İsveç Köftesi (Köttbullar)

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Neyini anlamadın Hülya?

Küçük bir sos tenceresine yağı koyun. Kızınca unu ekleyin ve rengi değişip, kokusu çıkana kadar kavurun. Et bulyonu ve suyu ekleyin. Bu kadar:) Sosun yoğunluğunu kendin ayarlarsın. Ben mesela çok sıvı olsun istemiyorum. Orta karar yapacağım
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Neyini anlamadın Hülya?

Küçük bir sos tenceresine yağı koyun. Kızınca unu ekleyin ve rengi değişip, kokusu çıkana kadar kavurun. Et bulyonu ve suyu ekleyin. Bu kadar:) Sosun yoğunluğunu kendin ayarlarsın. Ben mesela çok sıvı olsun istemiyorum. Orta karar yapacağım

anladım anladım
beşemal sos tarzı birşeymiş:sila:
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
İsveç Köftesi hayatımıza Ikea ile girdi. Çok seviyoruz eşimle; ama hiç denemedim evde yapmayı. Bu tarif ile hemen denemeyi düşünüyorum en kısa zamanda. -kop

isveckoftesi.jpg


Malzemeler:

* 1 kg. yağsız, dana kıyma (biftekten çekilmiş kıyma uygun olur.)
* 1 yumurta
* 1/2 su bardağı süt ya da krema ya da su
* 1/2 su bardağı un ya da öğütülmüş ekmek ya da püre yapılmış patates
* 1.5 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 adet rendelenmiş, orta boy kuru soğan
* 1/4 tatlı kaşığı kimyon ya da hardal tozu

Tarif:

1. Bütün malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve elinizle iyice karıştırın. Yapışkan bir karışım olacak ama bu sizi korkutmasın.
2. Bir kaseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın ve etten parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın. 3 cm. çapındaki top köftelerinizin bir kısmını saklayacaksanız: Onları bir tepsiye aralıklarla dizin ve buzdolabının derin dondurucusunda 10-15 dakika dondurun. Dondurduklarınızı bir saklama kabına koyun ve derin dondurucuda saklayın. Böylece gerektiği zaman, saklama kabından köfteleri rahatça alabilirsiniz. Aksi halde, önceden dondurulmamış köfteler birbirine yapışıyor.
3. Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyun. İyice kızınca köfteleri yerleştirin ve önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın.
4. Patates kızartması ve sosla bereber servis yapın. Arzu ederseniz yanına İsveçliler gibi yabani kızılcık reçeli de ekliyebilirsiniz.

Kahverengi Sos İçin:

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı su
* 1 adet et bulyon

Tarif:

1. Küçük bir sos tenceresine yağı koyun. Kızınca unu ekleyin ve rengi değişip, kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Et bulyonu ve suyu ekleyin. Bir yandan sosu karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca: İsterseniz köftelerin üzerine dökün ve hafifçe sallayarak sosu köftelerin her yerine bulayın ya da tabağa bir kepçe sos dökün ve üzerine 6 -10 adet köfte koyun. Patates kızarmasıyla servis yapın.

Sosun yoğunluğunu fazladan su ekleyerek ayarlıyabilirsiniz.

Alıntıdır:incim:
zaten kıymanın kilosu ne yağ,soğan yani melzemelere para birde uğraş
aman canım git ikea'ya orda ye hemde ucuza
biz öyle yapıyoruz arada
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bak onu düşünmedim kusura bakma canım
yolun düşerse ısmarlayım sana -hmm

sağol yoruldum
bende okadar sabır ne arar
aklıma düştümü yapmadan duramam

açıkçası aynı şeyleri ne yapması nede yemesini sevmiyorm
değişik tarifler denemeyi seviyorum:kayris:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sosun bir başka halini yabancı yemek sitesinden çevirdim 100ml krema,200ml et suyu,Çin soya sosu,1 çorba kaşığı beyaz un,Tuz, beyaz biber koymuşlar ben sanki yerken bu sostan mantar tadı alıyordum yanlış mı hatırlıyorum acaba...
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bana mantar tadı hiç gelmedi. Et ve krema kokusundan başka birşey alamadım bende
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst