Günün Duası (Hep Birlikte Birbirimize Dua Edelim)

S

suna

Misafir
gulsehrikoru.jpg

dua2fk6zy6.jpg

S

suna

Misafir
"Rahman, Rahîm Allah'ın adıyla. Ey Rabbim! Senden yardım istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim işimin zorluğunu azalt! Seferimin meşakkatini kolaylaşdır ve beni hayırla rızıklandır. Benden her türlü şerri defet. Sadrıma inşirah ver. İşimi kolaylaşdır, dilimdeki düğümü çöz. Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emânet ediyorum. Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Beni ve berâberimdekileri selâmette kıl, beni ve berâberimdekileri Ummedı muhammet ı dogru yola ulaştır ey Rabbim! Ey Rabbim! Sana tevbe etdim, Sana sarıldım, takvayı bana azık olarak ver, günâhımı mağfiret et, her nereye yönelirsem beni hayra yönelt!"

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.149
El-KULûBÜ’D-DÂRİA’DAN BAZI SEÇME DUALAR

Allahım!

Sana, lâyık olduğun sûrette ibadet ü taatta bulunabilmemiz için bize yol göster.. masiyet mahallerine düşmemize de müsaade etme ve bizi öyle yerlerden fersah fersah uzak tut.. rızana, hoşnutluğuna ulaşmamıza engel olan şeyleri yolumuzdan kaldır.. işin nihayetinde de bizi Cennetlerinin en güzel köşeleriyle sevindir! Rabbimiz! Şek ve şüpheler durmadan fitneleri körüklüyor, Sen’in dupduru ve tertemiz lütuflarının saffetini bulandırmaya çalışıyorlar. Sen basiretlerimizin üzerindeki şek ve şüphe bulutlarını kaldır.. kalblerimizi kaplayan perdeleri aç.. vicdanlarımızdaki bâtıl izlerini bile sök at ve içimize bütünüyle hak ve hakikat duygusunu perçinle!.

Yüce Allahımız!

Bizleri, necat ve felah limanına yanaşan geminin yolcularından eyle.. gönüllerimize, Sana dua dua yalvarmanın lezzetini duyur.. muhabbet havuzlarından da doyasıya içmeyi lutfet.. Sen’i sevmenin ve Sana kurbiyetin halâvetiyle sinelerimizi doldur.. üzerimizden inayetini esirgeme; esirgeme ki, gayretlerimiz sırf rızan için, himmetimiz de yalnız Sana hizmet yolunda olsun. Niyetlerimizde ihlaslı ve samimi olmayı müyesser eyle! Ya Rab! Biz Sen’inle varız ve Sen’in için varız. Sana ulaşabilmek için de yine Sen’den başka bir vesilemiz yoktur.

Ya Rabbenâ ve ya İlahenâ!

Bizleri de, Yüce Kitab’ında zikrettiğin ‘mustafeyne’l-ahyâr’/seçkin ve hayırlı kullarından eyle.. bizi destekle ki, yolumuz hep salâha, sâlihâta, iyiliğe kilitlenmiş kullarının yolu olsun.. hep asil davranışların peşinde koşalım.. her zaman hayır istikametinde yarışalım.. ömrümüz fanîyât ü zâilât peşinde değil derecelerimizin yükselmesine vesile olacak bâkiyât ü sâlihât arkasında geçsin.

Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbimiz!

Sen her şeye kâdirsin; bizim dualarımıza icabette bulunmak da Sana asla zor gelmez. Ne olur ya Rab, niyazımızı kabul buyur ve bizi haybet, hüsran ve inkisâr-ı hayâle uğratma

AMİN

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299
Allah size
big11.gif

Gözünüzü aydınlatacak ARZU,
big11.gif

Arzularınızı güçlendirecek KUVVET,
big11.gif

Kuvvetinizi oluşturacak PARA,
big11.gif

Parayı kazanacak FIRSAT,
big11.gif

Fırsatları değerlendirecek AKIL,
big11.gif

Aklı koruyacak SAĞLIK,
big11.gif

Sağlığınızı sürdürecek MUTLULUK,
big11.gif

Mutluluğunuzu güçlendirecek SEVGİ versin.
big11.gif

ve bahar birlik olup
Dilediğiniz her güzelliği kapınıza getirsin,
big11.gif

bereketli günler dilerim herkeze.
big11.gif

cumanız mübarek olsun

G

Gülden Gül

Misafir
Affına Geldim

Yâ Rab! Hâlimi görüyorsun,
Yoksulluğumu biliyorsun.
Gizli niyazımı duyuyorsun.
Beni Sen'den ümit kesenlere katma,
Kusuruma bakma,
Daha fazla bekletme, ümitsizliğe atma.
Rahmetine güvenim tamdır.
Gönlümdeki aşk ateşini yandır,
Beni muhabbetine kandır,
Sevgini eksik etme gönlümüzden..

Senin azametin Önünde boyun eğdim,
Dize geldim, secdeye kapandım,
Beni gufranına boğ,
Azabından esirge.

Allah’ım!
Dünyâdan sıyrılıp huzuruna gelirken beni,
Kelime-i Tevhit' i unutturma.
Senin nârın da hoş, nurun da hoştur.
Senin rahmetinden ümit kesmek ne boştur.

Rabbim!
Malların ve oğulların fayda vermediği
O, korkunç günde senin affına nail olmak isterim,
Bana affın yeter,
Beni ve bütün kardeşlerimi lütfunla bağışla.
Amin.

G

Gülden Gül

Misafir
Rahman ve rahim olan Allahın adıyla,
Kuşkusuz Allah Vahiddir,Ehad ve Sameddir.
Doğurmamış ve doğrulmamıştır
Allah sonsuz rahmet sahibidir, acıları dindirendir.
Allah rızkı verendir, hikmeti verendir.
Allah hikmetle iş görür, adaletle hükmeder, rahmetiyle bağışlar.
Allahım,
Senin katında din islamdır, buna iman ettik.
Allahım,
Sen elçilerini ve onlara uyanları Kıyamet gününü utandırmayacaksın,
Bize bu mutluluğu bağışla,
Allahım,
Sen senin için kalbi kırık olanla birliktesin,
Bizi kendinden ayırma,
Bizleri bağışla , afet , sana sığınıyoruz, sahbimiz sensin,
İmanla sana kavuşan kullarından , Kurtuluşa erenlerden eyle
AMİN

G

Gülden Gül

Misafir
EBUL VEFA HZ.'NİN DUASI

Ya Allah!

Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı,

Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı,

Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı,

Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı,

Her bir günah için 'estağfirullah'ı,

Her darlık için 'hasbiyallah'ı,

Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,

Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı

Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.

Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme.

Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

G

Gülden Gül

Misafir
"Allahümme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur."

Anlamı: "Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve (kıyamette) varış sanadır." (Ebu Davud: 5067)

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.441
Cümlemize rızana uygun bir hayat yaşamayı nasip eyle ve dualarımızı kabul eyle yarabbim:rose::rose::rose:

G

Gülden Gül

Misafir
Ya Rabbi, Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!
Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırım.
Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar