm (60 gr.)
1/2 portakal, incir veya herhangi bir meyve şekerlemesi
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Unu bir kabın içine eleyin, ortasını havuz gibi açın. Diğer taraftı kuru mayayı 35 - 40 °C'deki şekerli sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün Unun yarısı ile bir ön hamur oluşturun, 20-25 dakika sıcak bir yerde bekletin. Meyva şekerlemeleri hariç diğer bütün malzemeleri katarak orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın, 10 dakika ılık bir yerde dinlendirin. Hamuru tezgah üzerinde ters çevirerek kaptan çıkartın ve doğranmış meyvaları da ilâve edip yoğurarak yumuşak bir hamur haline gelmesini sağlayın. Kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe un serperek hazırlayın. Hamuru kalıba koyarak 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur iki kat büyüklüğe ulaşınca mayalanma işlemi tamamlanmış demektir. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fınndan çıkınca kalıbın içinde 15-20 dakika bekletin. Daha sonra bir tel veya ızgara üzerine çıkartarak soğumasını bekleyin.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Fesleğenli tortelıni (İtalya)

1 paket peynirli torteliniyi 20 ml. zeytinyağı ve tuz ile haşlayıp süzün. Tortelinileri tek tek şişlere dizin. Birer fesleğen yaprağı tutturun. Rende domates, zeytinyağı, balzamik sirke, şeker, biber ve acısos ile hazırladığınız domates sosu ile servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst