Fırında Sarıkanat Buğulamam

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Malzemeler

• 1 kg sarıkanat balığı
• 2 -3 tane havuç
• 1 tane büyük kuru soğan
• Sıvıyağ
• Tuz
• Kekik,Nane,Kırmızı tozbiber
• 2-3 diş sarımsak
• Karabiber
• Maydanoz
• Yarım limon

Yapılışı
Havuçları rendeliyoruz. Borcamın ya da fırın tepsisinin altına döşüyoruz. Üzerine ince halkalar halinde kestiğimiz soğanları yerleştiriyoruz. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra süzdürüyoruz. Balıkları bir kabın içine alıp rendelediğimiz sarımsakları, yarım çay bardağı sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip harmanlıyoruz. Sonra bunları soğanların üzerine diziyoruz. Tepside kalan yağın üzerine 1 su bardağı su katıp balıkların kenarından döküyoruz. 200 derecelik fırında 40 dakikada pişiyor. Çok pişirirseniz kuruyabilir.


Afiyet olsun



resim


resim
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.266
Tepki
65.261
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
oooooo parem yine döktürmüş :sevindirikasli:
Ellerine sağlık bidenem cok güzel gözüküyor.
Limonlara baktıkca ağzım daha bir sulandı :ko
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.266
Tepki
65.261
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Dün akşam yapmıştım canım bunu.Ben balıkta limonu çok seviyorum oyüzden bol bol kullanıyorum :sevindirikasli:


Buarada yorumuna sağlık canım.Gözlerin güzel bakıyor ondan güzel görüyor :ask:

:D valla limonla balık gerçekten iyi gidiyor gerçi ben pek balık sevmem ama seninkine bayıldım :1: bi oturuşta hepsini yiyebilirim :ko
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.662
Tepki
84.331
Puan
113
Konum
İstanbul
Balık olayına bir alışamadım ya küçükken ne çok yerdim şimdi hiç sevmiyorum :eek:ys: ama ellerine sağlık Şekerpare içeriğe bakınca lezzetli olmuşa benziyor...
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Benim eşimde çıtır çıtır kızarmış balık severdi.Buğulama yiyemem balığın kokusuna dayanamam derdi.Taki oğlum doğdu sağlıklı olsun diye oğlluşuma buğulama yapmaya başladım.Ocakta kısık ateşte.Baktım ucundan kıyından bizde götürüyoruz :hihi: miktarı artırarak busefer fırında yapmaya başladım.Eşim bile bayılıyor.Ben bunu yarına kalsa yarında yerim diyor ama bir oturuşta silip süpürüyoruz ailecek

Tavsiye derim lezzeti mükemmel oluyor.Yakında balığa bezelye bile koyabilirim.İçeriği hergeçen gün artırıyorum çünkü :cilgindans:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.343
Puan
113
Konum
izmir
eline sağlık şekerparem,bizim evde de balık çok sevilir ,kızlara kızarmış eşimle benim için buğulama yaparım:)
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
eline sağlık şekerparem,bizim evde de balık çok sevilir ,kızlara kızarmış eşimle benim için buğulama yaparım:)

Bizde oğlum sayesinde buğulamaya alıştık canım.Onu yağdan korumaklı amaçlı küçük tavalarda ocakta yapmaya başladım.Kalanları sıyırdıkça hoşumuza gitti bizimde.Çoğu zaman buğulama yaparım bende.Balığın cinsine göre tabi :ask:

Ellerine sağlık Şekerparem,lezzetli görünüyor.:catalbicak:

Yorumuna sağlık canım.Gel bir akşamda senin için yapayım :hihi:
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.786
Tepki
49.299
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
Bizde en çok hamsi yenir..

Büyük balık seven yok,eşim büyük balık alırsa bu şekilde denicem canım,bakalım beğenirler sanırım mükemmel görünüyor hamaratım benim-alkis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst