güllerdiyari
Daimi Üye
Malzemeler:
3 Adet Su Böregi yufkasi
4 Lt su
yarim Yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sivi yag
Ici icin:
yarim kalip asagi yukari 125 gr beyaz peynir
Yapilisi:
Büyük bir tencereye 2 Lt su ve tuzu ilave ederek kaynatalim.
Yufkalari 4 esit parcaya keselim, Ayri bir kaba suyun geri kalan kismini koyup isterseniz birkac buz abilirsiniz.
Kaynamakta olan suyun icine kestigimiz Yufkalaribirer birer atarak 4 saniye bekeltip soguk suyun icine atip suyunu süzüp yagladigimiz tepsiye döseyelim.
Her kata hafifce yag gezdirelim.
Yufkanin yarisini bu sekilde dösedikten sonra peyaz peynirimizi tepsinin her yerine yayalim.
geri kalan yufkalarida ayni islemi uygulayarak tepsiye döseyelim.
Tepsiyi firina koymadan önce birkac yerine bicak batiralim.
200 derecede isittigimiz firinda kizarincaya kadar pisirelim sicak olarak servis yapalim.
Afiyet olsun arkadaslar
3 Adet Su Böregi yufkasi
4 Lt su
yarim Yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sivi yag
Ici icin:
yarim kalip asagi yukari 125 gr beyaz peynir
Yapilisi:
Büyük bir tencereye 2 Lt su ve tuzu ilave ederek kaynatalim.
Yufkalari 4 esit parcaya keselim, Ayri bir kaba suyun geri kalan kismini koyup isterseniz birkac buz abilirsiniz.
Kaynamakta olan suyun icine kestigimiz Yufkalaribirer birer atarak 4 saniye bekeltip soguk suyun icine atip suyunu süzüp yagladigimiz tepsiye döseyelim.
Her kata hafifce yag gezdirelim.
Yufkanin yarisini bu sekilde dösedikten sonra peyaz peynirimizi tepsinin her yerine yayalim.
geri kalan yufkalarida ayni islemi uygulayarak tepsiye döseyelim.
Tepsiyi firina koymadan önce birkac yerine bicak batiralim.
200 derecede isittigimiz firinda kizarincaya kadar pisirelim sicak olarak servis yapalim.
Afiyet olsun arkadaslar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[/QUOTE]