Gülgüzeli'nin diyet günlüğü

G

guzelcem

Misafir
Ender Saraç’ın ****bolizma Hızlandırıcı Tere Tohumu Formülü:

Ayurveda Uzmanı Dr.Ender Saraç,zayıflamak isteyenlere ****bolizmalarını hızlandırmaları için tere tohumunun ve 1 tatlı kaşığı kaliteli bir balla tüketilmesini öneriyor.Ayrıca sabahları aç karnına tere tohumu yutulup üzerine de 1 su bardağı sıcak su içilmesinin de emilime yardımcı olacağını da ekliyor.

Dr.Ender Saraç,tere tohumunun belirli bir süre sabah aç karnına kullanıldığında başta tiroid hormonu olmak üzere genelde ****bolizmayı uyarıcı bir etki gösterebilir ve ****bolizmanın canlanmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Önemli:Aktif mide ülseri ve mide sorunları yaşayanlarında tere tohumunun buruk tadından rahatsız olup etkilenebilecekleri için,tere tohumunu daha dikkatli tüketmelerini öneriyor. Kendisi böyle söylemiş gül güzelcik dene bana da farkı anlat emi kız:kptmya::kptmya::esse::esse:

OP
gülgüzeli
Tepki
42
Ender Saraç’ın ****bolizma Hızlandırıcı Tere Tohumu Formülü:

Ayurveda Uzmanı Dr.Ender Saraç,zayıflamak isteyenlere ****bolizmalarını hızlandırmaları için tere tohumunun ve 1 tatlı kaşığı kaliteli bir balla tüketilmesini öneriyor.Ayrıca sabahları aç karnına tere tohumu yutulup üzerine de 1 su bardağı sıcak su içilmesinin de emilime yardımcı olacağını da ekliyor.

Dr.Ender Saraç,tere tohumunun belirli bir süre sabah aç karnına kullanıldığında başta tiroid hormonu olmak üzere genelde ****bolizmayı uyarıcı bir etki gösterebilir ve ****bolizmanın canlanmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Önemli:Aktif mide ülseri ve mide sorunları yaşayanlarında tere tohumunun buruk tadından rahatsız olup etkilenebilecekleri için,tere tohumunu daha dikkatli tüketmelerini öneriyor. Kendisi böyle söylemiş gül güzelcik dene bana da farkı anlat emi kız:kptmya::kptmya::esse::esse:

canım cok sağl paylaştığın için .tere tohumunu hiç duymamıştım.ama denemek lazım :) tadı kötü değilse mutlaka denemk ısterim.farkıda anlatırım seve seve

OP
gülgüzeli
Tepki
42
arkadslar nette bunla ılgılı cok yorum okudum..sandoloz sakızı(aktarada satılıyor 100 gr 4 tl verdım)ıle elma sırkesını 1 bardak ılık suyun ıcıne 1 mama kasığı elma sırkesını koyup nohut buyukluğunde sakızı ağzınında ezerek elmasırkelı suyla yavasyavas cığneyerek yutuyosunuz..sabah aksam...zayıflayan cokk..bende 2 haftadır denedım baya farkedıyo..gram gram ıncelıyorum..

ayrıyetten bıde ben maydonoz,elma,tarcın,zencefıl,lımonsuyu,karanfıl buyuktencereye koyup kayanadıktan sonra hemen kapatıp şişeye doktum..3 gun ıcılecek..buda toksın sıslık alıyor..

güzelcem paylaşım için çok teşekkür ederim .sandoloz sakızını duydum bende ama hiç denemedim.ben elma sirkesini bile zorla içiyorum.maelsef kötü hir huyum var içeçekler konusunda çok hassasım.bitki çayları yeşil çay ıhlamur.bu tarz seyleri hiç içemiyorum.midem kaldırmıyor.:(

Sıcak Su ve Kilo Vermek
Sıcak Su...

Çinliler çok sıcak su içerler ... Bol Bol Sıcak Su .... Bütün gün, her gün !

NEDEN bol sıcak su?

Çay veya su bazlı içeceklere benzemeyen şekilde, bol su mide yüzeyinde kan akımına direkt olarak emilen birkaç maddeden biridir. Beden suyu diğer bileşenlerden ayırmak zorunda kalmaz.

..

sıcak su çok sağlıklı cidden:) alışkanlık haline getirmeliyiz her sabah uyanınca 2 bardak ılık limonlu su içmek gerekiyor

sabahları ılık limonlu ve ballı su içmek çok iyi aslında. içindeki limonla yağ yakımını hızlandırıyo ayrıca müthiş bi C vitamini kaynağı bizi gripden koruyo, bal hem sabah sabah enerji veriyo dinç olmamızı sağlıyo hem de vücut daha uyanır uyanmaz bi enerji kaynağı bulduğu için "aa ne güzel bak her yerden enerji geliyo ben yeni gelenleri fuzuli depolamıyayım" diyerekten bizi zayıflatıyo. suyun faydaları saymakla bitmez zaten :)

evet canım sana kesinlikle katılıyorum:sila:

OP
gülgüzeli
Tepki
42
selam cnm bende şuaralar diyetlerle kafayı bozmuş durumdayım bi verip bi alıyrmm aslında çok zayıftım evlendiğimde 48 kiloydum şimdi 60 lardayım doğumda bi aldım ve kilolar beni çok sevdiler ve bırakmadılar::mendil:neyse yaptığın şey çok güzel seni takip edeceğim burda yazamam sanırım adını ama sadece sebzelerin suyunun içildiği bi diyet yaptım bi nevi detoks gibi çok işe yarıyo halada diyetteyimm :sim3::sim3::sim3:

merhaba melek annem.hoşgeldin sende
sen ne güzel 48 kıloyu görmüşsün ben hiç oo kiloya inemedim :)
canım zaten doğumda kılo almayan yok gıbı.illa alıyorsun.özellikle emzirme dönemlerinde.mutlaka kılo verirsin canım.bende elimden geldiği kadar yaptıklarımı paylaşıcam
ben nedense detoks yapamıyorum.denedim ama dayanamıyorum.vucudum kaldırmıyor.:(

OP
gülgüzeli
Tepki
42
dünkü yediklerim kızlar

dün kendimi ödüllendirdim :) bi gün sonra da oruç tutacam diye biraz kaçamak yaptım :)

sabah kalkar kalkmaz 1 lıtre su ıctım.çok susamışımda :)

kahvaltıda:kasarlı sucuklu minicik bir tost cay

ara:1 elma

sonra ikindin yürüyüşe gittim 1 saat yurudum

gelince 1 tabak yoğurt yedım bide 1 avuc leblebi :(

akşam 7 de.4 parca,dilim etliekmek 2 bardak yayık ayran

saat 8 de bir maden suyu

saat 9 da 1 kupa çay içtim

bugünde oruç tutuyorum.akşama
1 kase nohut yemeği 2 yemek kasığı pilav yoğurt yiyecem

OP
gülgüzeli
Tepki
42
SUYUN KİLO KAYBETMEDE VE SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ

Su gerek vücut dengesi gerekse kilo kaybetmek için ideal bir içecektir. Yaşantımızda oksijenden sonra en önemli öğedir. İnsanoğlunun susuzluğa dayanma gücü sadece birkaç gündür. Zira vücut suyunun % 10 kaybı hayati tehlike arz eder. Çoğumuz suyun değerini önemsemesekte kilo kaybı için en pratik yol, doğadaki kalorisiz tek içecek olan sudur.
Yemekten önce içeceğiniz 1 veya 2 bardak su, iştahı bastırırken vücutta depolanan yağların ****bolize olmasına yardımcı olacaktır. Yapılan araştırmalarda su tüketiminin az olduğu kişilerde, yağ oranlarının yükseldiği saptanmıştır. Çünkü böbrekler yeterli su almayınca iyi çalışamaz ve bu yükün bir bölümü karaciğere kalır. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri de depolanmış yağları bedenin kullanabileceği enerjiye çevirmektir. Eğer karaciğer böbreklerin işini de yapmaya mecbur kalırsa, tam kapasite ile çalışamaz ve giderek daha az yağ ****bolize eder. Yağlar bedende depolanıp kalır ve kilo kaybı durur.
Bedende su toplanmasını önlemek için de en iyi tedbir yine bol su içimidir. Beden az su alınca bunu tehlike sayarak her damlasını saklamaya çalışır ve su hücre dışı dokularda birikir. Bunun neticesi el, ayak ve bacaklarda ödeme yol açar. Alınan diürekitlerle depolanmış su atılırken bazı temel besin öğeleride yok edilir.
Su, cildin canlı ve güzel görünmesine yardımcı olur. Kurumayı önler, kilo kaybından oluşan deri sarkmalarını önler. Küçülen hücreler su ile şişer. Temiz, sağlıklı, esnek hale gelir.
Su kasların dengesini sağlar. Kasılma anındaki doğal foksiyonları düzenlemeye yardımcı olur.
Su, bedenin toksik maddelerden arınmasını sağlar.
Su, pekliği önler. Beden yetersiz su alınca gereken suyu iç dokudan çeker. Bunun için kalın bağırsak başlıca kaynaktır. Neticede peklik oluşur. Şişman bireylerin ****bolik yükleri daha fazla olduğundan, suya ihtiyaçlarıda daha fazladır. Her 12 Kg fazlası için bir bardak artı su içimi gerekir. Ağır spor yapan, ağır işlerle uğraşan, sıcak ve kuru havalara maruz kalan kişiler için de aynı şey geçerlidir.
Normal kilosunda olan birey her gün en az 8 su bardağı su içmelidir.

alıntıdır....

OP
gülgüzeli
Tepki
42
Verdiğiniz kiloları geri almamanız için PÜF NOKTALARI!

Ø Mümkün olduğunca şeker ve şekerli gıdalardan uzak durun. Saf karbonhidrat olan şeker, insülin ****bolizmasının bozulmasına neden olur ve kan şekerin de sürekli iniş ve çıkışlar görülür. Bu da yeme kontrolümüzü yitirmemize neden olur. Şekerli gıdaları protein ve yağ içeren, kan şekerinin ani iniş ve çıkışlarını önleyecek süt, yoğurt gibi gıdalarla tüketelim. Sütlü tatlı, ballı yoğurt vb.
Ø Kesinlikle öğün atlamayın Öğün saatiniz geldiğinde nerede olursanız olun uygun bir yiyecek seçip tüketin. Öğün atlamanız diğer öğünde yeme kontrolünüzü kaybetmenize neden olabilir.
Ø Su içmeyi asla unutmayın. ****bolizmayı hızlandırmak ve doygunluk hissi vermesi için en iyi sıvının su olduğunu unutmayın. Ancak soğuk günlerde sıcak olarak tüketilecek bitki çayları, sıcaklarda da soğuk olarak içeceğiniz soda, ayran. Vb. içecekler suya alternatif olabilir.
Ø Her gün 1 porsiyon sebze yemeği ve 1 porsiyon et, tavuk, balık veya alternatifi baklagil yemeği tüketin. Etin diğer bir seçeneği yumurtadır. Et ürünlerini kullanamadığınız ya da alamadığınız günlerde sebzeli yumurta yemekleri doğru bir seçim olacaktır.
Ø Atıştırmak için en doğru seçim, çiğ sebzelerdir. Bol bol salatayı her öğünde tüketin.
Ø Fast-food yemek kaçınılmaz gibi adeta; ancak kanser riski olduğu bilinen fast-food gıdaları bol yeşillik veya meyve ile tüketin. Böylece posa, C ve A vitamini sayesinde bu riski en aza indirgersiniz.
Ø Son olarak da kalsiyumdan zengin Süt, yoğurdu günde en az 1 bardak almaya özen gösterin. Süt içemeyenler için aynı değerdeki yoğurt tüketilebilir. Aynı miktardaki süt, yoğurt yemeklerin, çorbaların, kahvenin içinde de alınabilir.
Ø Sağlıklı ve zayıf kalmak için doğru beslenmek kadar harekette önemlidir. Mümkün olduğunca aktif yaşayın. Kısa mesafelerde araç kullanmayın, yürüyün. Asansör yerine merdiveni tercih edin. Kendinize en azından haftada 3–4 kez uygulayabileceğiniz bir spor programı yapın. Bunu doktorunuza danışarak ve koşullarınızı göz önünde bulundurarak yapın. Örneğin her gün 1 saatlik açık havada yürümek...
Ø Her şeyden daha önemlisi yaşama güler yüzle bakabilmektir. Yaşamınızda değiştirebileceğiniz şeyleri değiştirmek, değiştiremeyeceklerinizi de kabullenip hayatınızda ki stresi azaltmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Zaten mutluluğun anahtarı da bu değil mi. Ne dersiniz

