İsveç Köftesi (Köttbullar)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İsveç Köftesi hayatımıza Ikea ile girdi. Çok seviyoruz eşimle; ama hiç denemedim evde yapmayı. Bu tarif ile hemen denemeyi düşünüyorum en kısa zamanda. -kop

isveckoftesi.jpg


Malzemeler:

* 1 kg. yağsız, dana kıyma (biftekten çekilmiş kıyma uygun olur.)
* 1 yumurta
* 1/2 su bardağı süt ya da krema ya da su
* 1/2 su bardağı un ya da öğütülmüş ekmek ya da püre yapılmış patates
* 1.5 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 adet rendelenmiş, orta boy kuru soğan
* 1/4 tatlı kaşığı kimyon ya da hardal tozu

Tarif:

1. Bütün malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve elinizle iyice karıştırın. Yapışkan bir karışım olacak ama bu sizi korkutmasın.
2. Bir kaseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın ve etten parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın. 3 cm. çapındaki top köftelerinizin bir kısmını saklayacaksanız: Onları bir tepsiye aralıklarla dizin ve buzdolabının derin dondurucusunda 10-15 dakika dondurun. Dondurduklarınızı bir saklama kabına koyun ve derin dondurucuda saklayın. Böylece gerektiği zaman, saklama kabından köfteleri rahatça alabilirsiniz. Aksi halde, önceden dondurulmamış köfteler birbirine yapışıyor.
3. Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyun. İyice kızınca köfteleri yerleştirin ve önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın.
4. Patates kızartması ve sosla bereber servis yapın. Arzu ederseniz yanına İsveçliler gibi yabani kızılcık reçeli de ekliyebilirsiniz.

Kahverengi Sos İçin:

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı su
* 1 adet et bulyon

Tarif:

1. Küçük bir sos tenceresine yağı koyun. Kızınca unu ekleyin ve rengi değişip, kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Et bulyonu ve suyu ekleyin. Bir yandan sosu karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca: İsterseniz köftelerin üzerine dökün ve hafifçe sallayarak sosu köftelerin her yerine bulayın ya da tabağa bir kepçe sos dökün ve üzerine 6 -10 adet köfte koyun. Patates kızarmasıyla servis yapın.

Sosun yoğunluğunu fazladan su ekleyerek ayarlıyabilirsiniz.

Alıntıdır:incim:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bizde çok seviyoruz. Çok güzel bir tadı var; tabii kızılcık reçeli kullanmıyorum ben :)
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bu köfte bizmde hayatımıza dün maren ablayla birlikte girdi-kop

merak etttim doğrusu tarifini

teşekkürler arina eklemişsin köfte tarifini
bende dün baktığımda sadaca resmini görmüştüm
yanındaki sosları ve daha iştah açıcı görüntüsü için bulduğum resmi bende ekliyeyim:findikim:

 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Maren Abla'ya sevgiler:)

Valla deneyeceğim bu tarifi -kop
 

Mss_42

Daimi Üye
Katılım
31 Ekim 2008
Mesajlar
441
Tepki
608
Puan
93
Yaş
52
Konum
İzmir
ayyy bu köfteleri ailecenek bizde seviyoz -kop...arada bi gidip yiyoz :uc:...hazır yemek daha güzel olur bencenek... :catalbicak::dil: neyse kurban yaklaşıyo.deneriz...malum et fiyatları :ilknur:,ikeaya gidip 3 porsiyon köfte yemek bir kilo kıymadan daha ucuz...:sila:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
ben kahverengi sosunu hazir aliyorum cok güzel oluyor özellikle makarna patates yada tavuk etiyle;)
köfteye süt yada krema nasil farkli bir tat veriyor acaba denicem canim tesekkürler:)
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
evt evt maren ablaya köfteside diyebilirz-kop-kop

ARINA HULYA cok tesekur ederim sizlere:sarilma::sarilma:
köttbullar isvecin meshur köftesidir olmaz olmazlardandir :)cocuklar gencler hepsi sever bu yemegi bende yapiyorum ama kizartmiyorum agir ve kuru olmasin diye tepsiye biraz zeyniyagi koyup köfteleri firina koyuyorum ,sos ve pure patates veya kizartma patatesle ,istenirse recele guzel bir yemek oluyor denemenizi tavsiye ederim ,hepinize sevgiler:cicek::cicek:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Maren abla, senin tarifte aynısı mı peki?

Bende kızartma sevmiyorum. Senin gibi yapacağım
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
Maren abla, senin tarifte aynısı mı peki?

Bende kızartma sevmiyorum. Senin gibi yapacağım

arinam burdaki tarif guzel ama yagsiz et diyor cok kuru cikabilir bence biraz yagli olsa daha leziz olur ayrica un diyor un degilde dögulmus kuru ekmek daha guzel baharati sana kalmis ne istersen ekliyebilirsin:sarilma:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
arinam burdaki tarif guzel ama yagsiz et diyor cok kuru cikabilir bence biraz yagli olsa daha leziz olur ayrica un diyor un degilde dögulmus kuru ekmek daha guzel baharati sana kalmis ne istersen ekliyebilirsin:sarilma:

Tamam ablacım

Ben çok az yağlı, 2 kez çekilmiş kıyma yaptırıyorum. Dolaptada vardı, haftasonu yapayım bakalım:) Kuru ekmekleri rondodan geçirdim, onu kullanıyorum. Ondan koyarım birde

bakalım nasıl olacak:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst