maviboncuk
Daimi Üye

evet hanımalar buda iftar mönümüz olsun buldukca buldukca buraya koyalım malum ramazan geliyo
Ezogelin Çorbası
Malzemeler:
2 çorba kaşiğı un
2.5 çay kaşığı nane
2.5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı:Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.Afiyet olsun…
Akdeniz Salatası
Malzemeler:
2 demet Akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sumak
Tuz
Yapılışı:Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın. Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Peyniri jülyen doğrayın. Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın.Yeşillikleri servis tabağına alın. Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin. Servis yapın.Afiyet olsun…
Yalancı İskender
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma,
- 5 adet pide,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- 4 adet domates,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kırmızı soğan,
- 1 tatlı kaşığı sumak,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 adet patlıcan,
- 6 adet sivri biber
Yapılışı
Leziz Pilav
Malzemeler:
4 adet havuç,
1 çay bardağı nohut,
1 adet tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
3,5 su bardağı tavuk suyu,
4 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz.
Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.
Güllaç
Malzemeler:
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz
Çeyrek çay bardağı gül suyu
1 Adet nar
Yapılışı:Sütü ısıtın. 2 Su bardağı tozşeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, tepsi içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun.Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın.Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin.Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