Ara öğünlerde neler yiyebiliriz?

Taze ve kuru meyveler, süt, ayran, çayla birlikte biraz peynir ve galeta, diyet bisküviler, 1 avuç karışık çerez ( badem, fındık, ceviz, leblebi, kuru üzüm…), dondurma.

Hanımlar olarak haftalık günlerimiz yani arkadaş toplantılarımız oluyor, ne yapalım bu toplantılara gitmeyelim mi?

Hayır diyet yapmak ya da sağlıklı beslenmek için sosyal hayatımızdan vazgeçmeyelim. O zaman vereceğimiz kilolarda kalıcı olmaz. Beslenme alışkanlığını kazanmak ve sürdürmek hayatın içinde olmalıdır.

Haftalık düzenlenen günlerde neler tüketelim?

Bol yeşillikle kısır, mercimek köftesi, patates salatası, çökelek veya lor salatası, yağsız meyveli kekler, sebzeli az yağlı börekler, aşure, sütlü tatlılar ve tabii ki bu saydıklarımızdan 1–2 seçeneği misafirimize sunmak.

Yemek saatinde dışarıdaysam ne yemeliyim ki diyetim bozulmasın?

Peynirli Tost, portakal suyu
Dürüm döner( soğanlı, yeşillikli), ayran
Zeytinyağlı veya yoğurtlu soslardan hazırlanmış peynirli Akdeniz Salatası
Mayonezsiz Hamburger, Ayran
2 top dondurma

Tuz zayıflarken hiç kullanılmamalı mı?

Hayır. Tuz özellikle hipertansiyonu olan kişilerde ya da vücudu ödem yapan kişilerde kullanılmamalıdır. Ancak fazla alınan tuzun vücuttan atılmakta zorlandığını ve kalp-damar hastalığına yakalanma şansınızı arttırdığını bilmenizde de yarar var. Yaz aylarında ise hiçbir sağlık problemi olamayan birinin tuzu tamamen hayatından çıkarması da vücuttaki sıvı dengesini bozar.

Zayıflama Diyeti yaparken tamamen yağsız yemek mi gerekiyor?

Hayır. Yağda eriyen vitaminlerin erimesi için yağ gereklidir. Günlük olarak alınması gereken yağ miktarı 2–3 yemek kaşığı kadardır. Bunu da et, tavuk, balık girmeyen yemeklere ve salatayla tüketmek yeğ tüketiminizi azaltacaktır.

Diyet Ürünleri gerçekten diyet mi? Kalorisiz mi?

Tabii ki kalorisiz değil. Ancak diyetten ne anlaşıldığına karar vermek gerekir önce; diyet ürünlerinin arkasında etiketlerde ki bu ürünlerde mutlaka besin değeri tablosunu gösteren bir etiket vardır. Bu ürünlerin en büyük özelliği şeker ve yağdan fakir, lif yönünden zengin olmasıdır. Bu da günlük alınan kaloriyi düşürüyor ve daha tok tutucu oluyor. Ben kendi adıma bu ürünleri seviyor ve zevkle tüketiyorum.

Dolma, sarma yemek diyetimi bozar mı?

Dolma ve Sarma Türk mutfağının en dengeli yemekleridir. -Özellikle, etli olarak hazırlananları - İçerisinde tahıl grubundan pirinç ya da bulgur, kıyma ve sebze vardır. Üzerine yoğurt döküp afiyetle ama ekmeksiz yerseniz dengeli beslenir ve diyetinizi de bozmazsınız.

Kahvaltı yapmasam olmaz mı?

Olmaz. Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Çünkü ****bolizmanızın çalışması için ve yediklerinizin yakılması için kahvaltı etmek şarttır. Yapılan çalışmalara baktığımızda şişman bireylerin neredeyse %80 ninin kahvaltı yapmadığını gösteriyor.

Diyet yaparken yiyebileceğim tatlı var mı?

Elbette ki var ancak tatlı yiyerek fazla kalori alıp diğer alınması gereken yiyecekleri kaldırmak zorunda kalırız ve tek tip beslenmiş oluruz. Oysa ki düzenli öğün yaparsak ara öğünlerde de meyveyi tercih edersek tatlı ihtiyacımızı karşılarız. Arada sırada tatlı olarak sütlü tatlıları, dondurmayı ve Aşureyi kullanabilirsiniz. Yine de ben çikolatasız yapamam diyorsanız. Yapılan çalışmalar 20 gr çikolatayla 80 gram çikolata arasında fark olmadığını gösteriyor. Çikolatanın salgıladığı serotonin hormonu ki bu hormonun mutluluk verdiği söyleniyor kişiye. Öyleyse günde 20 gram çikolata yiyerek mutlu olabilirsiniz.

OP
gülgüzeli
Tepki
42
100 Kaloriyi geçmeyen atıştırmalık yiyecekler

Muz
Muz doğal olarak "paketlenmiş" bir meyve, bu sayede çantanızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Oldukça doyurucu bir atıştırma olan muz, özellikle spor yapanlar için krampları önleyici potasyum zengini bir besin kaynağı.

Patlamış mısır
3 avuç dolusu yağsız patlamış mısır acıktığınızda imdadınıza yetişecek en masum atıştırmalardan..

10 adet badem içi
Kuru yemişlerin faydaları saymakla bitmiyor. Badem de bunlardan biri. Ama kilo almak istemiyorsanız fazla abartmayın, bu lezzetli kuruyemişten 10 tane yemeniz hem elinizi hem de midenizi oyalayacaktır.

Kraker
18 adet yağsız, şekersiz krakerle açlığınızı bastırabilirsiniz. Çay ile birlikte güzel bir alternatif olabilir...

Bir dilim karpuz ve yağsız beyaz peynir
İşte çekinmeden yiyebileceğiniz bir atıştırma daha; 1 dilim karpuz ve bir parça yağsız beyaz peynir. Yüzde 95'i su olan karpuz idrar söktürücü, böbrekleri temizleyici özelliğiyle biliniyor. İçerdiği B ve C vitaminleri de cabası...

5 adet küçük bitter çikolata
Bol miktarda kakao içeren bitter çikolata zengin bir antioksidan kaynağı. Yüksek tansiyona da iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanan çikolata aynı zamanda enerji veriyor, kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlıyor.

40 gram kuru kayısı
Çantanızda küçük kese kağıdının içinde 40 gram kuru kayısı bulundurun ve acıktığınızda tüketin. Böylelikle vücudunuz için gerekli olan birçok besin öğesini alırken, kalori bombardımanına uğramayacaksınız.
:sila:

alıntıdır.

OP
gülgüzeli
Tepki
42
Diyette en sık yapılan hatalar
Ekmeğin kaldırılması.
Öğün atlamak.
Aç kalmak.
Tek besin içeren diyetler uygulamak.
Popüler diyetleri uzmana danışmadan yapmak.
Laktasif/diüretik kullanımı.
Tatlıyı çok seviyorsanız diyetinizden tamamen çıkarmayın. Haftada bir iki kez sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Böylece günlük beslenmenize daha çok bağlanırsınız.
Diyet yaparken karbonhidratları ciddiye alın. Hayatınızdan ekmeği tamamen çıkarmayın. Rafine edilmemiş yani kabuğu ayrıştırılmamış ürünleri tercih edin. Örneğin; beyaz ekmek yerine tam tahılları, pirinç yerine bulguru seçin. Yağlı süt, peynir, yoğurt ve etten kaçının.
Bazı vitamin ve mineraller yağda emildiği için salatayı yağsız yemeyin. Örneğin havuç salatasındaki A vitaminini alabilmeniz için bir miktar yağa ihtiyacınız var. Bu nedenle salatalara bir tatlı kaşığı yağ koyun. Meyveleri posa ihtiyacı nedeniyle kabuklarıyla yiyin ve çok iyi yıkayın.
Meyve, sebze ya da et fark etmez. Fazla yediğiniz her bir besinin, vücudunuzda yağ deposuna dönüşeceğini unutmayın.
Diyet uygularken...
Domates, salatalık, marul, kıvırcık, roka, yeşil soğan, maydanoz gibi salata türü yiyecekler istenildiği kadar yenebilir.
Sebze pişirirken 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ konmalıdır.
Şekersiz olarak açık çay, meyve çayları, ıhlamur serbesttir.
Öğle ve akşam öğünleri yer değiştirebilir. Ara öğünler atlanılmamalı.
Salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya 5 zeytin ilave edilebilir.

OP
gülgüzeli
Tepki
42
ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER

İNCELMEK DÜŞÜNCEDE BAŞLAR

"Yarından itibaren rejime başlıyorum!" Kimbilir kaç kere kendinize bu sözü verdiniz, sonra da hiçbir şey yapmadınız, ya da birinci günden sonra vazgeçtiniz. Ama üzülmeyin, herkes sizin gibi. En disiplinli insanlar bile konu zayıflamaya geldiğinde pes ediyor. Mantığınız, "Tamam bu rejimi yapacağım" dese de, bilinçaltınız "Asla başaramayacağım" diye direnip durur. Genellikle bilinçaltının sözü geçtiği için de siz hep şişman kalırsınız.Bilinçaltı tıpkı bir bilgisayar gibi çalışır, duygu ve düşüncelerinizi hiç bir süzgeçten geçirmeden olduğu gibi depolar.

Diyelim ki vitrinlere bakıyorsunuz ya da yeni bir elbiseyi deniyorsunuz... Farkında olmadan kafanızdan şu düşünce geçer: "Ne kadar şişmanım." Kendinizi giderek daha itici hissedersiniz,cesaretiniz kırılır ve az yiyeceğinize giderek daha fazla yemeye başlarsınız. Kendi kendine yapılan olumsuz telkini, tersine çevirmek ve bu sayede zayıflamak da mümkün.
"Mental antrenman" (zihinsel alıştırma) adı verilen yöntem sayesinde kendi kendinize daha olumlu yaklaşmasını ve bu sayede yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeyi öğrenebilirsiniz.
İlk yapacağınız iş, geçmişte bilinçaltınızı ne gibi olumsuz ve şişmanlatıcı fikirlerle doldurduğunuzu saptamak olmalı. Sonra bunları olumlu ve zayıflatıcı fikirlere dönüştürün.

Şunun gibi:Çok şişmanım Zayıfım. (Bu sırada kendinizi dar bir bluejean içinde hayal edin.

- Akşam yine televizyon izlerken paket paket cips yerim.
+ Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyeceğim.

- Rejim yapmama rağmen patates kızartmasına dayanamayacağıma eminim.
+ Bedenimi seviyorum ve bunun için sağlıklı beslenmek istiyorum.

- Tatlılardan vazgeçemiyorum.
+ Tatlı krizim tuttuğuna, maden suyu ve meyve suyu gibi sağlıklı içecekleri tercih edersem, benim için daha yararlı olur.

- Çok ağırkanlıyım.
+ Hareketli olmak harika bir duygu, çok hoşuma gidiyor.

- Hafta sonlarında, verdiğim kiloları yine alırım.
+ Boş zamanlarında insan kendini şımartabilir ama ben yemek yiyerek şımarmam.

- Akşamları bir bardak şarap içmezsem sinirlerim gevşemiyor.
+ En iyi gevşeme yöntemi gerilim romanı okumaktır.

Yatmadan önce bu listedeki olumlu cümleleri onar kez tekrarlayın. Bu sırada kendinizi zayıf olarak ve strech giysiler içinde hayal ederseniz bilinçaltınızı daha çabuk ikna edersiniz. Bu iş için kendinize zaman ayırın, rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam ve zamanda telkine başlayın. Ortalama 30 gün içinde bilinçaltınızda zayıflatıcı etkiler belirmeye başlayacaktır.

alıntıdır

OP
gülgüzeli
Tepki
42
YÜRÜYÜŞÜN 24 FAYDASI
>>
>> Her yürüyüş faydalı değildir. Faydalı olan yürüyüş tempolu olan ve en az
>> yarım saatten sonraki devam ettirilen yürüyüştür. Yürüyüşün ilk yarım
>> saati vücudun ısınması için gereklidir. Amacımıza hizmet eden ise
>> ısınmadan sonra yapılan yürüyüştür.
>>
>> Düzenli olarak yürüyüş yapanlar kasların kuvvetlenmesinden, şişmanlık
>> riskinin azalmasına, yaratıcı düşünce potansiyelinin artmasından,
>> yaşlanma sürecini geciktirmeye kadar çeşitli kazanımlar elde ediyor.
>> Faydalı yürüyüş için öncelikle bir program oluşturulması gerekir.
>>
>> Programa başlarken, kısa ve uzun dönemli gerçekçi hedefler konması,
>> yürüyüş malzemelerinin özenle seçilmesi, programın tembelleşmeden oluruna
>> bırakılması gerekir. Buna göre:
>>
>> 1- Kilo vermek amacıyla naylon vb. gibi giysiler vücuda sarılmamalı.
>>
>> 2- 40 yaşın üstündekiler doktora görünmeden, yürüyüş programına başlamamalı.
>>
>> 3- Diyabet, hipertansiyon ve diğer sistematik hastalığı bulunanlar sık sık doktor kontrolünden geçmeli.
>>
>> 4- Ciddi bir yemek sonrası hızlı ve ağır yürüyüşler yapılmamalı.
>>
>> 5- Yürüyüş öncesi ve sonrasında susuz kalmamaya dikkat etmeli.
>>
>> 6- İnce tabanlı ve makosen ayakkabılar ile yürüyüş yapılmamalı.
>>
>> 7- Çok sıcak havalarda ve saatlerde yürüyüşten kaçınmalı.
>>
>> 8- Bir sıkıntı hissedildiğinde yürüyüşe inatla devam etmemeli.
>>
BEDENİ KAZANIMLAR:

