Her Gece Elma Sirkesi İçen Ayda 3-4 Kilo Verir

G

guzelcem

Misafir
Arkadaşlar elma sirkesini içemeyen varsa sık sık maden suyu için inanın ben fazla içen biriyim yağlarımı yakıyor aşırı terletiyor:fisfis::panter:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Elma sirkesinin tadi nasil acaba? :acep:
Ben su ile verdim kilolarimi. -ciko
 
H

Hera

Misafir
Kızlar elma sirkesini her sabah kocaman bir bardak suyun içine dolu dolu 1 Çorba Kaşığı koyup aç karnına içiyorum yıllardan beri içerim çok alıştım ve faydasınıda görüyorum hem cildim hem antioksidan hemde ****bolizmayı hızlandırıyor bu arada Ben; kendi Elme Sirkemi Kendim yapıyorum artık evde ŞİDDETLE tavsiye ederim :huhuu:
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Kızlar elma sirkesini her sabah kocaman bir bardak suyun içine dolu dolu 1 Çorba Kaşığı koyup aç karnına içiyorum yıllardan beri içerim çok alıştım ve faydasınıda görüyorum hem cildim hem antioksidan hemde ****bolizmayı hızlandırıyor bu arada Ben; kendi Elme Sirkemi Kendim yapıyorum artık evde ŞİDDETLE tavsiye ederim :huhuu:
nasıl yapıyorsun canım:acep:
 
H

Hera

Misafir
nasıl yapıyorsun canım:acep:

Öncelikle elmaları yıkadıktan sonra dilimleyip bir tencereye koyup kaynatıyorum 2 kilo elmaya 1 litre su koyuyorum oranını kendin belirleyebilirsin sonra kaynatıyosun güzelce komposto kıvamına gelinceye dek tadına bakıyorum tatlıysa olmuş demektir temiz cam bir kavonova doldurup ince bir tülbentle hava alacak şekilde kapatıyorum üzerinden toz kir girmeyecek şekilde ama hava alacak şekilde kapamak amaç bu sonra karanlık bir yerde ve serin bir yerde bekletiyorum sabırlı olmak gerekiyo hemen olmuyo 7 ay kadar olduğunu anlamak içinde üzerini beyaz bir tabaka kaplıyor bu tabaka tamamen oluştuğunda sirkeniz olmuş demektir tadına bakıyorum sirkem olmuş demektir arzu ederseniz süzüp tülbentten geçirebilirsiniz bu arada biraz bulanık olabiliyo çünkü bu ev tipi sirke Fabrikasyon değil iyice süsüzülüyo filan içindeki mineraller yok oluyo hazır larda bu doğal olduğu için rengi sizi yanıltmasın biras karışık anlattım kusura bakmayın
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
tatlım kavanoza doldururken elmalarla birlikte mi katıyorsun?
sarı veya kırmızı elma olması fark edermi :acep:
bende denicem de
 
H

Hera

Misafir
tatlım kavanoza doldururken elmalarla birlikte mi katıyorsun?
sarı veya kırmızı elma olması fark edermi :acep:
bende denicem de

Hiç farketmez dilediğin elmayla yapabilirsin elmalar ekşi olmasın tatlı olursa tadı daha iyi olur önemli olan temizliğe dikkat et Bakteri oluşurken fermantasyona uğruyor ya temiz kaplar sıcak suyla iyice durulanmış olsun ellerin falan ki sirke olabilsin tatlişkom bu arada kavonozu ara ara çalkala hafif hafif 2 günde 1 filan gibi aralıklarla
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst