Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Fırında Sarıkanat Buğulamam

Konu, '"Deniz Ürünleri"' kısmında Şekerpare tarafından paylaşıldı.

  1. Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Malzemeler

    • 1 kg sarıkanat balığı
    • 2 -3 tane havuç
    • 1 tane büyük kuru soğan
    • Sıvıyağ
    • Tuz
    • Kekik,Nane,Kırmızı tozbiber
    • 2-3 diş sarımsak
    • Karabiber
    • Maydanoz
    • Yarım limon

    Yapılışı
    Havuçları rendeliyoruz. Borcamın ya da fırın tepsisinin altına döşüyoruz. Üzerine ince halkalar halinde kestiğimiz soğanları yerleştiriyoruz. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra süzdürüyoruz. Balıkları bir kabın içine alıp rendelediğimiz sarımsakları, yarım çay bardağı sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip harmanlıyoruz. Sonra bunları soğanların üzerine diziyoruz. Tepside kalan yağın üzerine 1 su bardağı su katıp balıkların kenarından döküyoruz. 200 derecelik fırında 40 dakikada pişiyor. Çok pişirirseniz kuruyabilir.


    Afiyet olsun



    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. bitter_im

    bitter_im Admin

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    63.967
    Beğeniler:
    52.427
    oooooo parem yine döktürmüş :sevindirikasli:
    Ellerine sağlık bidenem cok güzel gözüküyor.
    Limonlara baktıkca ağzım daha bir sulandı :ko
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Dün akşam yapmıştım canım bunu.Ben balıkta limonu çok seviyorum oyüzden bol bol kullanıyorum :sevindirikasli:


    Buarada yorumuna sağlık canım.Gözlerin güzel bakıyor ondan güzel görüyor :ask:
     
    Fındık Kurdu, ferah ve bitter_im bunu beğendi.
  4. bitter_im

    bitter_im Admin

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    63.967
    Beğeniler:
    52.427

    :D valla limonla balık gerçekten iyi gidiyor gerçi ben pek balık sevmem ama seninkine bayıldım :1: bi oturuşta hepsini yiyebilirim :ko
     
    ferah ve Şekerpare bunu beğendi.
  5. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    Balık olayına bir alışamadım ya küçükken ne çok yerdim şimdi hiç sevmiyorum :eek:ys: ama ellerine sağlık Şekerpare içeriğe bakınca lezzetli olmuşa benziyor...
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  6. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Benim eşimde çıtır çıtır kızarmış balık severdi.Buğulama yiyemem balığın kokusuna dayanamam derdi.Taki oğlum doğdu sağlıklı olsun diye oğlluşuma buğulama yapmaya başladım.Ocakta kısık ateşte.Baktım ucundan kıyından bizde götürüyoruz :hihi: miktarı artırarak busefer fırında yapmaya başladım.Eşim bile bayılıyor.Ben bunu yarına kalsa yarında yerim diyor ama bir oturuşta silip süpürüyoruz ailecek

    Tavsiye derim lezzeti mükemmel oluyor.Yakında balığa bezelye bile koyabilirim.İçeriği hergeçen gün artırıyorum çünkü :cilgindans:
     
    ferah bunu beğendi.
  7. sadiye

    sadiye Admin

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60.987
    Beğeniler:
    56.346
    Harika görünüyor, ellerine saglik canim. :ask:
     
    ferah ve Şekerpare bunu beğendi.
  8. ferah

    ferah Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Ocak 2010
    Mesajlar:
    6.147
    Beğeniler:
    9.349
    eline sağlık şekerparem,bizim evde de balık çok sevilir ,kızlara kızarmış eşimle benim için buğulama yaparım:)
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  9. Tılsım

    Tılsım Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Şubat 2013
    Mesajlar:
    8.247
    Beğeniler:
    6.238
    Ellerine sağlık Şekerparem,lezzetli görünüyor.:catalbicak:
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  10. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Bizde oğlum sayesinde buğulamaya alıştık canım.Onu yağdan korumaklı amaçlı küçük tavalarda ocakta yapmaya başladım.Kalanları sıyırdıkça hoşumuza gitti bizimde.Çoğu zaman buğulama yaparım bende.Balığın cinsine göre tabi :ask:

    Yorumuna sağlık canım.Gel bir akşamda senin için yapayım :hihi:
     
    ferah bunu beğendi.
  11. Tılsım

    Tılsım Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Şubat 2013
    Mesajlar:
    8.247
    Beğeniler:
    6.238


    Sarıkanatı çok severim hayır diyemeyeceğim :dusun:
    Teşekkür ederim şekerparem :eek:pucuk:
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  12. flamingo

    flamingo Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Şubat 2009
    Mesajlar:
    7.875
    Beğeniler:
    6.647
    harika görünüyor,ellerine sağlık şeker
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  13. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    Bende çok seviyorum.EN güzeli buralarda tazecik balık yemek -ciko


    Yorumuna sağlık flamingocum
     
    Tılsım bunu beğendi.
  14. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Bizde en çok hamsi yenir..

    Büyük balık seven yok,eşim büyük balık alırsa bu şekilde denicem canım,bakalım beğenirler sanırım mükemmel görünüyor hamaratım benim-alkis
     
    Şekerpare bunu beğendi.
  15. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    ÇOk lezzetli oluyor canım.İnan küçük balık yemekten vazgeçersiniz :hihi:
     
    Fındık Kurdu bunu beğendi.