>> 1- Yürüyüş, kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı
>> iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.
>>
>> 2- Kalp kası dâhil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar.
>>
>> 3- Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak,
>> istirahattaki kalp atım sayısını (nabzı) azaltır.
>>
>> 4- Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır.
>>
>> 5- Kan basıncını düzenler.
>>
>> 6- Kalp kasının yan damarlardan da beslenmesini destekler. Böylece kalbin
>> ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır.
>>
>> 7- Şişmanlık riskini azaltır.
>>
>> 8- Sindirimi kolaylaştırır.
>>
>> 9- Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı
>> düşünce potansiyelini yükseltir.
>>
>> 10- Lenfatik dolaşıma yardımcı olur.
>>
>> 11- Egzersiz sırasında ve sonrasında ****bolizmayı uyarır.
>>
>> 12- Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır.
>>
>> 13- Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler.
>>
>> 14- Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür.
>>
>> 15- HDL/LDL (iyi huylu-kötü huylu kolestrol) dengesini düzenler.
>>
>> 16- Koordinasyona olumlu etki yapar.
>>
>> 17- Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir.
>>
>> 18-Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar.
>>
>> 19-Dayanıklılığı artırır.
>>
>> 20-Yorgunluk duyumunu engeller.
>>
>> 21-Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur.
>>
>> 22-Vücudun doğal keyif verici hormonu olan endorfinin salınımını artırır.
>>
>> 23-Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç bir görünüm sağlar.
>>
>> 24-Moral, özgüven ve iyimserliği artırır

OP
gülgüzeli
Tepki
42
1İnce dilim ekmeğin (25gr)yerine geçenler......
kepek ekmeği 1 dilim etimek kadar
çavdar ekmeği 1 dilim etimek kadar
yulaf ekmeği 1 dilim etimek kadar
hamburger ekmeği 1/2 adet
sandviç ekmeği 1/3 adet
yufka böreklik 1/4 adet
kepek 3 yemek kaşığı
kepekli diet bisküvi 4-5 adet
grissini 3 adet galeta (20 cm) 2adet
irmik (çiğ) 2-3 yemek kaşığı
un (buğday-pirinç) 2yemek kaşığı
nişasta 2 yemek kaşığı
light ekmek 2 dilim
diyet ekmek 2 adet
simit 1/4 adet
etiform 4 adet
leblebi,nohut 1/2 çay bardağı
kestane (haşlanmış) 4-5 adet
kestane (kavrulmuş) 2 orta boy
haşlanmış mısır (koçanda) 1 küçük boy
patlamış mısır 1 su bardağı dolusu
haşnamış mısır 1/2 su bardağı
corn flakes 3 yemek kaşığı
bioner (buğday özü) 2 yemek kaşığı
patates 1 orta boy
çorbalar 1 orta boy kase
pilav,makarna,bulgur 2 yemek kaşığı

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Hoşgeldin canım. Dilerim istediğin kiloya inersin ki bu azimle ineceksin gibime geliyor. :eek:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Bende tebrik ediyorum seni verdigin kilolar icin, insallah istedigin kilona ulasirsin. :gulegule:

nurci

Daimi Üye
Tepki
516
Canım çok azimli maaaşllah. Azmine hayran kaldım. İnşallah istediğin kiloya inersin.

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
bende yarin baslicam yazarim katilirim sana canim yalniz ben hayatta ilk su icemem birde cayi sekersiz icemem:sim3:

OP
gülgüzeli
Tepki
42
bende yarin baslicam yazarim katilirim sana canim yalniz ben hayatta ilk su icemem birde cayi sekersiz icemem:sim3:

canım bende cayı sekersız ıcemıyorum malesef.eskiden 2 cay kasığı atarken artık 1 cay kasığı atıyorum sekeri.ama sekersiz ıcemıyorum günde maksımum 3 bardak cay ıcıyorum.:)buna rağmen kılo veriyorum.

OP
gülgüzeli
Tepki
42
2-3 gündür giremedim malesef yoğunluktan
bugn itibariyle 70 kıloyum -kop
tam 6 kılo verdim 6 haftada
-kop
inş. 59 inene kadar yola devam:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar